Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Çoban çalışmalarını anlattı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Başkan Çoban çalışmalarını anlattı

Yeni Aktüel Dergisi’nin Afyonkarahisar için hazırladığı özel dergiye konuk olan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, görevinde geride bıraktığı üç yılı değerlendirdi

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, görevi devraldığı 2009 yılında Belediye’nin İller Bankası’na 45 milyon TL, piyasaya ise 2,5 milyon lira borcu bulunduğu söyledi. Buna karşılık Belediye kasasında sadece 350 bin lira para olduğunu kaydeden Çoban, göreve gelir gelmez Belediye’nin piyasaya olan borçlarını ödediklerini ve yönetimindeki belediyenin bugün itibariyle piyasaya ve müteahhitlere borcu bulunmadığının altını çizdi.
“Geçmişte yapılan yatırımlar için İller Bankası’ndan alınan borçlar için de üç yıl içerisinde 22 milyon TL ödeme yaptık. Şu an 35 milyon lira borcumuz var. Borcumuz üç yılda 10 milyon lira azaldı, çünkü İller Bankası’na ödediğimiz 22 milyon TL’nin 12 milyon TL’si faize kesildi” diyen Başkan Çoban, tüm borç ödemeleri ve yapılan birçok yatırıma karşılık, bugün belediyenin kasasında 5,5 milyon TL paranın olduğunu sözlerine ekledi.
TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDIK
Üç yıllık hizmetlerini rakamsal olarak da değerlendiren Başkan Çoban, “2009’da hiç borçlanmadan 11 milyon lira yatırım yaptık. 2010’da 26 milyon lira yatırım yaparak tüm zamanların rekorunu kırdık. 2011’de ise hiçbir özel bankaya veya İller Bankası’na borçlanmadan, tamamen kendi kaynaklarımızla 57 milyon lira yatırım yaptık. 2012’nin ilk 4 ayında yaptığımız yatırımla birlikte şu ana kadarki görev süremizde 105 milyon TL yatırım yaptık. Ayrıca, 2008 yılında 52 milyon lira olan gelirlerimizi, 2011 yılında 110 milyon liraya çıkarttık” diye konuştu. Afyonkarahisar belediyeleri içerisinde ilk defa memurları ile toplu sözleşme yapan bir belediye olduklarına da dikkat çeken Başkan Çoban, memurlara; kırtasiye, okul yardımı ve bayram ikramiyesi ile birlikte ortalama 180 lira ek ödeme yapıldığını ifade etti.
ASFALT TESİSİ 4,5 MİLYON
LİRAYA MAL OLDU
Son üç yıl içinde yapılan hizmetleri anlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Saatte 60 ton asfalt üretebilen ve fuel oil ile çalışan şehre 13 kilometre uzaklıktaki eski asfalt şantiyesinin yerine, Organize Sanayi Bölgesi’ne saatte 200 ton asfalt üretebilen, doğalgazla çalışan Türkiye’nin en güzel asfalt tesislerinden birini kurduk. 4,5 milyon liraya mâl olan bu tesisi, Organize Sanayi Bölgesi’ne kurmamızdan dolayı elektriği yüzde 27 daha tasarruflu kullanıyoruz. Şantiyemizin şehir merkezine yakınlığı nedeniyle de nakliyeden de ciddi oranda tasarruf elde ediyoruz” dedi.
BAYRAMGAZİ KÖYÜ’NE
AGREGA OCAĞI AÇILACAK
Yeni kurulan tesiste bu yıl, 150 bin ton asfalt üretip sermeyi planladıklarını kaydeden Başkan Burhanettin Çoban, “Eski şantiyemizde bir ton asfalt 135 liraya mâl oluyordu. Yeni tesisimizde ise bir ton asfaltı 85 liraya mâl ediyoruz. Yani eski tesiste 20 milyon TL’ye mâl olan 150 bin ton asfaltı, yeni tesisimizde 13 milyon TL’ye mâl edeceğiz. Arada 7,5 milyon lira gibi ciddi bir tasarrufumuz söz konusu. Gördüğünüz gibi, 4,5 milyon liraya mal olan asfalt tesisimiz, sağladığı tasarruflarla kendisini bir yılda amorti ettiği gibi bizi de 3 milyon lira ekstra kâra geçirecek” dedi. Çoban, üstyapı çalışmalarında dolgu olarak kullanılan mıcır malzemesini temin etmek için Bayramgazi Köyü’nde de bir agrega ocağı açılması planlandıklarını ifade etti.
96 BİN METREKARE
İÇME SUYU HATTI DÖŞENDİ
2008 yılı sonuna kadar, Afyonkarahisar merkez ilçedeki kaldırım ve beton parke miktarının 13 bin metrekare olduğunu hatırlatan Başkan Çoban, 2009 yılında bu rakamın 36 bin metrekareye ulaştığını ve 2010 yılında 250 bin metrekare, 2011 yılında ise 470 bin metrekare yol ve kaldırım yapıldığını söyledi. Çoban, “Üç yılda toplam 756 bin metrekare yol ve kaldırım yaptık. 13 bin metrekare nerede, 756 bin metrekare nerede. Bunu vatandaşımız da görüyor. Sadece yol ve kaldırım değil altyapıyı güçlendirmek için yer altı çalışmaları da yapılıyor. Sadece 2011 yılında yeraltına 4,5 milyon lira yatırım yaptık. Mahallelerin içme suyu hatlarını yeniledik. Üç yılda 96 bin metre yeni içme suyu ve ana boru hattı döşedik” diyor.
“BİR KOYDUK 30 ALDIK
Akıllı politikalar üreterek, yatırımlara kaynak hazırladıklarını söyleyen Başkan Çoban, “Park Hastanesi’nin karşısında 70 bin liraya 3 tane eczane yeri yaptık, 3.3 milyon liraya sattık. Bir koyduk 30 aldık. Yeni hastanemizin karşısına 900 bin lira harcayarak iş merkezi ve eczane yerleri yapıp, 14 milyon TL’ye sattık. 1 koyduk, 14 aldık. Uydukent’te yine şimdi bir iş merkezi inşaatına başladık. 6 milyon liraya mâl olacak. Burada, belediye irtibat bürosu, market, dükkânlar, muhtar evi, kadın sığınma evi olacak. Çeşitli derneklerimize buradan yer vereceğiz. Bilgi Evi, kafeterya, restoranlar ve düğün salonunun da olacağı bu iş merkezi olacak” şeklinde konuştu. Kocatepe Asri Mezarlığı’ndaki kabirlerin büyük rağbet gördüğünü söyleyen Başkan Çoban, yer yok denilen mezarlıkta, 420 yeni mezar yeri üreterek, 2.2 milyon TL gelir elde ettiklerini ifade etti.
ARAÇ FİLOSU BAŞTAN SONA YENİLENDİ
Afyonkarahisar Belediyesi’nin araç filosunu baştan başa yenilediklerini belirten Başkan Burhanettin Çoban; “Ekonomik ömrünü tamamlamış 48 adet makine ve aracımızı hurdaya verdik, yerine 81 tane araç, iş makinesi ve ekipman aldık. 2009 yılında 11, 2010 yılında 19, 2011 yılında 24 ve 2012 yılının ilk dört ayında ise aldığımız 29 araç, gereç ve iş makinesine harcadığımız rakam, 9 milyon 200 bin lira” dedi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin araç filosuna yeni iş makineleri kazandırmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Çoban, “İhalesine çıktığımız 3 adet kamyon ile birlikte bir adet yol çizgi makinesi alacağız. Yine dar sokaklarda kullanılmak üzere kanalizasyon hizmeti verecek robot kamera sistemi ile çalışan kanal açma makinesi alacağız. Daha önce aldığımız dört tane kazıcı-yükleyiciye ek olarak, siparişini verdiğimiz 3 tane kazıcı-yükleyicinin gelmesiyle birlikte, belediyemize toplam 7 adet kazıcı-yükleyici kazandırmış olacağız” diye konuştu.
YEŞİL ALAN MİKTARI
29 BİN METREKAREYE ULAŞTI
Akarçay Rekreasyon Projesi için ihaleye çıktıklarını hatırlatan Başkan Burhanettin Çoban; “12 milyon lira harcayacağımız projede, 4 tane çocuk oyun alanı, 4 tane spor mekanı, 2 tane mini basket sahası, 2 tane süs havuzu, mini golf sahası, satranç sahası, 1 tane doğal görünüm su sahası, tenis kordu, bisiklet turu, amfi tiyatro, piknik alanları ve kış bahçesi bulunuyor. Buradaki parkeler, Belediyemizin parke fabrikasından çıkan taşlarla donatılacak. Kadınlarımız bu mekanda çeşitli ürünlerini sergileyip, satabilecekler.” dedi. 2008 yılında 17 bin metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarını 2011 yılında 29 bin metrekareye ulaştırdıklarını belirten Başkan Çoban, 3 yılda toplam; 77 adet park, 6 adet refüj, 15 adet ağaçlandırma sahası, 47 takım çocuk oyun grubu ve 42 takım dış mekan spor aletleri yaptıklarını ifade etti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti