Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Agah Bıyıkoğlu

BEŞİKTAŞ –FENERBAHÇE DERBİSİ VE İSMAİL HOCALAR

8 Mayıs Pazar günü oynanan 355. BJK-FB derbisi 1-1 eşitlikle sonuçlandı… 54 puana sahip BJK, 3 puan alıp daha üst sıralara yükselmek ve Avrupa kupalarına katılmak istiyordu şüphesiz; buna karşı haftaya 68 puanla giren FB de 3 puan alıp ikinci sırayı sağlama alma amacıyla çıktı “Vodafone Park çimlerine”…
Bu sonuçla her iki takım da tutturamadı hedefi..
Geçen yılın şampiyonu BJK, Sergen YALÇIN sevk ve idaresinde başladı sezona; ancak ilerleyen haftalarda işler yolunda gitmeyince Sergen Yalçın istifa etti ve “Altyapı Antrenörü “Önder Karaveli 13 Ocak 2022 tarihinde, teknik sorumlu olarak getirildi takımın başına …
Beşiktaş kültürüyle yoğrulmuş Önder Hoca, kısa zamanda derledi toparladı takımı; sonuçlar da oldukça iyiydi.. Davranışlarıyla, konuşmalarıyla rakiplere ve hakemlere saygılı yaklaşımıyla dikkat çeken Önder Karaveli, mütevazi haliyle futbol kamuoyunun, taraflı tarafsız herkesin sempatisini kazandı.. Ancak kimi fırsatçı ve Önder Hoca’yı kıskanan tipler onun maç kaybetmesini ve zor durumlara düşmesini beklediler.. (Bu tipler her yerde vardır.. Afyonumuz da bu tipler yüzünden futbolda bir türlü çıtayı yükseltemedi)
Görevde kaldığı süreçte hiç de başarısız olmadı Önder Hoca… GS yenilgisi sonrası “Valerien Ismael” adında bir Fransız teknik direktör getirildi takımın başına… Daha ülkemize gelmeden “Oyuna çok fazla kafa yoran, gençleri oynatan, anormal antrenman yaptıran bir antrenör, fizik kalite olarak Süper Lig’de ciddi fark yaratacak, eldeki malzemeye göre yemek yapabilen bir teknik adam” olarak lanse edildi futbol kamuoyuna bu Fransız hoca..
Önder Karaveli’ye “yanlış yapıldığını” düşünüyorum; buna benzer olaylar yaşadım ben de..; keza tanıdığım antrenörler de yaşadılar bunları.. BJK’lı İsmail Hoca’nın demeçlerini, açıklamalarını, kimi futbol yazarlarının eleştirilerini, değerlendirilmelerini yazdım bir köşeye… Bunlardan bazıları şöyle:
“Beşiktaş’ta yeni hoca Valerien İsmael ile yepyeni bir dönem başlıyor ÇOK KOŞUP SALDIRACAK”
“Fransız teknik adam, 8 haftalık bölümde 3’lü ofans hattıyla hücum edip koşu mesafesini 124 km’ye yükseltmeyi hedefliyor”
“Valerien İsmael tesislere 6.30’da geldi, mesaj verdi:” ŞİMDİ ÇALIŞMA ZAMANI” “Beşiktaş’ın yeni teknik patronu mesaiye hızlı başladı. Dün takımıyla ikinci idmanına çıkan İsmael, Trabzon maçı öncesi futbolcularına çok çalışacaklarını anlattı; ‘hedefi, kalan tüm maçları kazanmalıyız’ sözleriyle çizdi” (“Kalan maçlarımızı kaybedeceğiz“ diyen antrenör doğmadı henüz dünyada)
“Beşiktaş’ın yeni hocası İsmael’in formatı şekillenmeye başladı. 3-4-3 sistemiyle tempolu oyun bu sistemle oynayacak takım, ön alanda pres ve rakibe fiziksel üstünlük kuracak bir oyun felsefesiyle mücadele edecek”…
“10 bin tafaftarla antrenman.. Taraftarlar İsmael’e sevgi gösterisinde bulundu”
“Trabzon öncesi taktik: Tam saha presle Nefes Aldırmayın” “Topla çıkarken üçgenlerle hızlı pas trafiği” (Dik üçgen mi olsun eşkenar üçgen mi Hocam)….
“Top kayıplarına dikkat edin”.. “Topu kazandıktan sonra kontratak yapılacak”…
“3’lü Savunma Hattı Hazır. Welinton-Vida Montero” Kanatlarda Rosier ve Rıdvan, orta sahada Josef ile Atiba ileride Ghezzal, Batshuayi ve Lariné
Valerien İsmael, BJK’nın ligde oynadığı tüm maçları izledi” “Valerien İsmael’den Kartal’ın sakatlık raporuna dair tespit: KONDİSYON EKSİKLİĞİ”
21 Mart 2002 tarihinde Beşiktaş Teknik Direktörü olan Valerien İsmail’in 27 Nisan 2022 günkü gazetelerdeki açıklamaları şöyle oldu:
“BJK Teknik Patronu İsmael, aradığı Futbolcu profilini Belirledi: TEMPOLU BİR GOLCÜ İSTİYOR.
Valeiren İsmael yönetiminde dört maça çıkıp bir galibiyet alabilen, bu maçların üstüste ikisinde gol atamayan Beşiktaş’ta gözler kadro kalitesine çevrildi.. Fransız çalıştırıcı, ”Gol atan, tempolu ve kaliteli oyunculara ihtiyacımız var“ diyerek topu yönetime attı…
Yukarıdaki açıklamalara ve demeçlere benzer daha pek çok açıklamaları var İsmael Hoca’nın.. Peki ben bunları niçin yazdım:
Valerien İsmael deneyimili, bilgili, uluslararası çapta bir teknik adamdır şüphesiz.. Önümüzdeki süreçte gençlere yönelik önemli katkıları da olabilir; ancak hiç kimsenin elinde sihirli değnek yok.. Kısa zamanda olağanüstü başarılara imza atamaz kimse..
Yabancı düşmanı filan da değiliz… Kendini ispatlamış yabancı teknik adamlara kapımız açık..
Evet, futbol küresel bir oyundur ama her ülkenin ulusal kültür ögeleri de etkiler futbolu. Ülkemizde de çok değerli teknik adamlar var, bunların kıymetlerini, değerini bilelim. .Önder Karaveli’ye İsamael Hoca’nın yarısı kadar hatta dörte biri kadar sahip çıkılıp destek verilseydi en az bugünkü kadar puan toplardı BJK..
Diğer bir yanlış da FB’nin hocası İsmail KARTAL’a yapılıyor.. Bir sonraki yazımda bu konuyu ele alacağım.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti