Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkanlar arasında “koçum” ve “taraf olma” tartışması

Ağaç İşleri Esnaf ve
Başkanlar arasında “koçum” ve “taraf olma” tartışması

Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimli genel kurul toplantısında Ağaç İşleri Oda Başkan adayı Bülent Kahrıman’ın konuşmasında ESOB Başkanı Abdülkadir Konak’tan odaya mülk kazandırılması destek talebine Konak’ın cevap verdiği esna da Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, tepki gösterdi.
“BİRLİĞİ DÂHİL EDEMEZSİN”
ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, genel kurulda bir yarış olduğunu vurgulayıp, Başkan adayı Bülent Kahrıman’ın bu yarışa ESOB’u da dâhil ettiğini söyledi. Konak şöyle konuştu: “Aslında ben bu konuda konuşmak istemezdim. Ama bir kaç konuya cevap vermek isterim. Tüm katılımcılar bu salona girerken dışarıya baktı. Dışarıda Abdülkadir Konak yazan bir yazı gördünüz mü? Öyle bir yazı var mı? Abdülkadir Konak mı yazıyor? Burada yazan nedir? Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası genel kurulu yazıyor. Bülent Bey sen Başkan Vekilliği yaptın. Burası Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârlar Odasının genel kurulu. Birliği dâhil edemezsin. Birlik genel kuruluna gelirsen orada konuşursun.”
ÜSTÜN YATIŞTIRILMAYA ÇALIŞILDI
Konak’ın bu sözleri akabinde Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, “Yaşanmış şeyler var Başkan” sözü ile tepki verdi. Genel kurulun Divan Başkanı ve ESOB Başkanı Abdülkadir Konak’ın Cengiz Üstün’e, “Bırak sen söz alamazsın” karşılığını vermesi üzerine Üstün daha büyük bir tepki gösterdi.
Üstün, “Dikkat et. Bülent Bey genel kurul başkan adayı ve yönetim kurulu üyesi. Böyle hitap edemezsin. Adam ol, adam ol. Sen esnaf bile değilsin. Aday çıkması zoruna mı gitti? Zoruna mı gitti? Haddini bilecek” dedi. Cengiz Üstün’ü yatıştırmaya çalışanlar Üstün’e sakin olması yönünde telkinlerde bulundu.
KONAK’TA SERT KARŞILIK VERDİ
Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün’ü uyaran, ESOB Başkanı Abdülkadir Konak şunları söyledi: “Bırak, senin burada söz hakkın yok. Dikkat ediyorum. Ben hitap eder konuştuğuna cevap veririm.  Ben senden öğrenmeyeceğim. Senden öğrenmeyeceğim bu işi. Sen adam ol. İşine bak. Şimdi bizden bina sözü istiyor. Sen adam ol. Evet, ateşi gördünüz değil mi? Ateş böyle. Çok uzun konuşmayacağım. Bülent Kahrıman bizden bir daha söz istedi. O zaman birliğin patentine girersin koçum sen.”
Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, Birlik Başkanı Abdülkadir Konak’ın Ağaç İşleri Oda Başkan adayı Bülent Kahrıman’a “koçum” diye hitap edemeyeceğini, Kahrıman’ın başkan adayı bir esnaf olduğunu söyledi. Konunun çok uzamaması gerektiğini belirten Konak, Üstün’ün sataşmayı sürdürmesi halinde aynı üslupta karşılık göreceğini belirtti. Cengiz Üstün, yan kısmında oturan Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan’dan duruma müdahale etmesini istedi. Ercan, kendisinin misafir olduğunu söyledi. Toplantının sonunda Üstün ve Ercan arasında gerginlik tırmandı. Özellikle Bülent Kahrıman’ın listesinde ki isimler Birlik Başkanı Abdülkadir Konak’ın taraf olduğu yönünde eleştiriler de bulunarak kendilerine söz hakkı verilmesini istedi. Konak, “koçum” şeklinde ki hitabından dolayı Başkan adayı Bülent Kahrıman’dan özür diledi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti