Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belgelere baktı, düğmeye bastı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Belgelere baktı, düğmeye bastı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yusuf Halaçoğlu’nun Meclis’te gösterdiği belge ve fotoğraflardan sonra Kayserili Belediye Başkanı ile ilgili görevden alma işlemine hız verdi

Kayseri’nin Felahiye ilçesine bağlı Büyüktoraman Beldesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Ali Temirci’nin İçişleri Bakanlığı’nca görevden alındığı haberi yankı uyandırdı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Meclis kürsüsünden dile getirdiği, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun da konuyla ilgili olarak Meclis’te soru önergesi verip, görevden alınmasını istediği Temirci ile ilgili belgeler hükümet tarafından incelendikten sonra işlem başlatılmıştı. Hakkındaki iki davadan toplam 6 yıl ceza almasına rağmen görevini sürdüren Temirci ile ilgili belgeleri, Halaçoğlu, 5 Ocak’ta Meclis Genel Kurul salonunda olayı incelemek isteyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Armağan Uslu’ya bilgisayarından gösterdi. Eroğlu, Halaçoğlu’nun tek tek gösterdiği belgeleri uzun süre inceledikten sonra salondan ayrıldı. Uslu ise, uzun süre Halaçoğlu ile çalışarak notlar ve belgeleri aldı. Bu çalışmadan 8 gün sonra da Temirci geçici süreyle görevinden alındı. Halaçoğlu, önceki gün konuyla ilgili sorular üzerine, “Belgeleri Eroğlu’na ve Uslu’ya gösterdim. Görevden alınmasını bekliyorum. Hakkında bir işlem yapmazlarsa basın toplantısı ile konuyu kamuoyu ile paylaşacağım” demişti. Ve Temirci görevden alındı. Bi durum Milliyet Gzetesi’nde “Belli ki düğmeye, MHP sıralarındaki o teması gösteren bu kareyle basıldı” diye yorumlandı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti