Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beklemiş Kızartma Yağı Neden Köpürür?

İnternette en çok araştıranlar arasında Beklemiş kızartma yağı neden köpürür? Sorusu yer aldı. Yağın köpürmesi zararlı mı sorularını akıllara getirdi. Peki, Beklemiş kızartma yağı neden köpürür?

İnternette en çok araştıranlar

Günlük hayatta ve AVM, gibi hayatımızın birçok alanında sıklıkla karşılaştığımız kullanılmış yağlar halen kullanılmaya devam ediyor? Peki, Beklemiş kızartma yağı neden köpürür? Sizler için araştırdık…

KIZARTMA YAĞI NEDEN KÖPÜRÜR?

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan kızartma yağlarının ısıtıldığında köpürmesinin bir çok nedeni vardır ısınan yağın köpürmesinin en önemli etkenleri arasında kızarta yapılacak yiyeceklerin üzerinde su olmasıdır. Üzerinde su bulunan yiyeceği kızartma yağına attığınız zaman yiyecek buharlaşır ve kabarcıklar oluşmaya başlar. Bu sebepten ise kızartma yağının üzerinde kabarcıklar ve köpükler meydana gelir. Ayrıca kullanacağınız kızartma yağı sıcak değil ise içinde bulunan yiyeceğinin buharlaşmaz ve kabarmadığı içinde yağınızda köpükler oluşmaz. Günümüzde kızartma yağlarının birden fazla kullanımı ise yine köpürmeye neden olabilmektedir.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti