Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bedenden Beyne Çalıştayı” Pazartesi günü yapılacak

BİLGEDER Başkanı Ferhan Çınar,

BİLGEDER Başkanı Ferhan Çınar, 25 Ekim 2021 Pazartesi günü yapılacak olan “Beden’den Beyne Çalıştayı”nda
insan bedeninin doğasına aykırı olan hareketsizliğin çocuklardaki etkilerinin irdeleneceğini söyledi

 

Bilge Tam Gelişim Derneği (BİLGEDER) Başkanı Ferhan Çınar, kadın-çocuk ve engelli bireylerin gelişimlerini destekleme amacı ile kurulan bir dernek olduklarının altını çizdi. Çınar, “Beden’den Beyne Çalıştayı”nın 25 Ekim 2021 Pazartesi günü zoom plaftormu üzerinden online yapılacağını bildirdi.
“ÇALIŞTAY’DA BİLİM İNSANLARI
BİRARAYA GELECEK”
BİLGEDER olarak İstanbul Rumeli Üniversitesi işbirliği ile “Bedenden Beyne Çalıştayı”nı düzenleyeceklerini belirten Ferhan Çınar, “İlimizde dernek olarak kadın seminerleri yaptık. Afyonkarahisar Belediyesi işbirliği ile yaptığımız ‘Kadın’ konulu panel ve ‘Bilinçli Annelik Hareketi’ gibi etkinliklerle toplumsal gelişime destek olan BİLGEDER alanında birbirinden değerli bilim insanları ve uzmanların bir araya geldiği bir çalıştaya imza atmaya hazırlanıyor. İlk çocukluk evresinden başlayarak, bireyin edindiği motor becerilerin beyin gelişimi üzerindeki etkisinin bilimsel ortamda değerlendirilmesinin hedeflendimiz çalıştayımızda, Kovid-19 salgın sürecinde çocukların hareketsiz yaşama mecbur kalmasıyla konunun önemi artmıştır. Günümüz çocuklarının gelişiminde temel sorun yeterince hareket etmiyor olmalarıdır. Oysa doğru planlanmış bir hareket eğitimi, çocuğun problem çözme yeteneğini geliştirme, kendi benliğini ifade etme, dikkat ve düşünceyi bir noktada toplama gibi zihinsel, duygusal ve sosyal kazanımlar sağlar.” dedi.
“ÇOCUKLARA HAREKET BECERİSİ KAZANDIRILMASI ELE ALINACAK”
İlköğretim çağındaki çocukların haftada 30-35 saat televizyon seyrettiklerine dikkat çeken Çınar, “Duruma bir de Kovid-19 salgın sürecinin dezavantajları eklendiğinde çocukların ciddi anlamda zarar gördükleri aşikârdır. İnsan bedeninin doğasına aykırı olan bu hareketsizlik çocuğun sadece fiziksel değil, bilişsel ve duygusal gelişimini olumsuz etkiler. ‘Bedenden Beyne Çalıştayımız’ da hareket becerisinin çocukların bütünsel gelişimleri ve mutlu ve sağlıklı nesiller yetişmesi üzerindeki etkilerini ve engelli bireylerde sporun önemini masaya yatıracağız. Ülkemizin önemli üniversitelerinden farklı disipline mensup bilim insanları ve sahada çalışan uzmanlar tartışarak yeni bir bakış açısı geliştireceklerdir. 25 Ekim 2021 tarihinde zoom platformu üzerinden online gerçekleşecek olan ve Çalıştay Koordinatörü İstanbul Rumeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Engin Işık Abanoz’un başlatacağı programda açılış konuşmaları; İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Tamer Dodurka ve BİLGEDER Başkanı olarak şahsım tarafından yapılacaktır. Çalıştayımız katılımcıların sunacakları bildiriler ile devam edecektir.” şeklinde konuştu.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti