Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye kandil helvası ve süt dağıttı

Belediye kandil helvası ve süt dağıttı
Belediye kandil helvası ve süt dağıttı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın tavsiyesi üzerine Mevlid Kandili dolayısıyla ikindi namazını müteakip halka süt ikramında bulunduklarını söyleyen Başkan Burhanettin Çoban, ecdadımız Osmanlı’nın da mübarek hadiselerden ilham alarak, Mevlid ve Miraç gecelerini ‘süt günü’ olarak kutladığını; yine o dönem camilerde, dergâhlarda ve Kur’an kurslarında düzenlenen Mevlid programlarından sonra süt dağıtıldığını söyledi. Mevlid Kandili dolayısıyla mezarlıklarda ve camilerde 3 bin adet süt dağıtıldığını ifade eden Başkan Çoban, desteklerinden dolayı SÖZ Marketlere teşekkür etti.
Afyonkarahisar Belediyesi olarak Osmanlı geleneğini sürdürmenin manevi huzuru içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Çoban, “Bu mübarek günde insanlığa rahmet olarak gönderilen son peygamberimizin kutlu doğumunu yad ediyoruz, kutluyoruz ve bu vesile ile de halkımızın Mevlid Kandilini kutlayarak gecenin bereketi ile süt dağıtıyoruz. Bu duygularla tüm vatandaşlarımızın Mevlid Kandili’ni bir kez daha tebrik ediyorum.” diye konuştu.
Mezarlık ziyaretleri sonrası görüşlerini bildiren vatandaşlar ise Belediye’nin böyle güzel bir geleneği sürdürmesinin oldukça anlamlı olduğuna dikkat çekerek Başkan Çoban’a ve SÖZ Marketlere teşekkür ettiler.  

 

Hadis-i şerifler ışığında, Peygamber Efendimizin (S.A.V) dünyayı şereflendirdiğinde, mübarek annesi tarafından kendilerine süt ikram edildiği yine ayrıca Miraç’a çıkarken de Cenab-ı Allah cc tarafından
kendisine süt ikram edildiği biliniyor.