Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye’den 9 yıllık gelişimi özetleyen takvim

Afyonkarahisar Belediyesi’nin yatırım ve
Belediye’den 9 yıllık gelişimi özetleyen takvim

Afyonkarahisar Belediyesi’nin yatırım ve hizmetlerinde geldiği noktayı açıkça ortaya koyan 2018 takviminin sunuş yazısında Afyonkarahisar halkına hitap eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Geride bıraktığımız 2017 yılı ülkemiz ve milletimiz adına önemli olayların yaşandığı bir yıl oldu. 2016 yılında yaşadığımız 15 Temmuz başarısız darbe girişiminden sonra emperyalist emellerine ulaşamayan malum güçlerin ülkemiz aleyhine sürdürdüğü düşmanca tavır doruğa ulaştı. Milli ekonomimizi zayıf düşürme çabaları, sınırlarımızda artan tehditler, terör ve kumpaslarla ülkemizin önü kesilmeye devam edildi. Bütün bu gelişmeler gösteriyor ki yeni takvim yılı 2018 yılında ülkemize yönelen tehditler artarak devam edecek.
Senaryosu, ülkemizi kendilerine tamamen mahkûm etme olarak gösterebileceğimiz bu çabalar Türk Milleti’ni hiçbir zaman yıldıramayacaktır. Her alanda millileşme, kendi kendine yeten, kaynaklarını en iyi şekilde kullanan ülkemizin en değerli varlığı insanları ve çocuklarımıza gelecek hazırlama çabalarımız katlanarak devam edecektir. Türkiye olarak en büyük ülkümüz; Türk ve Müslüman Medeniyetimizi sonsuza kadar layık olduğu refah ve gelişmişliğe taşımaktır” dedi.
TÜM HİZMETLERE YER VERİLDİ
Afyonkarahisar Belediyesi’nin İller Bankası’na borcu kalmadığını hatırlatan Çoban, “Afyonkarahisar Belediyesi 15 Eylül 2017’de mali milat yaşayarak haklı gururu taşımaya da başladı inşallah. Mali kaynaklarımızı iyi yöneterek geçtiğimiz dönemlerden kalan İller Bankası borcunu yaklaşık 8,5 yılda borç aslı ve faizleri ile birlikte toplamda 70 milyon lira olarak ödedik. Hiçbir kurum ve kişiye borcumuz olmadan kendi öz kaynaklarımızla yatırım ve hizmetlerimizi katlayarak sürdürüyoruz. Bu takvimimizin konusunu 9 yıla yaklaşan Belediye Başkanlığım döneminde Afyonkarahisar’daki değişimi, kısacası Afyonkarahisar’da yaşayanların hayatında nelerin değiştiğini konu edindik. İçtiğimiz sudan; atık suya, hepimizin ihtiyacı tematik parklara, Akarçay Rekreasyon Alanına,  battı-çıktılara, Belediyemizce ilk kez yapılan restorasyonlara, Cumhuriyet Meydanı’na, Spor Kompleksimiz ve Kulüplerimize, motor sporları merkezimize, teleferik yatırımına, 1957 yılında kurulan Çimento Fabrikamızın taşınma öyküsüne, kapalı pazaryerlerine,  bilgi evlerimiz ve eğitim burslarımıza, engellilerimize yapılan desteğe, alt yapı için oluşturduğumuz üretim tesislerine, kültürel yayınlarımıza,  mahalle mahalle alt yapı yenileme çalışmalarımıza kadar pek çok şeyi takvimimizde bulabileceksiniz” ifadelerini kullandı.

TAKVİMDEKİ BAZI BAŞLIKLAR
Belediye masa takvimindeki bazı başlıklar şöyle:
-BELEDİYEMİZİ GÜÇLENDİRDİK
-İŞBİRLİĞİNE ÖNEM VERDİK
-KAPALI SEMT PAZARLARI
-TOKİ İLE KONUT SAHİBİ YAPTIK
-28 MAHALLE FIRINI
-BİLGİ EVLERİNDE BİLGİ DAĞITTIK
-ÇOCUKLARIMIZA EĞİTİM BURSU
-ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETİYORUZ, KAZANIYORUZ
-ÇEVRECİ BELEDİYEYİZ
-ATIK SULARI TARIMDA KULLANACAĞIZ
-KÜLTÜREL VE SOSYAL BELEDİYECİLİK
-TEMATİK PARKLAR YAPTIK
-AKARÇAY REKREASYON ALANI
-HOBİ BAHÇELERİ EMEKLİYİ SEVİNDİRDİ
-TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMASI
-CUMHURİYET MEYDANI
-ADIM ADIM TELEFERİĞE
-İÇME SUYU KALİTEMİZİ YÜKSELTTİK
-YATIRIMDAN ÜRETİME…
-MAHALLELERDE ALTYAPI SEFERBERLİĞİ
-İLK KEZ BATTI-ÇIKTI
-ÇİMENTO FABRİKASI TAŞINDI,
 PLANLAMA TİTİZLİKLE YAPILDI