Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkanlık tüm Afyonlu’nun makamı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Başkanlık tüm Afyonlu’nun makamı

Belediye Başkanlığı makamının hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm Afyonlunun makamı olduğunun altını çizen DP Belediye Başkan aday adayı İsmail Özdilek projeleri hakkında bilgi verdi. Demokrat Parti (DP) Afyonkarahisar Belediye Başkan aday adayı emekli Albay İsmail Özdilek, projeleri ve detaylarını anlattı

“BELEDİYE TECRÜBESİ
KAZANDIM”
Afyonkarahisar’a bugüne kadar 1920 yılında ilk Belediye Başkanlığı görevini yapmış olan Beyyazılı Halil Ağa’dan itibaren günümüze kadar görev yaparak şehre hizmet veren, eserler kazandıran mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da dâhil olmak üzere tüm başkanları saygı ile andığını ifade etti. Kendisinin il merkezi Mecidiye mahallesinden ve köklü bir aileden olduğunu belirten Özdilek; “Her siyasi görüş içerisinde olan eşim, dostum ve arkadaşlarım vardır. Emekli Albay ve sinema yönetmeni ve Film Yönetmenleri Derneği üyesiyim. İngilizce, Fransızca ve İtalyanca bilirim. 1999 Yılında ki Adapazarı Depreminde birinci gününden itibaren üç ay Lojistik Koordinasyon Merkezi ve İl Koordinasyon Merkezinde görev yaptım. Bir şehrin yönetimi ile ilgili çok büyük tecrübeler kazandım.” dedi.
“YÖREYİ İYİ TANIYORUM”
2007 Yılındaki genel seçimlerine DP’den milletvekili adayı olarak katıldığını hatırlatan İsmail Özdilek, Afyonkarahisar’da 394 köy, 92 belde, 18 ilçe ve merkezi olduğunu ifade etti. Seçim döneminde 120 köy, 50 belde, 18 ilçe ve merkezi gezerek, notlar aldığını kaydeden Özdilek; “Afyonumuzu ve çevresindeki köy, belde ve ilçelerini ekonomik kaynakları dâhil olmak üzere tüm güzellikleri ile daha iyi tanıdım. Ne gördün derseniz? Hemşerilerimi bir tas çorbaya muhtaç gördüm. Afyonumu çocukluğumdan beri çok iyi tanırım. Belediye Başkanlığı makamı hangi siyasi görüşten olursa olsun. Tüm Afyonlunun makamıdır.” diye konuştu.
EN İYİ YATIRIM İNSANA YAPILAN
Öncelikle; Şehrin 5-10-15 yıllık kısa, orta ve uzun vadeli gelişim planlan yaparak, herkesin geleceğini Afyon’u tanıyıp kendi yerini ona göre belirlemesine katkı sunacağından söz eden Özdilek; “Afyonumuzda istihdam yaratacak ve işsizliği önleyecek ve yatırım yapacak ve çivi çakacak her seviyedeki müteşebbise destek olacağım. Hiç bir hemşerimi siyasi görüsü ne olursa olsun ayırt etmeden hepsinin de başkanı olacağım. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. Kültür seviyesi yükseltilmiş toplumlar refaha daha kolay ulaşır, barış ve özgürlüğün kıymetini bilirler. Afyonumuzun toprağını, taşını, mermerini ve suyunu kullanan termaller ve para kazanan işletmelerin karlarının yüzde 1 kadar olan bir bedelin Afyonumuzun kültür ve sanatına katkıda bulunması için sponsor ve destek olmaları konusu kendilerinden talep edilecektir.” şeklinde konuştu.
ÇÖPTE GERİ DÖNÜŞÜM
SAĞLANACAK
Afyonkarahisar insanının her yıl en az bir defa tiyatro, opera ve baleye gitme imkânına kavuşmasını da hedefleyen DP Belediye Başkan aday adayı İsmail Özdilek, ücretsiz turlarla Kocatepe, Frig Vadisi ve tarihi mekânlara geziler yapılma planlarını aktardı. Afyonkarahisar’ın tanıtımına katkıda bulunacak Sinema Günleri ve Havacılık Kulübünün kurulacağını dile getiren Özdilek; “Afyonumuzda her yılın Aralık ayının 3’ncü haftasında yapılan Okuma Haftası, Kitap Fuarı, Caz ve Müzik Festivali desteklenecektir. Her mahalleye bir Okuma Evi ve bazı mahallelerde Kültür Merkezi yapımı gerçekleştirilecektir. Poşetle yere atılan çöpler, yapılacak çöp konteynırlarına konulup, 3 adet konteynırlara çöp, plastik naylon- kâğıt ve cam olarak ayrı ayrı konarak çöplerin geri dönüşümü sağlanacaktır.” ifadelerini kullandı.
“STADYUM VE MÜZEYİ TOKİ’YE KAPTIRMAYALIM”
355 Dönümlük stadyum ve müze arazisi sahibinin Afyonkarahisar halkı olduğunu ifade eden Özdilek şöyle konuştu: “Stadyumun içerisinde, bir adet 12 bin kişilik stadyum, bir adet 3 bin kişilik kapalı salon, bir adet 400 kişilik Gençlik Merkezi vardır. Dört adet çimlendirilmiş ve tribünü olan futbol sahası, 4 adet tenis kordu, 4 adet basketbol sahası, 4 adet voleybol sahası, bir adet aletli spor alanı, bir adet çay bahçesi ve sosyal tesisleri olan ve Afyon halkının nefes aldığı stadyumumuz ve müzeyi TOKİ’ye kaptırmayalım.”
ÇOBAN VE BİRLİKTİR’E
HEDİYE PROJE
Karayolları, eski otogar, stadyum, devlet hastanesi hattının Asri Mezarlığa kadar yeşil kuşak olarak kalması yönünde planlaması olduğunu kaydeden Özdilek şunları söyledi: “Valilik binası yanındaki otopark, ağaçlandırıp park haline getirilip hemşerilerimin hizmetine sunulacaktır. Öncelikli hedefimiz esnafımızın kalkınmasıdır. Bununla ilgili olarak kamyon garajı olarak kullanılan İstasyon Fidanlığına hazırlattığım ve bire bir ölçekteki eski hal projesi uygulanarak esnafımıza verilecektir. Otoparklı, iki katlı ve 75 adet dükkânlı hazırladığım projemi 02 Kasım 2009 tarihinde Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Çoban ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı M. Emin Birliktir’e hediye olarak tarafımdan verilmiştir. Aradan geçen dört yıl içerisinde herhangi bir faaliyet de görülmemiştir.”
KÖYLÜ ŞEHİRLE KUCAKLAŞACAK
Kendisine ait olan eski hal projesinin, proje üzerinden esnafa kiralanıp bu para ile Belediye bütçesinden her hangi bir para çıkmadan projeyi gerçekleştirme niyetinden söz eden Özdilek; “Gazlıgöl Kaplıcalarındaki Eski Küre de yerine konacaktır. Akşam hemşerilerim evine giderken, arabasını park edip et, sebze, balık, tel kadayıfı, turşu ve her türlü ihtiyacını buradan karşılayacaktır. Her yıl Gazlıgöl ve termallerimize gelen 100.000 üzerindeki misafirlerin şehre yapacakları ziyaretleri ve kolayca alış verişleri için de Hal Binası karşısına misafir araçlar için oto park yeri, yapılacaktır. Camisi arkasına yapılan 8 dükkânlı mekân, yeniden Avrupai tarzda tek katlı olarak projelendirilerek peynir, yoğurt ve köy pazarı şeklinde düzenlenecektir. Böylece, 30 yıl sonra tekrar köylümüzün şehrimizle kavuşmasına ve kucaklaşmasına yardımcı olacak ve üretici köylüye ekonomik girdi sağlayacağız.” ifadelerine yer verdi.
KALE ETRAFI DÜZENLENECEK
Gazlıgöl bölgesinde maden suyu tesisi kurularak Belediye’ye gelir temininin hedefleri arasında bulunduğunu kaydeden İsmail Özdilek, Belediye personelinin yaşadığı mahallenin Belediye Başkanı olduğunu, gördüğü eksiklikleri vatandaşın ikazına gerek kalmadan Belediye’ye ulaştırması yönünde bir teşkilatlanma yapılacağını vurguladı. Afyon Kalesinin etrafının, İstanbul Ortaköy gibi çay bahçeleri, lokanta ve alış veriş yerleri, park alanları, spor tesisleri ve oto park olarak projelendirilip faaliyete geçirme düşüncesini açıklayan Özdilek; “Bölgeye giriş Erkmen tarafından verilip, misafirlerin kolayca araçlarım park edip Afyon Kalesine çıkması, dinlenmesi ve alış veriş yapma imkânı sağlanacaktır. Hatta yol üzerine konacak levha üzerine ‘Afyon Kalesine yedi defa çıkmayanın ne bahtı, ne de şansı yaver gitmez’ diyerek yazılı tabela ile yolcular Kale’ye gelmeye teşvik edilecektir. Afyon Kalesinin etrafı 360 derece çevrelenerek yürüyüş yolları ve spor tesisleri ile hemşerilerimizin hizmetine sunulacaktır. Afyonumuzun eski kültür varlıklarına sahip çıkacağız. Bedesten, Eski Kasaplar, Demirci ve civarının tadilat ve onarım işleri Belediyemiz tarafından yapılacaktır.” dedi.
Birinci Afyon İktisat Kongresi yapılarak şehrin planlı kalkınmasının önünün açılacağını kaydeden İsmail Özdilek; “Böylece, Afyonlu gençlerimizin iş ve yatırım yapma imkânları artırılacaktır. Afyon için diye yutturulmaya çalışılan Kütahya Havaalanı siyasi ve ölü doğmuş bir yatırımdır. Açılışta Afyonluları bile kale almayıp kendi zaferlerini kutladılar. Dünyanın en modern meydanı Afyonumuzda ve Kütahya Havaalanının beş katı büyüklüğündedir. Afyon meydanımız boş ve atıl durumda mı kalsın? Afyonlumuza hizmet vermesin mi? 2005 yılından günümüze kadar geçen süre içerisinde Afyon Meydanını kullanamamaktan dolayı Afyonumuz 30 milyar dolarlık ekonomik değer kaybına uğradı. En gelişmiş iller arasında bir saat mesafedeki Eskişehir ikinci sırada iken Afyonumuz 65’nci sırada kaldı. Bu sonuca, son dönemlerde siyasete teslim olmuş seçilenlerin beceriksizliği sebep oldu.” diye konuştu.
“FAKİRLİĞİMİZ SİYASETÇİLERİN BECERİKSİZLİĞİ”
10 Ağustos 2010 tarihinde 6 bin TL katkı sağlayarak BORAJET’ten uçak kiraladığını ifade eden İsmail Özdilek, aynı gün sabah erkenden hiç uçağa binmemiş muhtarları otobüsle Sabiha Gökçen Havaalanına gönderdiğini ifade etti. Uçağın 35 dakika da Afyon’a geldiğini ve şehrin üzerinde de iki tur attığını kaydeden Özdilek; “Bizim kendi meydanımızı kullanmak için hiç bir problemimiz yoktur. 30 Milyar dolarlık ekonomik değer kaybımız ve fakirliğimiz siyasetçilerimizin beceriksizliğindendir. Biz, Afyon Belediyesi olarak, 5 kilometre yanımızdaki Afyon Meydanımız için daha önce yaptırdığı proje ile 6 milyon dolarlık yatırımla havaalanından yurt içi ve yurt dışı kargo uçuşları dâhil olmak üzere meydanımızı işletmeye açarak iç ve dış yatırımları Afyonumuza çekilecek ve ilk yıl 3 bin gencimize de iş imkânı yaratacağız. Ayrıca, Kocatepe Üniversitemize ve Havacılık Kulübümüze de yer tahsisi yapacağız. Şehrimizin ulaşımı raylı sistem ile yapılması hedeflenecektir.” şeklinde konuştu.
AYAKKABI BOYACILARI DA DÜŞÜNÜLDÜ
Bütün proje çalışmalarının, çağdaş bir Afyonkarahisar’da yaşamak için ilim ve fennin rehberliğinde AKÜ ile beraberce çalışılmasıyla hedefleneceğini anlatan Özdilek; “Afyon’da üniversite de çocuklarını okutan ve tek gelir kaynağı ayakkabı boyacılığı olan mevcut dokuz ayakkabı boyacısı için yaz ve kış kullanabileceği tarzda park kenarında boya yeri yapılacaktır.” dedi.
YENİ ÜNİVERSİTELER
KURULMALI
Afyonkarahisar’da, kısa vadede eğitim, orta ve uzun vadede dünya ticareti ile entegrasyonu hedef alan ve kendi dillerinde eğitim yapan en az iki fakülteli ve uluslararası bir yapıda üniversite kurma niyetini aktaran Özdilek; “Bu projem 1992den beri bekliyor. Demek ki; 23 yıl olmuş. Afyonumuz ve ülkemiz için geleceğe yönelik çok büyük bir gelişimin önünü açacak bu projenin hedeflerinden bir tanesi; Afyonumuzu dünyaca tanınan bir eğitim merkezi haline getirmektir. Çince eğitim ile tekstil, makine, Japonca eğitim elektrik ve elektronik, İtalyanca iç mimar, yenileme ve mermer, Rusça eğitimle tıp fakültesi ve uzay teknolojisi, İngilizce eğitimle bankacılık, yönetim, ekonomi, Felemenkçe eğitimle tarım, hayvancılık, gıda, İngilizce ile ekonomi, dil eğitimi, Fransızca sayesinde tekstil, moda, tasarım alanlarında kurulacak üniversiteler ve işbirliği yapılacaktır. 2007 Yılında İstanbul ve İzmir İtalyan Konsolosluğu ile çok önemli çalışmalar yaptım. Üniversite projemizi; Erzurum Atatürk Üniversitesi gibi toplu bir mekân şeklinde dizayn edilecek. Proje için mali kaynakları o ülkenin vakıfları, üniversite çevresi ve hükümet kaynaklarına projelerimiz sunularak gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.
“HER YER SEÇİM BÜROM”
Seçimlerde seçim bürosu açmayacağını, esnaf ve gençler, vatandaşların çağdaş bir Afyon’da yaşamalarını şehrin geleceği için Belediye Başkanlığı seçimlerine katıldığını belirten Özdilek; “Hemşerilerim, eski berbere traş olma devri bitti. Seçimle ilgili sizlere makarna, tencere, para vs dağıtmayacağım. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, yaşadığımız şu kritik günleri de göz önüne alarak, Beni tanıyan ve Afyonumuzun evlerinde boynu bükük duran çocuklarınızın geleceği için her ev, her büro, her dükkân ve her işletme benim seçim büromdur. Seçildiğimde; beraber çalışacağım danışmanlarım, tecrübeli, dil bilen yurt içi ve yurt dışını çok iyi tanıyan ekibimle şehircilik, yatırımlar ve kültür dallarında çağdaş hedefe Afyonumuzu ulaştıracak çalışmalar yapacağım. Hedefimiz; bir saat mesafedeki Eskişehir’deki yaşam standardını yakalayarak çağdaş bir yaşam koşullarına Afyonumuzu taşımaktır.” şeklinde konuştu.
SERMAYE AKIL VE ZAMAN
Esnafa, stadyuma, müze ve havaalanına ve şehrin geleceğine halkla birlikte sahip çıkarak modern Afyonkarahisar’ı gelecek kuşaklara sağlam bir şekilde teslim etmek isteyen Özdilek sözlerine şöyle devam etti: “Para nerede diyenlere? İnsan yaşamının en büyük sermayesi aklı ve yaşamda gıdım, gıdım harcayacağı zamandır. Doğru hedefe doğru insanla gidilir ve aklını yerinde ve zamanında kullananlar hedeflerine daha kolay giderler. Hemşerilerime sesleniyorum; önümüzdeki seçimi normal bir seçim olarak görmeyiniz. Kaynakları kıt dünyamızın nüfusu 7 milyarı aşmıştır. Afyonumuz bir tas çorbaya muhtaç ve yardımlaşma dernekleri ile yaşamaktadır. Ayrıca ülkemizde ve bölgemizde gelişen olaylar savaşın ayak sesleridir. Sunduğum projelerle zenginliği hedeflemezsek fakirliğin altında ezilip kalacaksınız. Sizlere önerim; değişim, değişim, değişim ya zenginlik ya da, kömür, makarna uğruna fakirliğe devam.” >>Esra Küçükkurt’un haberi…