Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye arsası eğitim için kullanılacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Şubat
Belediye arsası eğitim için kullanılacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Şubat ayı olağan meclis toplantısı AF-Bel Otel’de 1 Şubat Cuma akşamı toplandı. Toplantıda 39 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
ÜYELERDEN AEV’E SMS’Lİ BAĞIŞ
Toplantının açılışını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Toplantı geçmiş toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla devam etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ildeki basın yayın kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarınca Afyon Eğitim Vakfına (AEV) sms aracılığıyla toplu bağış yapıldığını hatırlattı. Çoban, “1980’li yıllarda İstanbul’da kurulan AEV’in nihai amacı ilimiz gençlerine üniversite tahsil imkânı sunmaktı. Bunun yanı sıra eğitim tesisleri yapmaktır. Bu doğrultuda AEV bir SMS bağış kampanyası başlattı. Cep telefonlarından bağış yazıp 6703’e gönderildiğinde 10 TL’lik katkı sağlanıyor. Belediye Meclis Üyeleri olarak hep birlikte cep telefonlarımızı alıp bu bağışı topluca gerçekleştirelim.” dedi.
Meclis üyeleri AEV’e katkı için aynı anda bağış yazıp 6703’e göndererek toplu bağışta bulunmuş oldu. Meclis üyelerinin ekran görüntülerini göstererek çektirdikleri fotoğrafla bu an ölümsüzleştirildi. Çoban, “Yapılan her bağışla bir öğrencimizin aydınlık geleceğine katkıda bulunmuş olduk. Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.
FAZLA MESAİYE
380 TL ÖDENECEK
Belediye’nin Zabıta ve İtfaiye personeline 2019 yılında verilecek fazla mesai ücretinin tespitini ön gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. Rapora göre; aylık 380 TL fazla mesai ücreti ödenecek. Belediye tarafından işletilen otobüslerde 2019 yılında ücret bedeli belirlendi. Buna göre tam kart bedeli 1,75 kuruş, kart bedeli 7,5 TL olacak. Öğrenci kart bedeli 7,5 TL olurken 60 TL de bir aylık sınırsız biniş olarak belirlendi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yerel seçim öncesi Belediye Başkan adaylarının çeşitli vaatlerde bulunduğunu belirterek, “Özellikle Belediye Başkan adaylarından bir tanesi ‘Ben seçilirsem 1 TL toplu taşıma ücreti yapacağım’ diyor. Bizde zaten 60 TL’ye öğrenci kartı alındığında günde iki sefer binildiğinde 1 TL, dört sefer binildiğinde ise 50 kuruşa yol ücreti gelmiş oluyor. Yani biz bunu 2018 yılı Temmuz ayından beri uyguluyoruz.” diye konuştu.
EN DÜŞÜK MEZAR BEDELİ 7 BİN TL
2019 yılı bütçesine ek ödenek verilmesini ön gören Plan Bütçe Komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Meclis üyeleri 2019 yılı bütçesine 52 milyon TL ek ödenek verilmesine karar verdi. Belediye’ye ait Kocatepe Asri Mezarlığı’nda tespit edilen boş mezar yerlerinin tahsis bedel ve şartları Şubat ayı Meclis Toplantısında belirlendi. Buna göre en düşük 7 bin en yüksek 10 bin TL bedelle mezar sahibi olunabilecek. Kocatepe Mezarlığı’nda yapılı hazır mezarın bir tane kaldığı açıklandı.
AEV 25 YIL SÜRELİ BEDELSİZ TAHSİS
2019 yılı gider bütçesinden bazı ödeneklerin yetmemesi nedeniyle ödenek aktarımı teklifi kabul edildi. 2 milyon 530 bin TL 2019 yılı gider bütçesine ödenek aktarılacak. Mülkiyeti Belediye’ye ait Çakır Mahallesi 104 ada, 8 parselde, 5.818,25 metrekarelik taşınmazın eğitim hizmetlerinde kullanılması için Afyon Eğitim Vakfı (AEV) adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayından sonra tahsisine karar verildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban sözü edilen taşınmazın TED Koleji’nin bulunduğu yerde atık parseller şeklinde bulunduğunu söyledi. Çoban, “Bu alan çok ince uzun genişliği yaklaşık 3 ile 10 metre arasında değişiyor. Başkasının kullanma şansı yok. İlgili kanun eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere verilebileceğini bildiriyor. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayı ile 25 yıllığına ücretsiz tahsis yapacağız.” şeklinde konuştu.
BELEDİYE BÜRO
KİRALAYACAK, ARSA SATACAK
Belediye sınırları ve mücavir alan içerisinde kalan üzerinde yapılanma bulunan Hazineye ait taşınmazlardan Belediye’ye devri uygun görülenlerin devir için Belediye ile Milli Emlak Müdürlüğünün bağlı olduğu Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile Belediye arasında devir protokolü yapılmasına karar verildi. Özel İdaresi 2’nci katta Belediye birimlerince kullanılmak üzere İŞKUR’un yeni bürosuna geçmesiyle eski yerindeki bölümleri aylık toplam 1200 TL’den kiralanmasına karar verildi. Ali Çetinkaya Mahallesi’nde İlim Yayma Yurdu yanındaki alanda iki üç ayrı grubun yatırım yapma talebi doğrultusunda Belediye’ye ait gayrimenkulün ekonomiye kazandırılması amaçlı ihale ile satışına oybirliği ile karar verildi.
Akarçay kenarında Fen Lisesi’nin arkasında kalan kafeteryanın 10 yıl süre ile kiralanmasına oybirliği ile karar verildi. Burhanettin Çoban, önceki müstecirin kira bedelinin ağır gelmesi nedeniyle kafeyi teslim ettiğini söyledi.
FESTİVALLERE BELEDİYE DE
KATKI VERECEK
Belediye’nin katkıları ile Kent Konseyi tarafından yöresel yemek yarışması düzenlenmesi, yöresel yemek yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödül verilmesi teklifi meclisten oybirliği ile geçti. Düzenlenmesi gelenekselleşen Klasik Müzik ve Caz Festivaline Belediye ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında protokol düzenlenip, protokol imzalaması için Belediye Başkanına yetki verilmesi kararlaştırıldı. Her iki festival için Belediye toplam 90 bin TL katkı verecek.
AEV İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANACAK
Özellikle gençlerin kitap okumaya ilgisini artırmak  ve bilgili bir toplum oluşturmak amacıyla Afyonkarahisar Necat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile Belediye arasında ortak işbirliği protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verildi. Afyonkarahisar’da eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak amacıyla Afyon Eğitim Vakfı ile Afyonkarahisar Belediyesi arasında işbirliği protokolü yapılacak. Bunun için Belediye Başkanına yetki verildi. Belediye İşletme Müdürlüğü tarafından işletilen AFBEL Termal Otel’de uygulanan konaklama fiyat tarifesine ilave yapılmasına karar verildi.
BAKANLIKTAN İZİN ALINACAK
Belediyeye ait kapalı polyester kasalı gıda ve ikram aracının TİKA aracılığıyla Arnavutluk Cumhuriyeti Geleceğin Alternatifi Vakfına (ALSAR) hibe edilmesi, bu hususta protokol yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verildi. Yapılacak işlemler ve protokol uygunluğu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izin alınacak.
İNCELENEN KONULAR BİR DAHAKİ
TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLECEK
Meclis gündeminde yer alan teklifler görüş hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderildi. Yavuz Kaya’nın N plakasını boşta bekletme süresinin uzatılması talebi uygun görülerek 3 yıl olan sürenin 4 yıla çıkarılması kararlaştırıldı. Sahipata minibüs durağından Akcin ve Yenice Mahallelerine çalışan araçların güzergâh ve çalışma saatlerinde düzenleme yapılması talepleri değerlendirildi. İlgili şikâyetlerin değerlendirildiğini belirten Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir, “Bir aracın Akcin ve çevresine bir aracın da Yenice Mahallesi ve çevresine sabah 7:00’den 23:30’da kadar yarım saatte bir girmeleri uygun görüldü. Uydukent minibüs durağında çalışan araç sayısının artırılması teklifi kapsamında durakta çalışan 10 araç sayısının 13’e çıkarılması kararlaştırıldı. Eşrefpaşa minibüs durağında değişiklik yapılması teklifini değerlendiren Trafik Komisyonunun PTT önünde ki sıkışıklığın aşılması için Ordu Bulvarından çıkıp Ambaryolunun aşağısından hattın dönüşünü ön gören raporu kabul edildi. Uydukent Milli Piyango hattının imaret önünden Ambaryoluna inmesi karara bağlandı. Önceden termal hatta olan Emin Atındağ’a ait 03 M 0303 plakalı hattının Karşıyaka hattında huzursuzluk nedeniyle tekrar termal minibüs hattına aktarılmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. İbrahim İsceli’ye ait 03 M 0325 plakalı hattın OSB’den Karşıyaka hattına aktarılmasını uygun gören rapor kabul edildi. Osman Bulaş’a ait 03 M 0326 plakalı Karşıyaka minibüs hattından Uydukent minibüs hattına aktarılmasına karar verildi. Ticari taksilerden çalışma izin belgesi ücreti alınmaması talebi reddedildi. Mahkeme kararı olmadığı için komisyon ve meclis talebi uygun görmedi” dedi.
İMAR DEĞŞİİKLİKLERİ İNCELENECEK
 İzmir-Ankara-Konya yol güzergâhlarının imar planlarına işlenmesi ve bu kesimlerde gerekli görülmesi halinde imar plan tadilatı yapımı incelemesi devam ettiğinden konu bir sonraki toplantıda görüşülecek. Akcin Mahallesi’ndeki imar plan tadilatı incelemesi, Ataköy Mahallesi’nde cephaneliğin sağ alanında kalan noktadaki imar plan tadilatı ile hayvan yeri vasıflı taşınmazın tahsis amacının değiştirildiği kaydedildi.  Belediye Meclisinin Mart ayı olağan toplantısı 1 Mart Cuma günü saat 18:30’da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti