Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bektaşi nefesleri konseri ilgiyle izlendi

Bektaşi nefesleri konseri ilgiyle izlendi

“Bektâşi Nefesleri” adlı Tasavvuf Müziği Konseri yoğun ilgi gördü

 

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Afyonkarahisar Valiliği, AKÜ, Alimoğlu Kültür ve Araştırma Merkezi (AKSAM) ile AKÜ Sultan Dîvânî Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde 18 Mayıs 2022 Çarşamba günü “Bektâşi Nefesleri” adlı Tasavvuf Müziği Konseri ANS kampüsünde Atatürk Kongre Merkezi’nde verildi.
Konser öncesi katılımcılara bilgi veren Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sultan Dîvâni Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü ve Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Yûnus Emre Uğur şöyle konuştu: “Anadolu coğrafyasının en önemli mutasavvıflarından olan Hacı Bektâş Velî’nin çağları aşan düşünceleri ve Anadolu irfânının günümüz dünyasında yansımalarının hâlâ devam etmektedir. Bu doğrultuda 2021 yılı, UNESCO tarafından Hacı Bektâş Velî’nin vefatının 750’nci yıl dönümü nedeniyle ‘Yûnus Emre ve Hacı Bektâş Velî’ yılı ilân edilmiştir. AKÜ Sultan Dîvâni Uygulama ve Araştırma Merkezi ile AKSAM iş birliği ile gerçekleştirilen bu programda, Anadolu’yu nefesleriyle ilmek ilmek işlemiş gönül erenlerinin nefeslerini, nağmelerle anlatmaya çalışacağız. Hacı Bektâş Velî’nin himmetleriyle onu yâd edeceğimiz bu gecenin mânevi feyz ve lütfunun hepimizin üzerinde tüm hayatımız boyunca süre gelmesini en kalbî hislerimle niyâz ederim.”
Konser programında; AKSAM Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından Uşşak, Hüseynî, Segâh ve Sabâ makamlarında nefesler icrâ edildi. Konser, topluluk sanatçıları tarafından seslendirilen “Ötme Bülbül Ötme” adlı eserin ardından Hüseynî nefesi eşliğindeki semah ile sona erdi.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi