Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Bayramın ardından – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 13 Ağustos 2013 Salı 03:00:00
  Oruç tutan sayısının da, oruçluya saygı gösteren sayısının da azaldığı bir Ramazan’ın ardından, Ramazan Bayramı’nı da hep birlikte idrak ettik. Bir dahaki Ramazan’a kim öle, kim kala?
Son bir kaç yıla kadar her bayram tatili sonrasında yaşanan ölümlü trafik kazalarını bu bayram ne mutlu ki yaşamadık. Afyonkarahisar’ın şehirlerarası güzergahlarının büyük bir bölümünün bölünmüş yol haline gelmesi ve artırılan trafik denetimleri sayesinde olsa gerek, eskiye oranla yok denecek kadar az trafik kazası yaşandı.
Bu olumlu tabloda katkısı olan herkese teşekkür etmek gerekir.
Keşmekeş giderek büyüyor
Trafikle kazaları açısından şanslı olsak da, trafik yükü açısından pek o kadar şanslı değildik. Belki “şanslı değildik” demek doğru olmaz.
Çünkü yüz binlerle ifade edilen araç trafiği, neredeyse milyonlara varan ziyaretçi sirkülasyonu Afyonkarahisar ekonomisine çok önemli katkılar sağladı bayram ve Ramazan boyunca.
Ancak yollarımız bu yükü kaldırmakta yetersiz kaldı. Özellikle İzmir-Kütahya kavşağında trafik, tam manasıyla eziyete dönüştü.
Türkiye’nin ve ilimizin en gözde güzergahlarından birisi olan bu bölge için yıllardır “iyileştirme” planları gündeme gelir gelmesine de, bu iyileştirmelere kavuşmak nasip olmadı bugüne dek.
Biz bu köşeden “Bu yollar şehrin can damarları. Onların kesilmesi şehri derinden sarsacaktır. Acil düzenleme şarttır. Düzenlemeler yapılmalı ama ekonomik hassasiyetler göz önünde buludurulmalı.” uyarısında bulunmuştuk aylar öncesinden bir kaç defa.
Sonrasında bölgede tesisleri blunan iş adamlarımızın da tepkileri gündeme geldi. Ama nihai sonucun ne olduğunu hala kimse bilemiyor.
Bu güzide noktada nasıl bir düzenleme yapılacak, belirsiz. Oysa düzenlemenin hayati önemde olduğu bu bayramda bir kez daha gözler önüne serildi. Tesislerin çıkışında ayrı bir araç seli varken, ana yollarda da başka bir araç seli akıyordu. İki sel karıştığında olanlar oldu. Kilometrelerce kuyruk, saatlerce çile meydana geldi.
Bu terazinin bu sikleti kaldırmayacağını herkes görüyor. İl ekonomisinin hassasiyetleri göz önüne alınarak, bir düzenleme yapılması için yeterince gecikildi. Artık çözüm zamanı…
İlker Paşa için
endişeli ve üzgünüz
Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ için verilen müebbet hapis cezası ve sonrasında yapılan değerlendirmelerin Afyonkarahisarlılar tarafından dikkatle ve hassasiyetle takip edildiğini gözlemliyoruz son günlerde.
Afyonkarahisarlılar önce hemşehri duyarlılığı ile, sonrasında da adalet hissiyatı ile bu duruma tepkililer. “Suçu olan cezasını çekmeli” ana fikrine rağmen İlker Paşa’nın “terörist” olarak nitelenmesine, neredeyse idama, idam olmadığı için müebbet hapse mahkum olmasına anlam verilemiyor. Bundan bir kaç ay önce bizler değil miydik, “Tövbe eden PKK’lılar affedilsin, sessizce evlerine dönsünler” diyenler?!
Mahkemelere, adalete herkes saygılı. Ancak bebek katili, bölücü teröristlere şefkatle yaklaşılırken, vatan sevgisinden şüphe duyulmayan insanlara reva görülenler, “intikam ve zulüm” yorumlarına dayanaktan başka bir işe yaramıyor…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER