Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediyecilik, halka sorarak yapılmalı – Kocatepe Gazetesi

Belediyecilik, halka sorarak yapılmalı – Kocatepe Gazetesi
Belediyecilik, halka sorarak yapılmalı

Karahisar Tv’de yayınlanan ‘Yerel Gündem’ programına katılan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, gerçekleştirilecek olan il başkanlığı seçiminde herhangi bir adayı desteklemesinin söz konusu olmadığını belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş Karahisar Tv’deki Yerel Gündem programında yerel ve ulusal gündem adına bir çok konuda, önemli açıklamalarda bulunurken kentimizde gerçekleşti-rilen proje, yatırımların kimin yaptığının önemli olmadığını, önemli olanın hizmetlerin yerine ulaşması olduğunu kaydetti. Sosyal belediyecilik anlayışlı ile bir şehrin yönetildiği zaman, orada yaşayan herkesin mutlu olacağını söyleyen Toptaş, “Bazı projeler halka sorularak yapılmalı mesela, yeni devlet hastanesini vatandaşa sorsalardı, ‘mevcut yerine yapılmasını istemi-yoruz’ derlerdi yada ‘eski garajın yerine ne yapalım’ diye sorsalardı halka belki ev değil de başka bir şey istiyoruz derlerdi. Yerel yönetimler yaptığı projeleri halka sormalı” dedi. Afyon’da toplu taşıma işinin bir felaket olduğunu ve bunun kimsenin iyi olduğunu söyleyemeyeceğini kaydeden Toptaş, “Dolmuş hatlarının güzergahı değiştiriliyor, dolmuşçuya soruldu mu? Hayır peki bu insanların mağduriyetleri nasıl giderilecek? Bir kent kendi toplu taşıma işini barış içerisinde çözemezse kavgalar gürültüler eksik olmaz. Yerel yönetimlerde sorunların çözümü halka sormaktan halka danışmaktan geçer” ifadelerini kullandı.
Yaşanan zorlu kış şartlarının ardında özellikle yollarda meydana gelen sorunlara da değinen Ahmet Toptaş bu sorunlara CHP olarak kayıtsız kalmadıklarını söyleyerek, “Afyon’un alt yapı sorunlarının çözümü noktasında çözüm yöntemlerinin doğru olmadığını hepimiz biliyoruz. Yazın devam eden sorunların üstüne kar yağınca sorunlar devasa şekle geldi. Biz bu sorunların nasıl çözülür diye düşünüyoruz” dedi. Bu sorunlarla ilgili MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz başta olmak üzere diğer partililerin yaptıkları protesto yöntemlerini de demokratik bir tepki ve saygıyla karşıladığını ifade eden Ahmet Toptaş, “Bu sorunlar bana ulaştığı zaman Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile telefonda görüştüm, kendisi de sorunları kabul ediyor. Şantiyenin ve malzemenin hazır olduğunu ama sıcaklığın elverişsiz olduğu için asfalt dökülemediğini söyledi. Bu sene içerisinde bu sorunları çözüleceğini bana söyledi, burada bana ne düşer? Bu sorunların takip etmek ve başarı dilemek düşer. Eğer bu sene içerisinde bu sorunlar çözülmezse bende tepkimi ortaya koyarım gerekirse bende ağaç dikerim” şeklinde konuştu. Şeker Fabrikasının özelleştirilmesinden de rahatsız olduğunu söyleyen Ahmet Toptaş, “Özelleştirmeye karşı sivil toplum örgütlerinden ve vatandaşlardan bize talep gelirse ne yapılması gerekiyorsa diğer milletvekillerimizle her türlü desteğe hazırız. Türkiye de şeker fabrikaları modern çiftçiliğin öğretildiği bir okul gibidir onun için bu konuda dikkatli olunmalıdır. Şeker sektörü binlerce kişiye iş imkanı sunmaktadır. Ben şeker fabrikasının özelleştirildiği zaman işletilmeyeceğini düşünüyorum. Şeker fabrikamıza sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

“İskilipli Atıf’ı kahraman, Ali Çetinkaya’yı katil mi yapacaksın?”

Ahmet Toptaş programda son günlerde bazı sivil toplum kuruluşları tarafından Ali Çetinkaya ile ilgili yapılan açıklamalara değinerek, “Bugünlerde bir moda başlıyor. Geçmişi kötüleyerek karalayarak kendine rant sağlamayı amaçlayan bir grup ortaya çıktı. Herkesin yanlışları doğruları vardır kimse mükemmel değildir.İnsanlar iyi şeyler yapmak için uğraşır, bazen yanlış sonuçlar çıkar. Ali Çetinkaya bir tarihtir. Ali Çetinkaya Türkiye’yi işgal etmek için emperyalistlerin taşeronluğuna yapan Yunanlılara il kurşunu sıkan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun mimarlarından olan önemli bir şahsiyettir. Afyon’u demir ağlarla ören birisidir ve Afyon’u Ege’nin merkezi yapmıştır. Ali Çetinkaya İstiklal Mahkemesi Başkanı iken verdiği kararlardan dolayı belli gruplar bugün saldırıyor. Kimin hakkında kararlar vermiş? İskilipli Atıf Hoca gibi isimler hakkında. İstiklal mahkemeleri vatana ihanet eden Kurtuluş Savaşını hançerleyenlere, işgalcilerle işbirliği yapanlar hakkında karar vermiştir. Ali Çetinkaya İstiklal mahkemesi başkanı olarak ne yapacaktı vatan hainlerine ödül mü verecekti? İskilipli Atıf Hoca’nın İngilizlerle işbirliği yaptığını gösteren devletin resmi belgeler vardır. Bu adamı kahraman yapacaksın Ali Çetinkaya’yı katil mi? Bunu Afyonluların vicdanı bunu kabul etmez. Ali Çetinkaya bizim onurumuzdur. Tarih kahramanları kolay yetişmiyor” dedi.