Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Başkanlık Sistemi’nde yüzde 10 barajı kalkacak”

“Başkanlık Sistemi’nde yüzde 10 barajı kalkacak”
"Başkanlık Sistemi'nde yüzde 10 barajı kalkacak"

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Başkanlık Sistemi’nin ülkeye faydalı olacağını söyledi. Ürün, Başkanlık Sistemi’ne geçilmesi hâlinde yüzde 10 barajının kalkacağını belirtti

Seçim çalışmalarına Sinanpaşa bölgesinde devam eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve 25’inci Dönem Milletvekili Adayı Halil Ürün, Akören, Kılıçaslan, Kayadibi, Gezler ve Boyalı Köylerini ziyaret ederek vatandaşlar ile bir araya geldi.
Ürün, “Geçmişte ne yaptıysak inşallah önümüzdeki dönemde de artık yeni bir Türkiye kuracağız. Nerelerden geldiğimizi sizler biliyorsunuz. Bu memlekette neler yaşandığını biliyorsunuz. Bu memlekette Cumhurbaşkanları seçimi hep öyleydi. En son 2007’de bize yaşattılar, Cumhurbaşkanımızı seçtirmediler. Bizde 2007 yılından önce hem erken seçim kararını hemde halkın Cumhurbaşkanını seçme kararını aldık halka gittik. 2007 yılında AK Parti tekrar iktidara geldi, daha sonra anayasa oylaması yapıldı ve artık Cumhurbaşkanımızı halkımız seçiyor. İlk defa Cumhuriyet tarihinde 10 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanımızı halkımız 1’inci turda seçti bitirdi” dedi.
BU ÜLKE KOALİSYONLARA
MAHKUM OLMASIN
“Yeni Türkiye döneminde 7 Haziran’dan sonra biz halkımızdan destek istiyoruz, oy istiyoruz anayasayı değiştirecek çoğunlukta meclise gidelim mecliste bir anayasa yazalım bunu referandum yoluyla halkımıza sunalım eğer halkımız destek verirse hayata geçirelim istiyoruz” diyerek Akören halkına seslenen Ürün, “Biz AK Parti olarak hükümetleri halkın seçmesini istiyoruz. Milletvekillerini seçip, Milletvekillerinden hükümet değil de yüzde 50 çoğunlukla hükümet başkanını adına ne dersek diyelim adına beraber karar vereceğiz. Artık bu ülke koalisyonlara mahkum olmasın istiyoruz. Koalisyonlar bu ülkeye hep acı, ızdırap getirdi Maddi projeler hayata geçirilemedi ve dış yetkilere açık hükümetler oluşturuldu. Dış yetkilere açık derken, IMF’nin yetkisine açık, Türkiye’deki huzuru istemeyen dış istihbarat örgütlerinin yetkisine açık hükümetlerin koalisyon hükümetleri oluşturdu.” ifadelerini kullandı. Ürün, “Bunun için Başkanlık sistemine geçelim, Bunun bir faydası daha olacak temsilde adeletilkesini oluşturmayan tek şey yüzde 10 barajıdır. Şimdi seçime gidiyoruz ve bu seçimde herkes oy kullanacak. Yüzde 10 barajına takılan partiler meclise giremeyecekler ama anayasayı değiştirsek yüzde 10 barajını kaldıracağız.”
SEÇİM ÖNCESİ KIŞKIRTMALARA DİKKAT
AK Parti Milletvekili Adayı Prof. Dr. Remziye Sıvacı, Radyo Armoni’de Afyonkarahisar’dan tüm radyolarda ortak yayına çıktı. Armoni Fm stüdyolarından, Radyo Tek, Mavi, Gün Fm ve Radyo 03 ortak yayınına katılan Sıvacı, konuşmasına Emirdağ’da AK Parti’nin seçim bürosuna yapılan saldırıya değindi. AK Parti Emirdağ İlçe Seçim Bürosuna bir grup tarafından basılıp, bayrak ve afişlerin de sökülüp ateşe verilmesini eleştirdi. Sıvacı, “Böylesine antidemokratik bir saldırının bir daha yaşanmamasını istiyorum. Seçim ortamının provokatif davranışlarla bozulması seçim adına çok kötü. Ben o saldırıyı ülkemiz de bütün teşkilatlarımıza yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyorum. Örneğin dünya savaşları da küçük bir kıvılcımla başlamıştı. Bu tür hassas dönemlerde provokatif davranışlara karşı provokatif olaylara karşı da hassasiyetli ve daha dikkatli davranmak gerekiyor. Bir anlık kızgınlıklarla karşılıklı taraflar zarar görebilir. Biz karşı tarafa oranla oldukça hoşgörülü, sabırlı ve anlayışlı davrandık. Şiddetten uzak durmalıyız, gençleri şiddetten uzak tutmalıyız. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Güzel bir atmosferde seçimin gerçekleşmesini temenni ediyorum” diye konuştu.
“DESTEĞİNİZİ ALMAYA GELDİK”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Av. Ali Özkaya seçim çalışmalarını Dinar, Başmakçı ve Dazkırı ilçelerinde sürdürdü. Özkaya, Dazkırı ilçesinde fabrika işçileriyle bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Özkaya, Dinar ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katıldı. Dinar ilçesinde Çobansaray köyünü ziyaret eden Milletvekili Özkaya, köy sakinleriyle sohbet etti. AK Parti hükümetlerinin yaptı yatırım ve hizmetlerden bahseden Özkaya, “Onlar konuşurken partimiz hizmet yaptı ve sizlerin desteği ile yapmaya devam edecek. Bu gün burada sizlerin duasını ve desteğini almak için geldik. Partimize olan desteğinizin artarak devam edeceğine inanıyoruz. Halkımıza hizmet etmek için yola çıktık. Çıktığımız bu yolda Allah bizlere yardım etsin” diyerek konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)