Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye Meclis üyeleri Kudüs için tek yürek

Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyeleri

Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyeleri İsrail’in Kudüs’te Filistin halkına uyguladığı zulme karşı tek yürek oldu

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı önceki gün akşam Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya koronavirüs tedbirleri dolayısıyla sosyal mesafe kuralları gereği misafir kabul edilmezken tüm katılımcılar toplantı salonuna girmeden önce ateşleri ölçülüp elleri dezenfekte edilerek telefonları alındı.
“PANDEMİ SÜRECİ ZORLU GEÇİYOR”
Toplantı açılışında konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, geçmiş Ramazan Bayramını kutladı. Zeybek, “Pandemi sürecinin devamından dolayı toplantımızı pandemi kurallarına uygun şekilde gerçekleştiriyoruz. Tek dileğimiz en kısa sürede ilimiz ve ülkemizin virüs müptelasından kurtulmasıdır. Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Sadece bizde değil dünyayı kasıp kavuran bir virüs etkisini sürdürüyor. İngiliz mutasyonu ülkemize uğramadan süreci atlatırız. Çünkü bu mutasyonun çok tehlikeli ve hızla yayılan bir tür olduğu ifade ediliyor.” dedi.
BELEDİYE MECLİSİ İSRAİL
ZULMÜNÜ ŞİDDETLE KINADI
Mehmet Zeybek, Filistin halkına destek içeren bildiriyi okuduktan sonra meclis üyelerinin oyuna sundu. Zeybek, “AK Parti olarak bizimde gündemimizde olan Filistin halkına İsrail’in yaşattığı zulümle ilgili İYİ Parti Grubu Meclis Üyelerinin Başkanlığımıza verdiği bir önergede vardır. İsrail’in Kudüs’te sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik uyguladığı şiddetin baskıcı politikaları, ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik girişimleri Ramazan Bayramı arifesinde vahim bir boyut kazanmıştır. Halende artarak devam etmektedir. Mukaddes mekân Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail güvenlik güçleri tarafından gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla gerçekleştirilen menfur saldırıların bebek ve çocuklar dâhil çok sayıda masum Filistinli’nin yaralanmasına ve ölümüne sebep olmuştur, hatta olmaktadır. Afyonkarahisar Belediye Meclisi olarak bu zülmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.
İSRAİL’E KARŞI NET BİR
TAVIR DESTEKLENİYOR
Mehmet Zeybek, BM’nin Uluslar arası İnsancıl Hukuk ve İnsan Hakları Hukuku çerçevesinde yıkım ve tahliyelerin durdurulması mukaddes mekânların statükosunun korunması için İsrail’e yönelik çağrısına tam destek verdiklerini söyledi. Zeybek, “Bu çağrımızın arkasında tüm BM üyesi ülkelerin kararlılıkla durması gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca uluslar arası Ceza Mahkemelerinin 1967 yılından bu yana İsrail işgali altında ki Doğu Kudüs dâhil Filistin topraklarında yargı yetkisine sahip bulunduğuna dair kararı İsrail’in Filistin topraklarında işlemekte olduğu suçlardan dolayı hesap vermesinin ve sözkonusu suçların sorumlularının tespit edilmesinin önünü açmıştır. Bu çerçevede Uuluslar arası Ceza Mahkemesinin yaşanılan olaylar ve insanlık suçları bakımından İsrail’e karşı net bir tavır alarak görevini yerine getirmesini talep ediyor ve destekliyoruz.” şeklinde konuştu. Bildiri Meclis Üyelerince oybirliği ile kabul edildi.
MİLLET İTTİFAKI ÜYELERİ İSRAİL’İN KUDÜS SALDIRILARINI KINADI
Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Millet İttifakı Meclis Üyeleri; İbrahim Meydanoğlu, İrfan Özsandık, Ahmet Hastürk, Bekir Lafçı, Alaaddin Nakilcioğlu, H. Hüsnü Taşer, Murat Çelikbaş, Harun Sağlam, Abdullah Hocaoğlu ve Hasan Akyalçın imzasını taşıyan bildiri de İsrail’in Filistin halkına karşı yaptığı zulmün karşısında duracakları ifade edildi. Millet İttifakı Belediye Meclis Üyeleri adına yayınlanan bildiride: “Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail’in Arife Günü başlattığı, çocuklar ve kadınlar dahil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine neden olan menfur saldırıları kınıyoruz. Bayram günlerinde sürdürülen ve Gazze’ye de yöneltilen saldırılar, çok vahim bir boyuta ulaşmıştır. Olaylar sonucu yaralanan ve yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. İsrail’in bu saldırıları, en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir. Filistinlilerin nesiller boyu yaşadıkları topraklara el konulmasını hedefleyen bu saldırılar, orantısız güç kullanılarak hukuk dışı bir oldu-bitti yaratmaya yöneliktir. İsrail’in bu gayri insani saldırılarını şiddetle kınıyor, BM’nin saldırıların durdurulması için uluslar arası hukuk ve temel insan hakları hukuk çerçevesinde yaptığı çağrıyı destekliyoruz. Kudüs ve Gazze’de son bir haftadır devam eden İsrail saldırganlığı BM kararlarına aykırı şekilde sürdürülen işgalin ve hukuk tanımazlığın geldiği son aşamayı ibretle gözler önüne sermektedir. Filistin topraklarında işlenen bu suçlardan dolayı İsrail’in hesap vermesi, suçların sorumluların tespit edilerek yargılanması ve cezalandırılması için uluslar arası toplumun birlikte hareket etme zamanı gelmiştir. Bu çerçevede, Uluslar arası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) ivedilikle harekete geçmesini talep ediyor, bu maksatla insana ve yaşam hakkına saygı duyan herkesi sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz. Artık İsrail’e karşı net, güçlü ve etkili bir tavır alınması şarttır. T.C. Afyonkarahisar Belediyesi Millet İttifakı Meclis Üyeleri olarak, İsrail’in saldırganlığının ve Filistin halkına yaptığı zulmün karşısında durmaya, Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının haklı özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi beyan ederiz.” denildi.
PLAN DEĞİŞİKLİK TALEBİ HASTANEYİ KAPSIYOR
Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı Toplantısında Özel Fuar Hastanesi’nin olduğu yerde talep edilen imar plan değişikliği Millet İttifakı Grubu Üyelerinin ret oyuna karşılık oyçokluğuyla kabul edilmişti. Belediye yetkililerinden edinilen bilgiye göre imar plan değişikliğinin sözkonusu bölgeyi kapsamadığını, talebin hastane binası ile ilgili olduğu öğrenildi. Millet İttifakı Meclis Üyelerinden İrfan Özsandık, bir depo yangınına özveri ile müdahale eden Afyonkarahisar Belediye İtfaiyesi’nin herkesten tam not aldığını söyledi. Özsandık, özellikle depo sahibi ve çevre sakinleri adına Belediye İtfaiyesi çalışanlarına ve diğer birim amirlerine teşekkür etti.
AKYALÇIN’IN MAZERETLERİ
KABUL EDİLDİ
Belediye Kanun’unun 29 maddesi gereğince 1 Nisan 2020- 1 Mart 2021 tarihleri kapsayan bir yıllık Meclis toplantıların yarısına katılmayan Millet İttifakı Meclis Üyelerinden Hasan Akyalçın mazeretleriyle ilgili savunmasını değerlendiren meclis üyeleri üyenin mazeretlerinin kabulüne karar verdi. Akyalçın savunmasında; Koronavirüs salgını nedeniyle il dışında olduğu süreçte sokağa çıkma kısıtlamaları, ailevi sağlık sorunları, cenaze ve sağlık nedenleriyle toplantılara katılamadığını bildirdiği öğrenildi. Akyalçın, konu görüşülürken toplatı salonu dışına çıktı.Mazeretleri nedeniyle Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısına katılamayan Meclis Üyeleri Kadir Delikanlı, Ercan İşlek ve Hakan Çilkaya’nın mazeretleri kabul edildi. Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısı 1 Haziran 2021 Salı akşamı saat 18.00’de başlayacak.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi