Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başvuru sahipleri ile görüşüldü – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Başvuru sahipleri ile görüşüldü

TKDK İl Koordinatörlüğü, AB Hibelerinin tanıtımı amacıyla gerçekleştirdiği toplantılara devam ediyor. TKDK yetkilileri İscehisar’da ve Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda desteklemeler hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım aracı IPA’nın 5. Bileşeni olan Kırsal Kalkınma kapsamında uygulanacak IPARD Programı çerçevesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğünce AB Kırsal Kalkınma Desteklerinin (IPARD) anlatıldığı toplantı İscehisar’da ve Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Ulusal Kalkınma İçin Kırsal Kalkınma sloganıyla proje çağrısına çıkan TKDK İl Koordinatörlüğü, tanıtım faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Tanıtım ekipleri dün de iki toplantı gerçekleştirdi. Bu amaçla, İl Koordinatörlüğü bünyesinde oluşturulan tanıtım ekipleri, Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda ve İscehisar ilçesine giderek potansiyel başvuru sahipleri ile buluştu.
Uygun proje sunan
yatırımcıya hibe
Toplantıda, yerinde Kontrol Birim Amiri Kemal Yıldırım, Kıdemli Başvuru Kabul Uzmanı Ö. Mukaddes Elitok, Kıdemli Ödeme Talep Uzmanı Birsen Karaaslan ve Başvuru Kabul Uzmanı Semih Aydoğdu proje hazırlamak isteyenlere hangi alanlarda yatırım yapabilecekleri ve sürecin nasıl işleyeceğine dair bilgi verdi. Projelerin uygun harcama kalemleri; makine-ekipman alımı, yapım işleri, hizmet alımı ve görünürlük harcamaları olup Avrupa Birliği standartlarında bir işletmeye sahip olmak amacıyla uygun bir proje sunan yatırımcılara yüzde 50 ile yüzde 65 arasında hibe desteği sağlanmakta olduğu belirtildi. Toplantıya, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ve İscehisar üreticileri katıldı.
Katılımcılara başvuru
koşulları anlatıldı
Toplantıda TKDK’ya proje hazırlamak isteyenlere; Süt üreten tarımsal işletmelerinin desteklenmesi (Süt Yetiştiriciliği), Et üreten tarımsal işletmelerinin desteklenmesi (Besicilik), Süt ve süt ürünlerinin işleme ve pazarlanmasının desteklenmesi (Mandıra vs.), Et ve et ürünlerinin işleme ve pazarlanmasının desteklenmesi, Kültür balıkçılığının gelişimine destek verilmesi (Alabalık vs.) alanlarında yatırım yapabilecekleri ve sürecin nasıl işleyeceğine dair bilgi verildi. Soru-cevap bölümünün ardından toplantı sona erdi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti