Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye spor yatırımlarında hız kesmiyor

Belediye spor yatırımlarında hız kesmiyor

“Spor şehri Afyonkarahisar” olarak anılmaya başlanan Afyonkarahisar’da, spor yatırımlarına bir yenisi daha eklendi. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Türkiye’nin ilk uluslararası Pickleball kortları ilimize kazandırıldı

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatıyla Afyonkarahisar’a yeni bir spor tesisi daha kazandırıldı. “Spor Şehri Afyonkarahisar” olarak anılan ve sportif faaliyetlerin sıkça düzenlendiği Afyonkarahisar’a, belediye tarafından Türkiye’nin ilk uluslararası Pickleball kortları da kazandırıldı. Spor ve sporcu dostu Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatları ile bilinenin dışında farklı spor organizasyonları da yapan Afyonkarahisar Belediyesi, yediden yetmişe her kesime hitap eden yatırımları hayata geçiriyor. Türkiye’nin en yeni sporu Pickleball ise, Afyonkarahisar’dan dalga dalga Türkiye’nin her yerine yayılmaya başladı. 2019 yılından bu yana Türkiye’de sadece Afyonkarahisar’da oynanan Pickleball’a ilgi her gün artarak hızla ilçe ve illere yayılmaya başladı. Akarçay ‘da tahsis edilen Pickleball kortları 7’den 77’ye her yaştaki insanın oynayabileceği bir spor olması neticesi ile de göz dolduruyor. Pickleball Elçisi olan Mustafa Türk’ün projesine, çok büyük katkılar veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye’de sadece Afyonkarahisar Akarçay üzerinde 2 adet uluslararası pickleball kortlarını halkın kullanımına sundu. Başkan Zeybek, Türkiye’nin ilk Pickleball kortları olma özelliğini taşıyan Akarçay’daki kortlarda şehrimizden ve il dışından birçok kişinin gelip burada pickleball sporu yapmasını sağladı.
“İLKLERE İMZA ATIYORUZ”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek geleceğin teminatı gençlerin spor ile yetişmeleri için her türlü projeye destek sağladıklarını aktardı. Var olan projeler dışında da spor yatırımları ile şehrin tercih edilen bir konumda olduğuna dikkat çeken Başkan Zeybek; “Spor yatırımlarını önemsiyor ve şehrimizin geleceği için, büyük atılımlar yapmak için gayret sarf ediyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin sporcu olmasına olanak sağlayarak onların gelişimlerine katkı sunmak bizleri oldukça mutlu edip gururlandırıyor. Onların branşlarında gösterdiği başarılar hem bizim hem de ailelerinin göğsünü kabartıyor. Bu mutlulukları daha çok paylaşmak için ilklere imza atıyoruz. Türkiye’nin ilk uluslararası 2 pickleball kortları halkımızın hizmetinde. Akarçay’da vatandaşlarımızın hem dinlenip hem de stres atabiliyor. Herkese hitap eden pickleball sahamızda kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız hatta yaşlılarımız bile burada vakit geçirebilir. Spora yapılan yatırım insana ve geleceğimize yapılan yatırımdır. Bizde bu şiarla hizmetlerimize devam edeceğiz. İnşallah bu alanda çeşitli turnuvalara da ev sahipliği yapmak nasip olur.” dedi. Akarçay’da bulunan uluslararası iki pickleball kortunun yanı sıra alanda; dinlenme ve zaman geçirmeye olanak sağlayan tesisler de halkın hizmetine sunuluyor. Kortun zemin ve diğer bakımları da rutin bir şekilde Belediye ekipleri tarafından özenle gerçekleştirilecek.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi