Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye Başkanı görme engelli oldu

Bu haberin fotoğrafı yok
Belediye Başkanı görme engelli oldu

Afyonkarahisar’da engelliler haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendin. Anıtpark etrafında yürüyüş ile başlayan etkinlikte, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yürüyüşe gözünü kapatarak elinde baston ile katıldı

Afyonkarahisar’da Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından Engelliler haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Yürüyüş ile başlayan etkinliğe Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı AK Partili Burhanettin Çoban ve protokol üyeleri ile engelliler ve aileleri katıldı.
Yürüyüşte engellilerin günlük hayatta yaşadıkları sıkıntıların daha iyi anlaşılabilmesi için empati etkinliği gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Çoban, gözüne maske takarak, elinde baston ile yürüyüşe katıldı. Yaklaşık 400 metre yürüyen protokol üyeleri de ellerinde baston ile engellilerin yaşadıklarını anlamaya çalıştı.
Belediye Başkanı Çoban, gözleri kapalı iken yürümenin ve günlük hayatın akışına ayak uydurmanın gerçekten çok zor olduğunu belirtti. Etkinliğin Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından gerçekleştirildiğini ve engellilerin hayatına dair farkındalık yaratmak için yapıldığını söyledi. Boçan, “Bugün Engelliler Haftasının başlaması nedeniyle etkinliklere başladık. Kent Konseyi Engelliler Meclisi üç yıldır çok güzel bir uygulama yapıyor. Bu uygulama ile engelsiz bireylerin kimi ortopedik engelli, kimini zihinsel engelli, kimisini de görme engelli olarak onları o engelliler gibi davrandırıyor. Bizde yaklaşık 2 yıldır görme engelli bir vatandaş gibi yürümeye çalışıyoruz. Gerçekten gözlerimizi kapattığımızda önümüzde ne var ne yok sağa sola gitmek mümkün değil. Ancak birisi kolumuza girerek bizi götürürse ilerleyebiliyoruz. Gerçekten çok zor bir durum. Bu da bizim engellilerin yaşadıkları sıkıntıları anlamamıza büyük ölçüde yardımcı oluyor. Ben bu faaliyetten dolayı tüm engelli derneklerimizi özellikle Kent Konseyi Engelliler Meclisini kutluyorum” dedi.
Yürüyüş sonrası düzenlenen törende ise günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı. Kadınana Ortaokul öğrenicilerinin kurduğu Mehteran Takımı konser verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)