Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye’nin bankalarda 16 milyon lirası var

Bu haberin fotoğrafı yok
Belediye'nin bankalarda 16 milyon lirası var

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında gerçekleştirdi. Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi’nin çeşitli bankalarda toplam 16 milyon lirasının olduğunu söyledi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında toplanan Meclis’te Akarçay rekreasyon alanı düzenleme yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 3 milyon 274 bin 500 lira kredi alınması ve sözleşme imzalanması için Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verildi.
YÜZDE 3 BUÇUK FAİZ KÂRI
Oybirliğiyle çıkan yetki kararından sonra konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, böyle bir krediye ihtiyaçlarının olmadığını, ancak faiz oranları üzerinden kâr elde edeceklerini söyledi. Çoban, “Akarçayımızın rekreasyon ihalesini yaptık. Toplam 4 milyon liraya mâl oluyor. Şu an bankalarda 16 milyon lira paramız var. Fakat biz bunu yüzde 9 buçuk faizle değerlendiriyoruz. İller Bankası bu tür işler için yüzde 6 faizle kredi veriyor. Bankada paramız dururken o imkanı kullanmak istedik. Yoksa bu krediye ihtiyacımız yok” dedi.
BORÇLANMAYA İHTİYAÇ YOK
İl Özel İdaresi’nin bankalardaki parasına yüzde 10 faiz verildiğini belirten Çoban, “Biz de İl Özel İdaresi’ni emsal gösterdik. Bizim faiz oranlarımızı da artırdılar. Yüzde 9 buçuk faizde yaklaşık 16 milyon liralık paramız var. Belediyemizin borçlanmaya ihtiyacı yok ancak yüzde 3 buçuğa kadar faizden kârımız var. İsteyen hesap bakiyelerimize de bakabilir” diye konuştu.
ŞANTİYE, KENDİNİ AMORTİ EDECEK
Gecekondu Önleme Bölgesi Fonu’nda biriken paranın Gazi Mahallesi’nde kullanılması karanın da oybirliğiyle alındığı Belediye Meclisi toplantısında 5 milyon 308 bin 734 lira iç borçlanmaya gidilmesi de kabul edildi. Öte yandan toplantıda, kimya mühendisi Faik Karakoç da Asfalt Şantiyesi hakkında bilgi verdi. Karakoç’un sunumundan ardından konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Asfalt Şantiyesi’nin 4 buçuk milyon liraya kurulduğunu, tasarruf sağladığı için 1 yılda kendini amorti edeceğini vurguladı. (Kocatepe)

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISININ AYRINTILARI, YARIN GAZETENİZ KOCATEPE’DE

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti