Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Baykara, gençlere bağımlılığını anlattı

Baykara, gençlere bağımlılığını anlattı

Bağımlılık danışmanı Kemal Baykara, AKÜ İslami Bilimler Fakültesi öğrencilerine bağımlıklarla ilgili konferans verdi

 

Ahmet Karahisari Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleşen program öncesi Psikolog Şeref Sezen, üniversite bünyesinde yaptığı çalışmaları anlattı.
UMUD Bağımlılıklarla Mücadele Derneği ve Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) işbirliği ile gerçekleşen program diğer fakültelerde de devam edecek. Bağımlılık Danışmanı Kemal Baykara konferasında şunları kaydetti: “Sigara alkol ve uyuşturucu bağımlılığı içinde bulunduğumuz yüzyılın en büyük kâbusları. İnsanları ve ülkeleri ekonomik olarak çökerten en ağır hastalıklara sebep veren sosyal sarsıntılar yaratan bu maddelere karşı çok duyarlı olmalıyız. Günümüzde buna teknoloji ve sanal bağımlılıklarda eklendi. Eğitimimiz ekonomik durumumuz ve sosyal çevremiz ne olursa olsun bu bağımlılıklar hepimiz için tehdit oluşturur. Bu bağımlılıklardan kurtulmanın en kolay yolu uzak durmaktır. Bir şekilde bulaştıysak yardım alarak bırakmanın yollarını aramalıyız. Bu bağımlılık türleri şeker hastalığı gibi ömür boyu dikkat ve tedbir ister.”
Baykara sözlerini şöyle tamamladı: “Günümüzün teknolojisi en büyük fırsat ama biz bunları bilinçsiz kullanarak büyük tehlikelere çevirebiliriz. Teknolojiden uzak durmamız mümkün değil ancak kendimizi eğiterek doğru olarak kullanırsak hayatımız kolaylaşır. Siber zorbalığa karşı da bilinçli olmalıyız ayrıca sanal âlemde suç teşkil eden durumlar gerçek hayatta işlenmiş gibi işlem görür bunu unutmayalım.” Konferans programında alkol gözlüğü ile alkol alındığı zaman ne tür durumlarla karşılaşılacağı uygulamalı olarak gösterildi.
>> Hayriye CANER’in Haberi