Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ben Yoksam Hizmet Getirmem Demekle Olmaz”

Çevre Hizmetleri Birliği seçiminde konuşan MHP İGM Grup Başkan Vekili Ahmet Zeki Ertürk, yerel seçimlerle göreve seçilen herkesin eşit olduğunu vurguladı. Ertürk, “Ben yoksam hizmet getirmem demekle olmaz.” dedi

Çevre Hizmetleri Birliği seçiminde

 

Afyonkarahisar İli Çevre Hizmetleri Birliği 38’inci olağan meclis toplantısında söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclisi (İGM) Grup Başkan Vekili Ahmet Zeki Ertürk, CHP Belediye Meclis Üyesi Geçici Meclis Divan Başkanı Av. Ramazan Akgöz arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

AKGÖZ: KÜÇÜMSEMİYORUM AMA BU SEÇİM SAĞLIKLI OLMADI

Av. Ramazan Akgöz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burcu Köksal’ın Atık Su Hizmetleri Arıtma Birliği seçimi için istekli olduğunu, merkez belediye imkânlarının birlik başkanlığı görevine seçilen Fethibey Belediye Başkanı Mustafa Özdemir’den daha iyi olduğunu belirtti. Akgöz, küçümsemediğini söylediği Fethibey Belediyesine göre merkez belediye imkânlarının daha geniş olduğunu belirterek, bu seçimin Afyonkarahisar için pek sağlıklı olmadığını iddia etti. Akgöz’ün bu ifadelerine MHP Merkez İGM Üyesi Ahmet Zeki Ertürk’den tepki gecikmedi.

ERTÜRK: BENZER BİR KÜÇÜMSEMEYİ SABAH GÖRDÜK

MHP Merkez İGM Üyesi Ahmet Zeki Ertürk, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Divan Başkanlığımızı yapan Ramazan beyin konuyu mecrasından çıkararak genel kurul toplantısını yaptığımız Çevre Hizmetleri Birliğinin genel kurul gündemiyle alakası olmayan sabah saat 11.00’de gerçekleştirdiğimiz Katı Atık Çevre Hizmetleri Birliği ile ilgili konuştu. Demokrasiler seçimlerle gerçekleşir. Seçimler kanuni yeterliliğe sahip üyelerin tercihleriyle belirlenir. Maalesef ki sizler belde belediye başkanlarını küçümsemiyorum diyerek farklı bir küçümseme içerisine girdiniz. Biz benzer bir küçümsemeyi sabahleyin de gördük. Afyonkarahisar Belediyesi ilimizdeki en büyük belediyedir. Çıkrık, Beyyazı vd. Belediyelerimizin ve Belediye Başkanlarımızın birbirlerinden farkı yoktur. Sadece seçime iştirak eden Belediye Başkanlarımızın çokluğu bu farkı oluşturmaktadır. İstanbul’daki milletvekili göreve iki yüz bin oyla gelirken Gümüşhane’deki milletvekili göreve otuz bin oyla geliyor. 40-50 bin oyla göreve geliyorlar. İstanbul’dan 80 milletvekili 200 bin oyla seçildi diye 4-5 temsil hakkı verilmiyor. Her birinin birer oy hakkı vardır. Dolayısıyla Afyonkarahisar Belediye Başkanı Sayın Burcu hamında bir oy hakkı vardır. Herhangi bir belde belediye başkanımızın da bir oy hakkı vardır. Maalesef ki böyle bir küçümseme içerisine giriliyor. Elbette ki Sayın Burcu Hanımın 31 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimdeki başarısını takdirle karşılıyoruz. Vatandaşımızın tercihine de saygıyla yaklaşıyoruz. Bu sebeple de demokrasiyi içselleştirmiş insanların ya da bunu demokratik bir yöntem gibi sunan insanların her bir üyenin eşit oy hakkına sahip olduğunu da kabullenmesi lazım. Çok istekli Belediye Başkanımız biliyorum. Bunu Ramazan beyde ifade etti. Vallahi biz de MHP olarak Afyon Belediyesini almaya çok istekliydik. Değişelim o zaman. Ama böyle bir şey yoktur. Afyonkarahisar Belediye Meclis üyelerinin sabahki toplantıda salonu terk etmelerini de vatandaş iradesine saygısızlık olarak niteliyorum ve esefle karşılıyorum. Lütfen demokrasiyi hazmedin. Biz nasıl ki Afyon Belediye seçim sonuçlarını hazmettiysek herkes buradaki seçim sonuçlarını hazmedecek. Tehditle olmaz. Ben yoksam hizmet getirmem demekle olmaz. Yeri benim, yurdu benim, odası benim. Olmaz bu tehditler. Elbette ki burada görev alan arkadaşlarımız da en az sizin kadar Afyonkarahisar’a hizmet etme aşkıyla yanıp tutuşuyorlar. Biz biliriz, onlar bilmez yok. Sayın Başkanımız 2010 yılından bu yana 14 yıldır bu birliğin her kademesinde görev almış biridir. Burcu Hanım’ın da onun kadar bir tecrübesi yok ki eğer konu liyakatse. Lütfen demokrasiye ve birbirimizin tercihine saygılı olalım. Burada ilgisi olmayan konunun buraya taşınması da doğru değil.”