Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Berat Kandili mübarek olsun”

Vali Mustafa Tutulmaz, mübarek

Vali Mustafa Tutulmaz, mübarek Berat Kandili’nin dua kapsını aralayıp, Rabbimizden şifa ve rahmet dilemek için vesile olmasını temenni etti

 

Beraat Kandili kutlama mesajlarında kandilin hayırlara vesile olması ve dünya salgını koronavirüse karşı Allah’tan şifa temenni edildi.
“BERAAT KANDİLİ KUTLU OLSUN”
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat Kandili’ni kutladı. Tutulmaz mesajında, “Berat Kandili Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi, ruhumuza ağır gelen her türlü keder ve sıkıntıdan, insanı inciten hata ve günahtan, insana yakışmayan söz, tutum ve davranıştan ‘berat etmek’ için eşsiz bir fırsattır. Müslümanlar için rahmet ve mağfiret ayları olan Recep ve Şaban aylarını zor ve sabır gerektiren sıkıntılar ile geçirdik. Son dönemde dünya ülkeleriyle birlikte bizlerde küresel bir salgın ile mücadele halindeyiz. Bu mübarek Berat Kandili dua kapsını aralayıp, Rabbimizden şifa ve rahmet dilemek için vesile olsun. Tüm dualarımız ülkemizin huzuru, milletimizin sağlık ve sıhhati, insanlığın kurtuluşu için olsun. Bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, sıkıntı ve belaları def etmesini temenni ediyorum.” dedi.
“ESENLİK, SAĞLIK VE
HUZUR GETİRSİN”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Berat Kandili mesajında şu ifadelere yer verdi: “Berat Kandili’nin Afyonkarahisar’a, Türkiye’ye ve tüm insanlığa esenlik, sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Rahmet ve mağfiret dolu mübarek Berat Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Berat Kandil Cenab-ı Allah’ın kendisinden af dileyenleri bağışlayarak kurtuluş beratı verdiği önemli bir gecedir. Mübarek üç ayların yarısına geldiğimiz bu günlerde Ramazan Ayı’nın rahmet iklimine adım adım yaklaşmanın, Berat Kandili’ni idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularının pekiştiği böyle önemli günlerde acılar içinde kıvranan İslam Âlemi’nin ve mazlum coğrafyaların sulh ve sükûnu, huzuru ve barışı için dua edelim. Bu duygularla İslam Âlemi’nin ve tüm ülkemizin Berat Kandilini kutluyorum.”
BİRLİK VE BERABERLİĞİN PEKİŞMESİNE VESİLE OLSUN
Ramazan Ayı’nın müjdecisi olan Mübarek Berat Gecesi’nin birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olmasını temenni eden Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Milletimizin ve bütün İslam Âleminin Mübarek Berat Gecesini gönülden tebrik ediyorum. Beratın özünde, günahlardan arınma ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşma gayesi vardır. Bu gecede Allâh’ın affı ve bağışlamasının çok olacağı müjdelendiğinden, bu geceye “Berat Gecesi” denilmiştir. Ülkemizde salgından dolayı hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, hastalığa yakalanmış vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu vesile ile bütün hemşehrilerimin, Milletimizin ve İslam âleminin Berat Gecesini tebrik ediyor, bu mübarek gecede yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin makbul olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” diye konuştu.
Öte yandan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Av. Burcu Köksal, MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser’de yayınladıkları mesajlarla Berat Kandili’ni kutladılar.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti