Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Baybağan güven tazeledi – Kocatepe Gazetesi

Seçimli genel kurul toplantısı
Baybağan güven tazeledi

Seçimli genel kurul toplantısı Afyonkarahisar Akrones Otel’de yapıldı. Toplantının Divan Başkanlığını Konya Kooperatifi delegesi Arif Yeşildaş yaptı.
BİR TIR YARDIM GÖNDERİLDİ
S.S. 20. Bölge Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği’nin Başkanı Mehmet Baybağan toplantının açılış konuşmasını yaptı.
Baybağan, “Mehmetçik nerede biz oradayız” sloganı ile 20. Bölge Birliği olarak;  toplam 47 kooperatifin Başkan ve Yönetici ile birlikte, TESKOMB öncülüğünde düzenlenen toplantı için Hatay’da bir araya geldik. Toplantı Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi’nin himayelerinde Hatay Valiliğini ziyaret, ardından Askeri Kontrol Noktası, Reyhanlı ve Hatay esnaf ziyaretlerinden sonra Hatay Ottoman Otel’de yapıldı. Esnaf ve sanatkâr teşkilatlarının hükümetimizin ve ordumuzun yanında olduğunu, dosta düşmana duyurmak ve bu varoluş mücadelesinde alınan her kararın arkasında olduğumuzu haykırmak üzere, tüm teşkilat olarak 14 Mart 2018 Çarşamba günü, oradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarının bir nebze giderilmesi için bir tır dolusu yardım malzemesini yetkililere teslim ettik” dedi.
KESİNTİLER ASGARİ ORANDA
2017 Yılı faaliyetleri ile ilgili bilgiler veren 20. Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan, en uygun faizli kredinin esnaf ve sanatkârlara verildiğini belirtti.
Baybağan, “Esnaf ve sanatkârların kooperatiflerimiz kefaletiyle Halk Bankasından kullandıkları kredilerin faizi şu anda yıllık yüzde 5 olarak uygulanıyor. Vadesi bir yıla kadar olanlara ise yıllık yüzde 4 faiz uygulanıyor. Kooperatif ortaklarımızın eline daha fazla para geçmesini sağlamak amacı ile de kesintiler asgari seviyeye indirildi. Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Teşkilatı olarak; Türkiye geneline baktığımızda ise, 958 kooperatifin, Banka ile esnaf, sanatkâr arasında üstlendiği kefalet sorumluluğu, özellikle 2003 yılından itibaren sürekli büyüyen ve hızla kurumsal bir yapıya bürünen teşkilatımız 2017 yılını 12,4 milyar TL gibi yüksek bir miktarda kredi hacmiyle kapatmıştır. 22,6 milyar TL kredi riskine ulaşmıştır” diye konuştu.
BAYBAĞAN YENİDEN BAŞKAN
Seçimli Genel Kurulda 20. Bölge (Konya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Aksaray, Karaman) Birliğinin 2017 yılı yönetim ve denetim kurulu faaliyetleri ile gelir-gider hesapları ve 2018, 2019 ve 2020 yılları tahmini bütçeleri oy birliği ile kabul edildi. Birliğe bağlı 47 Kooperatife ait 120 delegenin yer aldığı ve tek liste ile gidilen seçimlerde, Birlik Başkanı Mehmet Baybağan açık oylama ve oy birliği ile güven tazeledi. Üç yıllığına seçilen, 20. Bölge Birliğinin yeni yönetiminde şu isimler yer aldı: Mehmet Baybağan, Mahmut Emin Birliktir, İbrahim Turgut, Mustafa Oymak, Kenan Belgin, Ülkü Yaşar Altın, Memduh Göner, Refik Pehlivan, Recep Kökeş, Birol Abit, Necati Erdoğdu. Denetim Kurulu Üyeliklerine ise; Gazi Tezel, Abdullah Şenyurt, Ahmet Sarı’dan oluştu. Toplantıya; Birliğe bağlı 47 Kredi ve Kefalet Kooperatifinden 120 delegenin yanı sıra Konya Ticaret İl Müdürü Haşmet Yılmaz, Afyonkarahisar Ticaret İl Müdürü Ferhat Sümer, Halkbank Şube Müdürleri, Oda Başkanları katıldı.