Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan ve Kaymakam Aşık attı

Bu haberin fotoğrafı yok
Başkan ve Kaymakam Aşık attı

İscehisar İlçe Stadyumu’nda Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı arama kurtarma ve iz takip köpekleri Boyut ve Ceza’nın gösterisi ise büyük alkış topladı. Etkinliğe katılan Kaymakam Altınkaynak ve Belediye Başkanı Çibik unutulmaya yüz tutan ve geçmişi bin yıla dayanan Aşık Atma oyunu oynadı

İscehisar’da Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali’nin dördüncüsü İscehisar İlçe Stadyumu’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak, bahar yağmurlarının uzun sürmesi ve yağmur yağma ihtimali göz önüne alınarak bazı oyunların programdan çıkarıldığını söyledi. Altınkaynak, “Amacımız çocukları eğlendirmek. Çocuklarımızın çocukluklarını geleneksel oyunlarla güzel bir şekilde yaşamalarını sağlamak. Dedelerinden kalan oyun kültürünü, birlikteliği hatırlatan, güzel oyunlarımızı yaşatabilmek ve çocuklarımızı internet ortamından, tabletlerden uzaklaştırmak, sosyal varlıklar olduklarını unutarak hayatlarını sürdürmelerinin önüne geçmek için bu etkinlikleri düzenliyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı gösterisi ve konser verildi. Öğrenciler açılış gösterisinde birbirinden farklı ve güzel hareketler yaptı. Festivalde, ilkokul ve ortaokul öğrencileri unutulmaya yüz tutmuş, ve çok fazla oynanmayan oyunlardan oluşan oyunları oynadı. İscehisar’da bulunan 30 ilk ve ortaokun öğrencilerinin oluşturduğu takımlar, mendil kapmaca, yakar top, istop, halat çekme, bayrak yarışı gibi oyunlarda başarılı olmak için kıyasıya yarıştı. Yarışmaların yapıldığı stadyum çevresinde açılan kermeste, okullar öğrenci velilerinin yaptığı çeşitli gıda ürünlerinin satışını yaparak gelir sağlamaya çalıştı.
BELEDİYE BAŞKANI
İLE KAYMAKAM AŞIK ATTI
Festival oyunları İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak ve Belediye Başkanı Mustafa Çibik’in, Türklerin bin yıldan beri oynadığı Aşık Atma oyunu ile başladı. Kaymakam Altınkaynak’ın ilk defa oynadığı Aşık Atma oyununda tecrübesizliği gözlerden kaçmadı.
BOYUT VE CEZA BÜYÜLEDİ
Yarışmaların ardından İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şubesi’ne ait Golden Retriever cinsi “Boyut” ile labrador cinsi “Ceza” isimli arama kurtarma ve iz takip köpekleri gösteri yaptı. “Boyut” ilk gösteride saha içerisine getirilen 3 sandıktan birinin içerisine saklanan kişiyi hızlı bir şekilde buldu. “Ceza” ise birçok engelin bulunduğu parkuru hata yapmadan tamamlayarak çevikliğini gösterdi. Son gösteride ise her iki köpek itaat gösterisi yaparak yetiştiricilerinin istedikleri harekeleri yerine getirdi. İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli olan Uzman Jandarma Çavuş Fuat Taymaz, özel eğitimli arama kurtarma ve iz takip köpeklerinin birçok acil durumda görevler gerçekleştirdiğini belirtti. (Kocatepe Haber Mekezi)