Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başörtüsü mücadelesi veren genç kıza Obama’dan büyük övgü

Başörtüsü mücadelesi veren genç kıza Obama’dan büyük övgü

 

ABD Başkanı Barack Obama ramazan dolasıyla Beyaz Saray’da iftar yemeği verdi.
 

Obama’nın geleneksel iftar yemeğine, ABD’deki Müslüman toplumun temsilcileri, Müslüman Kongre üyeleri Andre Carson, Keith Ellison, başörtülü olması gerekçesiyle Abercrombie&Fitch giyim mağazasınca işe alınmayan Müslüman genç kız Samantha Elauf ve aralarında Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın da olduğu çoğunluğu Müslüman ülkelerin diplomatik temsilcileri katıldı.

Konuşmasında ramazanın Müslümanlar için önemine değinen Obama, ramazanın “fedakarlık, disiplin ve sabır” gerektirdiğine işaret etti.

Kur’an’ın kendilerine insanların yer yüzünde ihtiyatlı davranmaları gerektiğini öğrettiğini vurgulayan ABD Başkanı Obama, “İnancımız ne olursa olsun, biz tek bir aileyiz” diye konuştu.

Ülke değerleri tehdit edildiğinde, ulus olarak hemen birleştiklerine vurgu yapan Obama, geçen aylarda Kuzey Carolina’da öldürülen 3 Müslüman genç ile önceki hafta Güney Carolina eyaletindeki Charleston kentinde tarihi kiliseye yönelik kanlı saldırıyı hatırlattı.

Obama, “Bu yılın başlarında Chapel Hill’de 3 Müslüman genç Amerikalı hunharca öldürüldüğünde tüm inançlara mensup Amerikalılar o insanların etrafında toplandı. Bu gece açıkçası dualarımız Charleston ve Mother Emanuel (Emanuel Ana)
kilisesiyle birlikte. Amerikalılar olarak, kim olduğu veya neye benzediği, kimi sevdiği, nasıl ibadet ettikleri için hiç kimsenin hedef haline gelmemesi gerektiğinde ısrar ediyoruz. Bu nefret uyandıran eylemlere karşı duruyoruz”
ifadelerini kullandı.

“Bilgisizliğin ve önyargının üstesinden birlikte gelebiliriz” diyen Obama ayrıca başörtülü olması gerekçesiyle Abercrombie&Fitch giyim mağazasınca işe alınmayan ancak ABD Yüksek Mahkemesi’nin haklı bulduğu Müslüman genç kız
Samantha Elauf’u cesaretinden dolayı kutladı.

Obama, “Samantha, herkes gibi aynı fırsatlara sahip olabilmek için başörtüsü takabilme hakkını savunmaya karar vermişti. Yüksek Mahkeme’ye kadar gitti ki ben bunu onun yaşındayken yapamazdım. Samantha (davasını) kazandı. Seninle gurur duyuyoruz Samantha” dedi.