Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Basketbol kamuoyu Basketbolu konuştu – Kocatepe Gazetesi

Basketbol İl Değerlendirme Toplantısı’na
Basketbol kamuoyu Basketbolu konuştu

Basketbol İl Değerlendirme Toplantısı’na Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Basketbol İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İl Temsilcisi Nadir Güzbey, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü İsmail Barın, Basketbol İl Tertip Komitesi, Basketbol İl Hakemleri, Basketbol Antrenörleri ile az sayıda sporcu katıldı.
BEKLENEN KATILIM OLMADI
Afyonkarahisar basketbolunun gelişimi için basketbolun tüm paydaşlarını bir araya getiren toplantıya katılımın yoğun olması beklenirken katılımın beklenen düzeyde olmaması katılımcıların tepkisine neden oldu.
6-7-8 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak il temsilcileri toplantı öncesi katılımcıların talep ve önerileri federasyona taşınacak. Toplantıda İl Temsilcisi tarafından katılımcılara öneri, istek, şikayetleri için form doldurmaları istendi.
“BASKETBOL İÇİN NE YAPABİLİRİZ”
Basketbol için ne yapabiliriz konusunun ele alındığı toplantının açılış konuşmasını yapan Basketbol İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale, “Bu akşam amacımız Afyonkarahisar’da basketbol ile ilgili görüş ve düşüncelerinizi paylaşmak ve gelecek sezonlarda ne yapılabilmesi için ve basketbolu kalkındırmak ve geliştirmek adına böyle bir toplantı yapma gereğini duyduk. Sizlerin görüş ve düşünceleri varsa bizler sizleri dinlemek istiyoruz. Bir aile ortamında yapılması gereken eksiğimiz varsa eksiklerimiz veya geliştirmek istediğimiz konular varsa ne yapabiliriz? Bunlar için toplamış bulunuyoruz. Bizlerden Türkiye Basketbol Federasyonu bir rapor istedi. 6-7-8 Nisan tarihlerinde İstanbul’da toplanıp Federasyon bir yol haritası çizecek. İnşallah sizlerin bu görüşleri bizlere de ışık tutar” dedi.
POTA YÜKSEKLİKLERİ DEĞİŞEBİLİR
Yeni oluşuma giren Basketbol Federasyonu tarafından ön görülen değişiklikler hakkında bilgilendirme yapan Demirkale, “Gelecek sezon 9 ile 13 yaş arasındaki potalar değişiklik gösterecek. 2.65-2.85 ve 3.05 olarak düşünülüyor. Şuan kesinleşmiş bir şey yok. Küçük yaşlarda potanın çok yüksek olduğunu belirttiklerinde 9 ile 10 yaş arası 2.65, 10 ile 12 yaş arası 2.85 ve 13 yaş ve üzeri ise 3.05 olarak Federasyon düşünüyor” ifadesine yer verdi.
“BİZ EN AZ BORÇSUZ İLLERDEN BİRİSİYİZ”
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Basketbol Değerlendirme Toplantısı’na gelen katılımcıları bazı konularda aydınlattı. Afyonkarahisar’daki çalışmaları kısaca değerlendiren Tortop, “Baktığımız zaman sporcu sayısı olarak hem okul sporlarında hem de kulüpler bazında aslında sporcu sayımız çok güzel konuma geldi. C ve D belgesi olan antrenör olarak 14 tane antrenörümüzün var. Bu bizler için sayısal anlamda az bir sayı, Antrenör ve hakem yetiştirmede sadece basketbolda değil, pek çok branşta sıkıntı yaşıyoruz. Maçı yöneten hakemler çok cüzi para aldığından işini bırakarak fedakârlık ederek maç yönetiyor. Hakem ve antrenörleri özellikle BESYO’dan buralara çekmeye çalışıyoruz. Şimdi burada 1 bayan olmak üzere 15 antrenörümüz var. En büyük sıkıntımız parasal boyutu oluyor. Biz hiçbir hizmetimizden para almıyoruz. Bu para sıkıntısı her ilde var. Biz en az borçsuz illerden birisiyiz. Ayağımızı yorganımıza göre uzattık” şeklinde konuştu.
“BENCE İYİ
YOLDASINIZ Kİ
MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR”
Basketbolla ilgili eleştiri yapanların salonda yer almamasına tepki gösteren TSYD İl Temsilcisi Nadir Güzbey, “Biz burada sizler için varız, biz yıllardır özellikle spor medyası olarak sporun ilimizde gelişmesi için bazı aksayan noktalar veya hatalı şeyler varsa işin kaynağında kamuya yansımadan çözülmesi için gayret ediyor ve çözüyoruz. Sizlerin sorunları olduğu zaman ilk önce bizlere geliyorsunuz, biz bunları yapıcı olarak sütunlarımıza alıyoruz veya farklı yöntemle çözümlerde üretiyoruz. Bugün burada konuşulanların tamamı sizin çevrenizde, çalıştığınız kurumlarda gündeme gelecek kaygısı yaşamayın, amacımız ilimizdeki basketbolun Türkiye sıralamasında birinci olması. Bizden basketbola destek istendi, ortak karar neyse bizler gündemimize taşırız. Ama ben bugün eleştiride bulunacağım, meslektaşlarım da bunu uygulayacaklardır. Ben şu an hayal kırıklığına uğradım. Çünkü dışarıda basketbol ile ilgili çok fazla konuşup, eleştiri yapan insanları ben burada görmedim. Amaç spora hizmet ise burada olacaklar, burada muhataplarına eleştirilerini yöneltecekler ve çözümü bulunacak. Yani basketbolun geldiği yeri, gitmesi gereken yeri konuşacaksak neden burada değiller. İlimizde 838 lisanslı sporcu var, burada kaç oyuncu var? Yok. Antrenörlere bakıyoruz kaç antrenörümüz var burada 7 antrenör görüyoruz. Kulüpler nerede, başkanım diye gezenler nerede? Böyle olmaz, biz basın olarak dedikoduya izin vermeyeceğiz. Eleştiri varsa gelin konuşun. Basketbolu ve diğer branşları biz buralara getiriyorsak ve sayfalarımızda yer veriyorsak buraya gelerek aramızda olmaları gerekirdi. İl temsilciliğimize baktığımızda da Sizlerde dışarıdan gelen dedikodulara hiç kulak asmayın. Bence iyi yoldasınız ki meyveli ağaç taşlanır’diye konuştu.
SORUNLAR ANLATILDI
Yapılan konuşmalardan sonra ilimizdeki sıkıntılar Basketbol İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale’ye bildirildi. İlimiz antrenörlerinden Uğur Demirören, Erdal Arslan, Ünal Doğar, Feza Karahan ile katılımcılar isteklerini dile getirdi. Grup müsabakalarındaki adaletsizlik, hakem sıkıntılarının Afyonkarahisar’da da olduğu gibi dışarıda da devam ettiği, ara takım çıkarılması gerekliliği, sporcu haberlerinin yerel basında daha çok yer alması gerektiği ve U-11, U-12 ve U-13 müsabakalarının takvimleri hakkında görüşlerin belirtildiği Basketbol İl Değerlendirme Toplantısı karşılıklı görüş alışverişi ile tamamlandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti