Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BAZI FOTOĞRAFLAR, BAZI BİLGİLER-2 – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 15 Haziran 2016 Çarşamba 12:32:43
 

ÖĞRENCİLERE MORAL VEREN YAZI

 

Afyonkarahisar’a bağlı en uzak köy olarak bilinen Kızıldağ’da, ortaokul binasında bir yazı dikkatimi çekti. “Bu kapılardan dünyanın en harika öğrencileri geçiyor” yazısını gördüğüm anda, bu “harikalık”a şahit olduğumu göstermek istedim. Artık, bu köşeyi okuyanlar da bu “harikalık”a şahit. Afyonkarahisar’a 25 kilometre uzaklıkta bir köyün ortaokulunun girişinde “Bu kapılardan dünyanın en harika öğrencileri geçiyor” yazısı mevcutsa, hele bir de öğretmenler ve öğrenciler bu yazıya inanıyor, bu yazının gereğini yerine getiriyorsa; önümüzdeki 40-50 yılda ülkemizden Nobel Ödüllü Aziz Sancarlar’ın çıkması hayal değil. Böyle moral verici dokunuşlara ihtiyacımız var.

 

BİR DÜZİNE KİTAP

 

“Moral vermek”, sadece yazı ile sınırlı değil elbette. İnsanın, sevdiklerini düşünmesi, bu düşüncenin “sevilen” tarafından fark edilmesi de ruhumuzdaki coşkuyu açığa çıkarıyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Türker Göksel Hocam, Dinar’da katıldığı ve sunum yaptığı Marsyas Festivali’nin ardından Afyonkarahisar’a dönüşte, zahmet etmiş. “Bir düzine” desem eksik kalacak kitabı hediye olarak getirmiş. Şimdi sıra bu değerli kitapları okumaya geldi.

 

KAPİTAL-HİLAL

 

Bir mola yerinde gördüm: Batı tarzı alıştığımız plaketlere dinî sözler yazılmış, farklı işaretlerle İslâmiyet temsil edilmiş. Dinî duyarlılığın artmasına sözüm yok; ama dinî duyarlılık görünümünde para kazanmaya çalışılmasını, bu çabanın da Batı tarzı hediyeliklerle bütünleşmesini kabul edemiyorum. Galiba “Kapital-Hilal” ya da “Kapit(hil)alizm” döneminden geçiyoruz. Yani dinle ilgili her cümle, her harf; anında paraya dönüştürülebiliyor.

 

YENİ LOGO

 

 Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Murad Tiryakioğlu’nun öncülük ettiği Afetlerle Kalkınma Platformu’nun yeni logosu görücüye çıktı. Platform, bu logoyu şöyle tanıttı:
“Afetlerle Kalkınma Platformu, ‘Başka bir kalkınma anlayışı için…’ mottosuyla tamamlanan ve platformun vizyonunu yansıtan bir felsefe ile tasarlanan logosuyla kurumsal kimlik çalışmalarını şekillendiriyor…Afetleri dikkate alan bir kalkınma anlayışının şekillendirilmesi için bir adım atıyoruz…”

 

PROJE ADAMI ERBAKAN

 

Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan, her şeyden evvel tecrübeli bir gazeteci. Birçok olaya tanıklık etmiş, birçok gelişmeyi duyurmuş bir büyüğümüz. Selami Çalışkan’ın arşivinden bir fotoğraf: Merhum Necmettin Erbakan Hoca’nın okul yıllığı. Arkadaşları, Erbakan için “Hayatının yarısını namaz, yarısını da proje işgal eder” demişler. Ruhu şad olsun.

 

İKİ İLAN

 

Kapit(hil)alizm’e bir örnek daha verebiliriz. Bu fotoğraf, İstanbul’da çekilmiş. Bir tarafta İstanbul’un Fethi’nin yıldönümü hakkında bilimsel sempozyum ilanı. İlanda, övülmüş komutan Fatih Sultan Mehmet Han’ın resmi… İlanın hemen yanında ise göğe doğru yükselmiş binaların, “Türkilizce” isimlerinin tanıtımı. “Fatih Sultan Mehmet Han görse ne derdi” diye üzüleceğimiz türden…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER