Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beklenen An Geldi: Dünyanın En Zengin İsimleri Açıklandı! Hangi Ünlüler Listeye Girdi?

Forbes, dünyanın en zengin isimlerini açıkladı. Listede yer alan ve her biri “milyarder” olan 2781 kişi arasında kimler yok ki?

Forbes, dünyanın en zengin

Forbes dergisi, her sene dünyanın en zengin isimlerini açıkladığı listeler paylaşıyor. Listeler en zenginlerden en ünlü zenginlere kadar çeşitli kategorilerde açıklanıyor. Bu kapsamdaki geniş ölçekli listeler 2024 yılında 2781 kişiden oluştu. Bu rakam geçen yıldan çok daha yüksek. Forbes Dünyanın En Zenginleri arasında 2781 kişi yer alırken önceki yıllarda olduğu gibi 2024’te de ülkemizden de bu listeye dahil olanlar vardı. Peki dünyanın en zengin kişisi kim?

 

EN ZENGİNİ KİM?

 

Dünyanın en zengin kişisi lüks eşya şirketi LVMH’nin Başkanı Bernard Arnault oldu. Arnault’un servetinin 233 milyar dolar olduğu kaydedildi. Bu sofistike dolar milyarderi, uzun yıllardır ilk sıraların gediklisiydi, ancak geçtiğimiz yıllarda Elon Musk’ın arkasında yer almıştı. Neyse ki Tesla’nın CEO’su Elon Musk çok uzakta değil, zira 195 milyar dolarlık serveti ile Forbes En Zenginler listesinin 2. sırasında konumlanıyor.

 

Musk, uzun yıllardır ilk sıralarda yer alıyor, ancak son dönemde gelirlerinde düşüş yaşadığı da biliniyor. Geçtiğimiz aylarda ABD ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşen Musk’ın aynı zamanda uzay turizmi ve seyahat şirketi SpaceX’in ile Twitter’ın (yeni ismiyle X) başındaki isim olduğunu hatırlatalım.

Beklenen An Geldi Dünyanın En Zengin İsimleri Açıklandı! Hangi Ünlüler Listeye Girdi

LİSTEDE KİMLER YOK Kİ?

 

Listenin 3. sırasında ise Amazon’un sahibi Jeff Bezos var. 90’lı yılların sonunda kurduğu e-ticaret şirketi ile uzun yıllardır rakipsiz olan teknoloji dünyasının fenomen isimlerinden Bezos, uzun süredir aralıksız olarak ilk 5 içerisinde. Bir diğer tanınmış isim Mark Zuckerberg de 4. sırada bulunuyor. Facebook, Instagram, WhatsApp gibi herkesin olmazsa olmaz iletişim ve sosyal medya platformlarının çatı şirketi olan Meta’nın Kurucu CEO’su.

 

Öte yandan en zengin 10 ismin 8’inin ABD’li olduğu detayı dikkat çekiyor. Bu 8 ismin 6’sı ise akıl almaz servetlerini teknoloji alanındaki başarılı işlerine borçlu. En zenginler 200 milyarı aşkın servetlerle listede başı çekiyor, peki “çok zengin ünlüler” kim?

Beklenen An Geldi Dünyanın En Zengin İsimleri Açıklandı! Hangi Ünlüler Listeye Girdi

EN ZENGİN “ÜNLÜLER” ARASINDA RİHANNA, TAYLOR SWİFT GİBİ İSİMLER VAR

 

En zengin ünlüler arasında kimler yok ki? Star Wars filmlerinin arkasındaki isim George Lucas’tan yönetmen Steven Spielberg’e, Chicago Bulls’un 90’lı yıllarına damgasını vuran ikon basketbolcu Michael Jordan’dan şarkıcı Taylor Swift’e her biri bilinen isimler.

 

İşte en zengin ünlüler:

 

  1. George Lucas

 

  1. Steven Spielberg

 

  1. Michael Jordan

 

  1. Oprah Winfrey

 

  1. Jay-Z

 

  1. Kim Kardashian

 

  1. Peter Jackson

 

  1. Tyler Perry

 

  1. Rihanna

 

  1. Tiger Woods

 

  1. LeBron James

 

  1. Magic Johnson

 

  1. Dick Wolf

 

  1. Taylor Swift şeklinde devam ediyor.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti