Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Elibol’dan SANJET savunması – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Başkan Elibol'dan SANJET savunması

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, İlçede, ısınmayı sağlayan jeotermal sisteminde soğuk hava şartları ve elektirik kesintisi nedeniyle kısa süreli bir aksama meydana geldiğini söyledi. Elibol, bir afet sayılabilecek soğuk havanın sebep olduğu aksamanın bazı kesimler tarafından siyasete alet edildiğini kaydetti. Elibol, Sandıklı’da kazanılan her başarının aynı kesimler tarafından itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını belirtti

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol “Yerel Gündem” programda eleştirilere cevap verirken, eleştirilerin birilerinin yürüttüğü karalama kampanyasının bir ürünü olduğunu söyleyerek, “Yapılan işler ortadadır, bizlere yapılan bu tutarsız sözleri sarf edenleri Allah’a havale ediyorum” dedi.
Konu ve konukları ile Afyonkarahisar’ın gündemini belirlemeye devam eden Karahisar TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu “Yerel Gündem” programına Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol le birlikte Hisar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Tel, Kocatepe Gazetesi Haber Müdürü Murat Arısoy ve Anahaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mejnun Sancak katıldılar. Programda gazetecilerin ve kamuoyunun sorularını yanıtlayan Başkan Elibol, belediye hizmetlerini ve 2012 vizyonunu anlattı.
“Belediyeyi 33 trilyon borçla devraldım”
Yapılan çalışmaları kamuoyunu bilgilendirmek için katalog haline getirerek vatandaşlara dağıttıklarını söyleyen Başkan Elibol, Sandıklı Belediyesi’ni 33 trilyon borçla devraldığını, şuanda ise Belediyesi’nin 37 trilyon borcu olduğunu kaydetti. Sandıklı’nın birçok eksiğinin olduğunu belirten Başkan Elibol, “Kimseyi kötülemek gibi bir derdimiz yok. Borçlarla birlikte, yapabildiğimiz hizmetleri yapmaya gayret ettik” dedi.
“Büyük çalışmalar yaptık”
Başkan İsmail Elibol, “2,5 yılda SANJET’le ilgili büyük çalışmalar yaptık. Yol yapımları, Düğün Sarayları gibi hizmetlerimiz oldu. Araç parkurumuza 2 trilyon değerinde 17 tane araç aldık, göreve geldiğimizde yatırımlara ve OSB’nin gelişimine önem verdik, bu arada da hükümet ile iyi ilişkiler içerisinde olmaya gayret ettik. Çünkü, bakanlar bizim bakanımız, başbakan bizim başbakanımız. Benim amacım Sandıklı’ya hizmet. Ben memleketimi çok seviyorum. Ben devletçi bir insanım, milliyetçi bir insanım. Görevimi en iyi şekilde yapacağım. Sandıklı’da güzel bir hoş seda bırakmak istiyorum” şeklinde konuştu.
“Sıcak su dondu”
SANJET’in 2,5 yıldır sorunsuz bir şekilde çalışan bir kurum olduğunun altını çizen Başkan Elibol, şirkette çok güzel bir sistem geliştirildiğini, Türkiye’de İzmir Balçova’dan sonra en çok aboneliğe sahip olan şirketin SANJET olduğunu kaydederek, “2 gün öncesine kadar hava şartlarından dolayı bazı ısınma sorunları yasadık. Hayatımda ilk kez pompaların donduğunu gördüm, sıcak suyun donduğunu gördüm. İnsanoğlunun aciz kaldığı bir durum bu. Ancak SANJET çöktü, SANJET bitti gibi haberler yapılıyor. İnsanların benim şahsımla sorunu varsa beni görsünler ama, İsmail Elibol’u ve SANJET’i kötülemek adına Sandıklı’nın önünü kapatıyorlar farkında değiller. Ben otel yatırımcıları gelsin diye büyük uğraşlar veriyorum, ama bazılarını bunun önünü kesmek için uğraşıyorlar. Yarın yatırımcılar ilçemize güvenerek gelemez, yarın sera yatırımcıları ilçeye gelmekten imtina eder ve gelmez” ifadelerini kullandı.
“Sandıklı’da siyaset keskindir”
SANJET’te sezon başlamadan önce bir kuyu eksiği olduğunu, bu eksikliğin giderilmesi için girişimlerde bulunduklarına söyleyen Başkan İsmail Elibol, “İlçemizin gelişmesinden rahatsız olan bazı kesimler, bu işe de siyaset bulaştırdılar ve gerekli izinleri alamadık. Bu sene bu eksik kuyumuzu açacağız ve bir tane de yedek kuyu mutlaka açacağız. 10 gün öncesine kadar SANJET on numara bir şirketti, şu bir kaç gündür soğuk havalar nedeni ile imajımız sarsıldı. Şirketimiz seneye daha mükemmel bir yer olacak. Bu sıkıntılar abone sayısının çokluğundan kaynaklanmıyor. Sandıklı’da siyaset keskindir. SANJET konusunda son iki gündür çok üzerimize geliniyor. Bizde nihayetinde insanız, hatalar insana mahsus ama bu hata inanın insanoğlunun düzeltebileceği hata değil. SANJET’te personellerimiz gece soğukta sabaha kadar o kuyuların başında duruyorlar, insanlarımızı bir derece daha ısıtalım diye uğraşı-yorlar. Ama olumsuz hava şartlarından dolayı insanlara şu 2-3 gündür mahcup olduk, bende farkındayım” dedi.
“Köy ve kasabalarda yaşayan insanlar, Sandıklıya gelmeye başladı”
İlçede yapılan son yıllardaki yatırımlara da değinen Başkan Elibol, Sandıklı’da iki tane biti-rilmiş 5 yıldızlı otel olduğunu 2 tane daha otel yapımı için başvuru olduğunu kaydederek “Bunlar ciddi ve resmi başvuru. 2 veya 3 sene sonra Sandıklı’da 4 tane otel olacak diye düşünüyorum. Seracılıkta da biz göreve geldiğimizde bir tane sera vardı. Bizden sonra 2 tane daha seramız oldu. 2 tanede inşaat halinde sera yatırımı var” dedi. Sandıklı sanayici ve esnafının ilçenin gelişmesi için çok duyarlı olduğunu belirten Başkan Elibol, “Sandıklı olarak iyi bir sanayiye sahibiz. Birçok ürün, yan sanayi ve tamir, bakım hizmetleri ile kent düzeyinde bir yapımız var. Bunun yanında organize sanayimizde harekete geçmeye başladı. Köy ve kasabalarda yaşayan insanlar, Sandıklıya gelmeye başladılar” ifadelerine yer verdi.
“Önümüze engel koyuyorlar”
İki senelik görev süresi içerisinde yapılan çalışmaları da kamuoyu ile paylaşan Başkan Elibol, Hüdai Kaplıcası’nın yollarının yapımı için Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun destekleri ile 2012 yatırım programına alınmasında destek verdiğini söyleyerek, “Yine kaplıcalara villa yapımını düşünüyoruz. Otobanının yakınlarında bir yere Belediye Evleri yaptırmayı düşünüyoruz. Biz hep bir şey yapmak istiyoruz, ama sanki birileri düğmeye basmış gibi önümüze engellere koyuyorlar ve yaptırmıyorlar. Kaplıcalarımızda belediye eliyle bir şeyler yapamayacağız, çünkü belediyenin durumu belli, yeni yatırımcıları bekli-yoruz, ilçemize geldikleri zaman onlara gereken desteği fazlası ile vereceğiz” dedi.
“Kaplıcaların özelleştirilmesine gidilecek”
2012’de Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda, hizmetin ve kalitenin daha fazla artması için kaplıcaların özelleştirilmesine gidebileceklerini kaydeden Başkan Elibol, “Bölgeye 5 yıldızlı otellerde açılınca kaplıcaların rekabet şansı hiç kalmadı, o yüzden özelleştirip 10 yıllığına kiraya vermeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Göreve geldikleri günden itibaren yapılan 4 trilyonluk yatırımın geri dönüşümünün olmaya başladığını kaydeden Başkan İsmail Elibol, “Tam anlamıyla geri dönüşümü ise beş yada yedi yıl arasında olacaktır. Gelirimize göre borç ödeme konusunda ise şuanda sıkıntılıyız. Son üç aydır resmi kurumlara oldukça fazla ödeme yapıyoruz. Geçmişte yapılan borçların halan faiz ödemelerinden kurtulamadık” şeklinde konuştu.
“Kavga meclisimize yakışmadı”
Geçtiğimiz günlerde Sandıklı Belediye Meclis toplantısında yaşanan kavga konusuna da değinen Başkan İsmail Elibol, “Meclis ortamındaki kavga bizim meclisimize yakışmadı. Buna Ama burada ki olayın kesinlikle imarla falan ilgisi yok. O gün toplantı da mecburen parti grup kararı olduğu için ve siyaset güdüldüğü için hayır vermek zorunda kaldık. Orada 2 tane meclis üyesi arkadaşımız dolduruşa geldi. Üyeler bir hafta boyunca, 2 taraflı dolduruşa getirildi-ler ve o gün oylamaya kadar hiçbir şey yoktu. Toplantı başladıktan sonra bir anda karşılıklı ağır hakaretler yaşanamaya başladı. O meclis toplantısına insanlar çok doldurularak gelmişler. Yani şahsi sıkıntılarını orada döktüler. Bunun yeri kesinlikle orası değildi. Buradan kamuoyundan da özür dileriz. Ben 2 meclis üyem adına özür diliyorum. Bizim partimize ve belediye meclisimize yakışmadı. Benim meclis üyelerimle aramda bir sıkıntı yok. Biz hepimiz ağabey, kardeş gibiyiz ve güzel bir ekip olarak çalışmaktayız. Her zamanda yan yanayız dimdik ayaktayız” dedi.
“Bakan Eroğlu ve Milletvekillerinden
Allah razı olsun”
Başkan Elibol var olan borçalara rağmen hali hazırdaki imkanlar ile çalıştıklarını söyleyerek, “Ben muhalefet partisi belediye başkanıyım, Allah razı olsun Bakan Eroğlu ve Milletvekillerimiz şimdiye kadar bize hiçbir şekilde zorluk çıkarmadılar. Bizde boş durmadık AK partili olmamam rağmen AK partili belediye başkanları döneminde olmayanlar bizim dönemimiz de gerçekleşti. Örneğin, kaplıca çayını yaptırdık hükümet desteği ile yaptık. Bundan tabi gururluyum bizler vesile olduk. En azından bizlerinde bir imzası var bu işte. Yunus Emre Mahallesinin çayı senelerdir yapılmamış şimdi o yapılıyor. Yine bunun yanında Sandıklımızın içinden geçen çayımızı 2012 yatırım prog-ramına aldırdık. yani bunlar iktidar partisi belediye başkanı zamanında yatırım programına aldırılamamış hizmetler” dedi.
“Kimseden gizli saklı bir şey yapmıyoruz”
Torba Yasa ile başka kurumlara kaydırılan personeller ile ilgilide konuşan Başkan İsmail Elibol, “Biz kimseden gizli saklı bir şey yapmıyoruz. Bizim hakkımızda bir çok iddia var, hani yazıyorlar, ben bunları gördükçe inanın gülüyorum. Bu devletin hükümeti var savcısı var. Mahalli İdareleri var onlarla ilgili de onlarla ilgili de yazı yazabiliriler. gazete köşelerinde üç kuruş para verdirerek haber yaptırmaya benzemez bu işler. Ben şunu söyleyeceğim. Benden önceki dönemde belediye başkanı göreve geldiği haftasında yaklaşık 100 kişiyi işten çıkardı. Sırf siyaseten ben 2.5 yıl sabrettim. Hiç kimseyi çıkartmadım siyaseten. Bir adamı siyaseten çıkardın derlerse çok büyük yanlış yaparlar. 2,5 yıl sabır etmenin nedeni de işler verimli yürüsün ve insanlara ekmek kapısı olalım diye bekledik. Ancak bunu yapınca gördük ki hata yapıyoruz, çünkü iş adamın adamcılığı olmaya başladı. Torba Yasa ile birlikte fazla personel diğer kamu kurumlarına kaydırıldı ve şimdi görüyoruz ki belediyeden daha rahat bir çalışma ortamları var” ifadelerini kullandı.
“Hesabı borç bırakanlara sorsunlar”
“Bizlere yönelik yapılan karalama kampanyalarını kını-yor ve Allaha havale ediyorum, yapılan bütün işler ortadadır” diyen Başkan Elibol, 4 trilyonluk yatırım yapıldığını, birilerinin kendilerine yersiz yere hesap sorduklarını belirten Başkan Elibol, “Bu hesabı 7 trilyon borç ile devir alıp, 33 trilyon borçla bırakanlara sorsunlar. Ben yaptığım her şeyi memleketim için yapıyorum ve üzülürsem de memleketim için üzülürüm” dedi.
“İhale kanunları arkadaş gözetmiyor”
Bazı köşe yazarlarının sürekli gündeme getirdiği Düğün Salonu ihalesi ile ilgilide değerlendirmelerde bulunan Başkan Elibol, “Birileri ‘buranın ihalesini arkadaşını verdi’ diye söylentiler çıkarmışlar. İhale kanunları arkadaş falan gözetmiyor. Bu düğün salonu Sandıklı tarihinde ilk defa yap – işlet – devir et modeli ile ihale edilen bir yer. Yıllık 16 bin TL kira bedeli karşılığında verildi. İhaleye iki Sandıklılı güzide insan girdi. Benim ihaleye alan kişiyi tanımam çok anormal değil Sandıklı’nın nüfusu belli ve her kes bir birini tanır. Bunun için şikayet söz konusu oldu ama bizim her şeyimiz şeffaftır. Müfettişler geldi gerekli incelemeleri yaptılar ve her hangi bir şey çıkmadı” dedi.
“MHP’de olmaktan mutluyum,
AK Parti ile bir sıkıntım yok”
Son olarak seyircilerden gelen sorularını cevaplandıran Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, “Hükümetimizden gereken desteği aldık, özellikle Bakanımızın bizi ayırmadı ve gereken desteği veriyorlar. Bizim iktidarla yada AK Parti ile bir sıkıntımız yok. Bana AK Partiden iki senedir çok teklif geldi, ben hepsine teşekkür ederim ama benim AK Partiye geçme gibi bir derdim yok. Ben MHP’de olmaktan mutluyum ve partimi de değiştirmeyi düşünmüyorum. Ancak AK Partiye geçseydim bugünkü gibi bir baskı altında olmazdım.
MHP genel merkezden teklif gelirse mutlu olurum ama benim yerim Sandıklı” dedi. Başkan Elibol ayrıca 4 aydır maaş alamayan temizlik işçilerinin de en kısa sürede maaşlarının ödenmesi için gerekli çalışmanın yapıldığını söyledi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti