Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye bütçesi her yıl artıyor

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Kasım
Belediye bütçesi her yıl artıyor

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban idaresinde gerçekleştirildi. Belediye Meclisi’nin aldığı karara göre Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2018 yılı gelir bütçesi 318 milyon lira olarak belirlendi. 2014 yılında 155 milyon lira olarak belirlenen Afyonkarahisar Belediyesi gelir bütçesi, 2015 yılında 181 milyon, 2016 yılında 230 milyon, 2017 yılında ise 285 milyon lira olarak hesaplanmıştı.
KOCATEPE MEZARLIĞI’NDA
YENİ YERLER
Belediye Meclisi’nde Kocatepe Mezarlığı’nda tespit edilen boş mezar yerlerinin tahsis bedel ve şartları da belirlendi. Buna göre 1 göz, 2 göz, 3 göz ve 4 gözden oluşan 15 adet mezar yerinin göz başı 5 bin lira olarak belirlenmesi oy birliği kabul edildi. Öte yandan, Asri Mezarlık B kapısının üzerinde bulunan bölgede 400 adet hazır yapılı satılacak mezar yerleriyle inşaat çalışmalarının aralıksız sürdüğünü bildiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, satış ve hazırlık sürecinin devam ettiği konuyla ilgili önümüzdeki aylarda gerekli açıklamanın yapılacağını bildirdi.
İNŞAAT BİTENE KADAR ÇAKIRKÖY’E
Belediye Meclisi’nde gündeme gelen başka bir konu da Belediye İşletme Müdürlüğü tarafından işletilecek otoparklarda alınacak ücretler oldu. Buna göre ilk 10 dakikası bedava olacağı açıklanan otoparklardan, on dakikadan sonra 2 liradan başlayarak ücret alınacak. Belediye Meclisi’nde Afyonkarahisar-İzmir Karayolu güzergahındaki tüm minibüs ve özel halk otobüsünün, üst geçit inşaatı bitene kadar Zeyland’dan Çakırköy’e girmesi, Garden Kale Otel önüne çıkarak Ali Çetinkaya Kampüsü’ne ilerlemesi kararlaştırıldı. Toplantıda taksi duraklarının önüne yerleştirilen duraklar da gündeme geldi. MHP’li üye İbrahim Karataş, vatandaşların şoförleri de düşünmeleri gerektiğini söyleyerek durak uygulamasının yararlı olacağı kanaatini paylaştı.
Öte yandan Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı’nda, kardeş şehir Arnavutluk/Konispol’e hibe edilmesi oy birliğiyle kabul edilen çöp arabası, Makine İkmal Müdürlüğü’nden TIR’a yüklenerek Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından uğurlandı. >> Murat ARISOY’un Haberi

İHSAN YENER VE SITKI BEY CADDESİ

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında Güvenevler Mahallesi’nde, eski Çimento Fabrikası’ndan boşalacak alandaki cadde ve sokaklara çeşitli çiçek isimleri verildi. Otogarın karşısındaki Dörtyol Mahallesi’ndeki iki caddeye de Afyonkarahisar’ın iki önemli şahsiyetinin ismi verildi. Dörtyol Mahallesi’ndeki bir caddenin adı İhsan Yener Caddesi oldu. Böylece Türkçe’ye en uygun klavyenin mucidi olan, Afyonkarahisarlı merhum İhsan Yener’in adı, memleketinde yaşatılmış oldu.
Dörtyol’daki ikinci caddeye de Kesrizade Salih Sıtkı Bey ismi verildi. Kesrizade Salih Sıtkı Bey’in, Milli Mücadele sırasında 4 Eylül 1919’da düzenlenen Sivas Kongresi’ne katılarak Afyonkarahisar’ı temsil etmişti.

 

MÜFETTİŞ VAR

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi
toplantısında Belediye Meclisi üyelerinin iş yerleri ve vergi numaraları tek tek toplandı

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi toplantısında Belediye Meclisi üyelerinin işyerlerinin adresleri ve vergi numaraları tek tek not edildi. Bu uygulamanın bir ilk olduğu, İçişleri Bakanlığı’ndan gelen müfettişlerin talimatı doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti