Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye Başkanları Ne Kadar Maaş Alıyor?

2024 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde yarışacak olan Belediye Başkanlarının belirlenmesinin ardından Belediye Başkanlarının ne kadar maaş aldığı merak edilerek sorgulanmaya başlandı. Peki, Belediye Başkanları ne kadar maaş alıyor?

2024 yılının Mart ayında

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için tüm partiler, her il ve ilçede belediye başkan adaylarını belirleyip ilan etmeye başladı. Hal böyle ikin, Türkiye’de 5 yılda bir yapılan Mahalli İdari Seçimlerinde halkın oyları ile belirlenen ve 5 yıl boyunca görev yapan belediye başkanlarının ne kadar maaş aldıkları birçok kişi tarafından merak edilerek araştırılmaya başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanları, İl Belediye Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları ne kadar maaş alıyor sizler için araştırdık.

 

Öncelikle,  her Belediye Başkanın aynı maaşı almadığını belirtmekte fayda var. Belediye Başkanın maaşları, başkan oldukları büyükşehir, il ve ilçenin nüfusuna göre belirlenmektedir. Ancak, 2023 yılı içerisinde yapılan bir değerlendirmelere göre Belediye Başkanı maaşlarının aylık ortalama 87 bin 160 TL olduğu tespit edilmiştir. Bu değerlendirmede en düşük Belediye Başkanı maaşı 69 bin 720 TL iken, en yüksek Belediye Başkanı maaşı ise 128 bin 810 TL olarak belirlenmiştir.

 

Belediye başkanlarının maaşları, Türkiye genelinde uygulanan devlet memuru maaş düzenlemelerine tabidir. Buna göre; Belediye Başkanlarının maaşlarının;

Nüfusu 10 bine kadar olan ilçelerde belediye başkanı maaşı 78.000 TL,

 

Nüfusu 50 bine kadar olan ilçelerde belediye başkanı maaşı 80.000 TL,

 

Nüfusu 100 bine kadar olan ilçelerde belediye başkanı maaşı 83.000 TL,

 

Nüfusu 500 bine kadar olan ilçelerde belediye başkanı maaşı 86.000 TL,

 

Nüfusu 1 milyon kadar olan illerde belediye başkanı maaşı 88.000 TL,

 

Nüfusu 2 milyon kadar olan illerde belediye başkanı maaşı 91.000 TL,

 

Nüfusu 2 milyonun üzerinde olan illerde belediye başkanı maaşı 96.000 civarında olduğu tahmin edilmemektedir.