Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Başkan Zeybek ve yeni projelerimizle Afyon’u uçuracağız”

“Başkan Zeybek ve yeni projelerimizle Afyon’u uçuracağız”
“Başkan Zeybek ve yeni projelerimizle Afyon’u uçuracağız”

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek dün sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen ile Kadın kolları Başkanı ve Gençlik Kolları Başkanı da Karayolları Parkı’ndaki toplantıda hazır bulundu.
“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ İLİMİZİ ZİYARET EDECEK”
Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, “31 Mart seçimlerinde sizlere çok işler düşüyor. Bu seçim ne Afyonkarahisar’ın, ne de ülkenin seçimi. Bu seçim ümmetin seçimidir. Ülkenin geleceğinin belli olacağı bir seçimdir. Biz burada sadece bir belediye başkanı seçmeyeceğiz. Ülkemizin beka meselesinde bir karar vereceğiz. Allah’ın izniyle en yüksek oy oranı ile Afyonkarahisar’dan Sayın Cumhurbaşkanımızın elini güçlendireceğiz. Seçim sürecinde de Sayın Cumhurbaşkanımız ilimizi ziyaret edecek. Hep birlikte onu misafir edeceğiz.” dedi.
“ZEYBEK ABİMİZİN BAŞKANLIĞINDA YENİ HİZMETLER KAZANDIRACAĞIZ”
Sezen’in ardından söz alan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da konuşmasında, “Tüm gücümüzün üzerinde bir çalışma ile kendimizi hizmete adadık. Başarılı hizmetler yaptığımız gibi, yapamadığımız da hizmetler oldu. İnşallah bunları da gelecekte Mehmet Zeybek ağabeyimizin başkanlığında Afyonumuza kazandıracağız. 31 Mart seçimleri sadece Afyonumuz ve ülkemiz için değer değil, mazlum milletler için çok önemli. Türkiye’den başka hiçbir devletin ve hiçbir gücün kendilerine destek olmadığını biliyorlar. İnşallah onlar da kazanır, Afyonumuzda kazanır, Türkiye’mizde kazanır.” ifadelerine yer verdi.
“TRAFİK PROJEMİZİ BAZILARI HAYAL GÖRÜYOR, AMA TAMAMLANDIĞINDA GERÇEĞİ GÖRECEKLER”
Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek de şehrin en büyük probleminin trafik olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Biz trafik konusunda proje açıklamıştık. Bazıları hayal gibi gördü. İnşallah proje yerine getirildiğinde hayal mi gerçek mi olduğunu arkadaşlarımız birebir göreceklerdir. Otopark konusunda da belediye başkanımızda Allah razı olsun kent meydanına altına 330 araçlık otopark yapıyor. Trafik sıkışıklığımızın en yoğun olduğu alan Mecidiye mahallesidir. Milli Birlik Caddesinden İmaret’e kadar olan cadde trafiğin en yoğun olduğu caddedir. Bir de Uzun Çarşı da trafik sorunumuz var. Biz buradaki otoparkı kullanarak trafik yoğunluğunu hafifletmeyi düşünüyoruz. Tabi Sayın Başkanımızın girişimleri neticesinde Bağ-Kur binamız ile ilgili yazışmalar devam ediyor. Bittiği zamanda inşallah bizim düşüncemiz az bir mekâna daha fazla nasıl araç park ederiz yönündedir. Bu bazı illerde var. Biz buraya böyle bir otopark yapmayı düşünüyoruz. İlimizde eskiden ciddi bir hava kirliliği söz konusuydu. Eskiye nazaran Keltepe de yapılan hava sirkülasyon çalışmaları neticesinde bir nebze olsun azaldı. Geçtiğimiz günlerde Çevre Şehircilik Bakanımız ilimize gelmişlerdi. Bizim en büyük problemlerimizden birisi kentsel dönüşümdür. Sayın bakanımız bu konuda Mısri caminin olduğu bölgeler ve İmaret caminin olduğu bölgede 2019 yılında başlamak üzere ilk etapta 1000 adetlik kentsel dönüşüm sonucu bina yapma sözü verdi. Bunun yanında da otogarın karşısında 750 konutluk bir TOKİ projemiz var.Vatandaşlarımız isterlerse otogarın oradan daire alabilecekler. İsterlerse kendi mahallelerinde daire sahibi olabilecekler.”
 “YEREL SEÇİMLER REFERANDUMUN KARŞI OYLAMASI GİBİ”
AK Parti milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “16 Nisan’da bir referandum gerçekleştirdik. Hükümet sistemini değiştirelim dedik ve parlamenter sistemin bize yetmediğini anlattık. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtik. Bu da sizin desteğinizle oldu. Bunun ilk sınavını 24 Haziran’da verdik. Burada sizlerin bizleri desteklemesi ile birlikte milletvekilliği seçimlerini gerçekleştirdik. Halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanını göreve getirdik. Ben yine 31 Mart seçimleri bunun bir karşı referandumuymuş gibi değerlendiriyorum. Belediye başkanlığı seçimi, yerel seçimlerin ötesinde bir seçimdir.
Bakıyorsunuz karşınızda cepheleşmiş bir grup var. Hafiften kazıyorsunuz altından terör çıkıyor, hafiften kızıyorsunuz, beka meselesi çıkıyor, biraz daha kazıyorsunuz başka bir terör örgütü çıkıyor.  Türkiye’ye darbe vurmak isteyen insanların görüyorsunuz. Bu vesile ile ben öncelikle buraya karınca misali bizlere destek vererek safınızı göstermenizden dolayı hepinizden ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“5 YIL 4 AY HİÇ SEÇİM YAPILMAYACAK”
Başkan adayı Mehmet Zeybek’in halktan genel bir kabul gördüğünü, büyük destek oluştuğunu belirten Milletvekili Ali Özkaya, “Tarihten ders almak ve bütün emperyalistlere, bütün zalimlere karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın etrafında dimdik durmak gerekiyor ve belediye seçiminin beka ile ilgisi buradan geliyor. Oy oranının yüzde 52’nin altına düştüğü zaman ‘Efendim Sayın Cumhurbaşkanının %50’nin altına desteği düştü. Yeniden seçim olsun’ gayretine koşacaklar. Bunun beka ile ilgisi var. 5 yıl 4 ay hiç seçim yapılmayacak. Seçim tarihimizde seçim yapılmadan geçecek çok enderdir bu kadar süre. İşte bu dönemi bize yaşatmak istemiyorlar. Bu dönemi tartışmaya açmak istiyorlar. Bu dönemdeki kalkınma hamlelerimizin önüne geçmek istiyorlar. Siz aziz milletimiz buna müsaade etmeyeceksiniz. Ben buna inanıyorum” diye konuştu.
“AFYONKARAHİSAR’A TERMAL ŞEHİR KURULACAK, YENİ PROJELERLE AFYON UÇACAK”
Son konuşmayı milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptı. Eroğlu sözlerine ekonomi ile başladı. Eroğlu, “İlimiz ekonomik açıdan ciddi manada büyük bir il oldu. Sosyal tesisler ile istihdamda ile en ileri noktaya ulaştı. İhracatımız 3 kat arttı ve sigortalı insan sayısı 3 kat arttı. Kurulan yeni işyeri sayısı %45 arttı. Peki şimdi size soruyorum; Afyonkarahisar Termal turizmde bir numara oldu mu? Evet oldu. Eskiden İzmir Balçova, Bursa konuşurdu. Şimdi Afyonkarahisar konuşuluyor. Sağlık turizminde şu anda Afyonkarahisar bir numara. Size bir müjde vereyim; Şimdi Cumhurbaşkanımız dedi ki ‘Burada termal şehir kuralım.’ Özellikle yurt dışındaki insanların gelip tedavi olabileceği bir şehir kuracağız. Bunun projesine başladık. Vekillerimiz de bu konuda çalışıyor. Sağlık Bakanlığı, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı, Kültür Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu noktada gerekli destekleri veriyorlar. Muhteşem bir proje olacak. Hatta biz orayı ‘özel sektör için teşvik sağlayalım’ diye ‘Özel Sağlık Enstitüsü Bölgesi’ olarak ilan edeceğiz. Bunlar büyük projeler. Dolayısıyla biz bir çok sektörde Afyonkarahisar’ı uçuracağız. Mesela kongre turizminin bütün toplantılarını burada yapacağız.” dedi.