Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beyaz Baston farkındalığı için yürüyüş yapıldı

Beyaz Baston farkındalığı için yürüyüş yapıldı

Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesi üyeleri 15 Ekim Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü nedeniyle İmaret Camii’nden Zafer Meydanı’na kadar farkındalık oluşturmak için yürüdüler. Etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Hakan Erdoğan, engellileri kırmadan yardım yapılmasını istedi

 

Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesi 15 Ekim Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü nedeniyle etkinlik düzenledi. Etkinliğe İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Yasin Evcin, 112 Acil Servis Müdürü Gülsüm Doğan, diğer derneklerin başkanları ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı. İmaret Camii’nden başlayan ve Zafer Meydanı’na kadar yürüyen katılımcılar basın açıklaması yaptı.
“BEYAZ BASTON BİZİM KÖRLÜĞÜMÜZÜN SİMGESİ”
15 Ekim Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü nedeniyle ilgili açıklama yapan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Hakan Erdoğan, Denizli’de yaşanan trafik kazasında Şehit olan Polis Memuru Yücel Başpınar’a rahmet, ailesine de başsağlığı diledi.
Başkan Erdoğan, “15 Ekim Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü dolayısıyla bir yürüyüş gerçekleştirdik. Katılımcılardan Sayın Müftümüz Şükrü Kabukçu ve Sayın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekilimiz Yasin Evcin hocamıza, 112 Acil Servis Müdürü Gülsüm Doğan’a kamudan katılan engelli kardeşlerimize STK temsilcilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Daha sonra 15 Ekim Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik gününün önemini anlatan Erdoğan, “Beyaz baston bizim körlüğümüzün simgesi. Biz beyaz bastonumuzla varız, onunla geziyoruz. Biz görme engelliler olarak gerçekten beyaz bastonlarımızla kaldırımlarda sokaklarda yürümeye gayret ediyoruz. Ben buradan tüm vatandaşlarımıza inşallah bundan sonraki beyaz bastonlu görme engelliyi gördüğünde yol vermelerini ve karşıdan karşıya geçerken yardımcı olmalarını ve yardımcı olurken kırmadan, ‘Yardımcı olabilir miyim’ diyerek engellimizin koluna girerek yardımcı olmalarını talep ediyorum.” ifadesine yer verdi.
“HER BİREY BİRER ENGELLİ ADAYIDIR”
Afyonkarahisar’da toprağa verilen Şehit Polis Memuru Yücal Başpınar’a başsağlığı dileğinde bulunarak sözlerine başlayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Yasin Evcin, “15 Ekim Beyaz Baston ve Güvenlik Günü farkındalık etkinliğimizi gerçekleştirdik. Etkinliğimizde İmaret Camii önünden Zafer Meydanımıza gelerek sonlandırdık. Buradaki amacımız tüm derneklerimizle ve katılımcılarımızla birlikte toplumumuzda görme engellileri alanında bir farkındalık oluşturmak, toplum içerisinde görme engellilerimizin de pek çok etkinlikte ve sosyal yaşamda yer alabilmeleri kapsamında toplumumuzun dikkatini çekmek istedik. Aslında her birey birer engelli adayıdır.” şeklinde konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi