Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye’de Yeni “Eş-Dost-Hısım-Akraba” Dönemi

Afyonkarahisar Belediyesi’nde CHP’li Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın göreve başlamasının ardından yaşanan görev değişiklikleri büyük tartışmalara neden olmuştu. Son yapılan görevlendirmeler ile Afyonkarahisar Belediyesi’ndeki personel tartışmaları yeni bir boyut kazandı.

Afyonkarahisar Belediyesi'nde CHP'li Belediye

“Milletin Cocuklari Issiz Gezerken Ak Parti’li Vekillerin Yakinlarina Kiyak Cektirmeyecegiz”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ve ekibinin yakınlarının Belediye içerisinde bir çok göreve atanmaya başlandı. Geçmiş dönemlerde eleştiri konusu olan “eş-dost-hısım-akraba yönetimi” eleştirilerinin CHP’li Burcu Köksal yönetiminde çok erken başladığına dikkat çekiliyor.

BAŞKAN YARDIMCILIĞINA MECLİS ÜYESİ MÜTEAHHİTİN YAKIN ARKADAŞI

Kısa bir süre önce CHP Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Emsal Gedikkaya görevinden istifa etmişti. Mahalli seçimlerde partisinin seçim çalışmalarına önemli katkılar sunan Emsal Gedikkaya’nın, Başkan Köksal’dan Belediye Başkan Yardımcılığı görevi beklediği, bu beklenti karşılanmayınca CHP Kadın Kolları Başkanlığı görevinden istifa ettiği iddiaları ortaya atılmıştı.

Afyonkarahisar Belediyesi bünyesinde bulunan 4 Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden 2’si şu an dolu. Başkan Yardımcılıklarından birini Dereçine eski Belediye Başkanı Ömer Yıldız doldururken, bir diğerinde de Erkan Uysal bulunuyor. Erkan Uysal daha önce Belediye Numarataj Birimi’nde memur olarak görev yaparken Başkan Köksal tarafından Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Erkan Uysal’ın ÖNKA İnşaat Ramazan Öner’in çok yakın arkadaşı olduğu, Ramazan Öner’in ağabeyi Şevket Öner’in de CHP’den Belediye Meclis üyesi olduğu belirtiliyor. Öte yandan 2 yıllık yüksek okul mezunu olan Erkan Uysal’ın sorumlu olduğu birimlerde 4 yıllık lisans mezunu mimar ve mühendislerin amiri olarak görev yapmasının liyakat sorunu oluşturduğu belirtiliyor.

KAPLAN AKÜ’YE GEÇTİ, 2 BAŞKAN YARDIMCILIĞI BOŞTA

Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan bir diğer isim olan Benol Kaplan ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü’ndeki yeni görevine geçiş yaptı. Boşta bulunan 2 Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerine kimlerin atanacağı merakla beklenirken, Başkan Burcu Köksal’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Ankara-Yenimahalle Belediye Başkanı hemşehrimiz Fethi Yaşar’dan Başkan Yardımcılıklarına uygun isim önermeleri ricasında bulunduğu belirtiliyor.

YASİN KÖKSAL’IN AKRABASINA İKİ GÖREV BİRDEN

Afyonkarahisar Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü’ne Bahadır Jurnal getirildi. Bahadır Jurnal’ın, Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın eşi Yasin Köksal’ın eniştesi olduğu belirtiliyor.

Fen İşleri Müdürü Bahadır Jurnal aynı zamanda Belediye’nin Yol ve Asfalt Birim Sorumluluğu görevini de sürdürüyor.

FETÖ BAĞLANTILI İSİMLER Mİ VAR?

CHP Afyonkarahisar İl Teşkilatlarında bir çok görevde bulunan, CHP Merkez İlçe Başkan Adayı da olan Mehmet Dereağzı, Belediye Başkanı Burcu Köksal tarafından AFBEL Otel Müdürlüğü’ne atanmıştı. Dereağzı Belediye bünyesindeki Konaklama ve Turizm Birim Sorumluluğu görevini üstleniyor.

AFBEL Otel bünyesinde görevlendirilen Köksal’a yakın bir başka ismin ise Alperen Kayhan olduğu belirtiliyor. Seçim çalışmalarında CHP ve Köksal’ın sürekli yanında bulunan Alperen Kayhan AFBEL Otel bünyesinde görev yapmaya başlarken Alperen Kayhan’ın babası Güven Kayhan da Burcu Köksal tarafından Belediye’nin asfalt danışmanlığına getirildi. Güven Kayhan’ın oğlu, Alperen Kayhan’ın kardeşi eski pilot M.K.’nın ise FETÖ suçlamaları nedeniyle TSK’dan atıldıktan sonra yurt dışına kaçtığı belirtiliyor.

Belediye’nin eski çalışanlarından olan ve emeklilik nedeniyle görevinden ayrılan Güven Kayhan’ın asfalt ve yol danışmanlığı nedeniyle, yine Köksal tarafından Belediye’nin asfalt birim sorumluluğuna getirilen eski Belediyeci Kubilay Akın’ın görevinin ilk günlerinde Belediye’den ayrılarak eski görev yeri olan Çevre Hizmetleri Birliği’ne gittiği belirtiliyor.

MECLİS ÜYESİ KARANFİL’İN KIZI DA BELEDİYE’DE BİRİM SORUMLUSU YAPILDI

Afyonkarahisar Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Mustafa Karanfil’in kızı Nurgüven Kurt ise son yapılan atamalar ile Belediye’nin Gençlik ve Eğitim Birim Sorumlusu oldu. Nurgüven Kurt’un Belediye Gençlik ve Eğitim Birim Sorumlusu olarak görevine başladığı belirtiliyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti