Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beyyazı’da taş ocağı arbedesi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Beyyazı'da taş ocağı arbedesi

Afyonkarahisar’a bağlı Beyyazı beldesinde işletilen taş ocağına belde dışından yol yapılması sırasında arbede çıktı. Arbedede 6 polis, 2 asker yaralanırken, Beyyazı Belediye Başkanı Hasan Kocatepe’nin de aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı

Afyonkarahisar’a bağlı Beyyazı beldesinde, 2011 başından bu yana süren taş ocağı karşıtı eylemler, bu sefer arbedeye dönüştü. Taş ocaklarına belde dışından yol yapılması için bölgeye gelen iş makineleri, yoğun güvenlik önlemi altında ve geniş bir bariyer içinde çalışmalarını sürdürdü. İş makinelerinin yol açma çalışması sürerken Beyyazı halkı ise bariyerin karşısından oturma eylemi yaptı. Bariyerin çevresinin genişletilmesi girişimi üzerine vatandaşlar, polis ve jandarmaların önüne gelerek oturma eylemini sürdürdü. Güvenlik güçlerinin ‘Dağılın’ uyarısı karşısında oturma eylemlerinden vazgeçmeyen vatandaşlara, polis biber gazı ile müdahale etti. Polisin müdahale etmesinin ardından bazı Beyyazılı vatandaşlar, güvenlik güçlerine taşlarla karşılık verdi. Bazı alanları da ateşe veren vatandaşlar, polisin müdahalesini engellemeye çalıştı. Olaylar sırasında Beyyazı Belediye Başkanı Hasan Kocatepe de dahil olmak üzere 30 kişi gözaltına alındı. 6 polis ve 2 askerin yaralandığı arbedede, baygınlık geçiren bir polisin ambulansa doğru taşınmasına bir asker de yardımcı oldu.
Öte yandan Beyyazılı vatandaşlar, taş ocaklarının ve taş ocakları için açılan yolun ürünlerine zarar verdiğini iddia etti. Beyyazılı Savaş Kocatepe, “Biz sebzecilikle geçiniyoruz. Ama yol yapımı sırasında çıkan toz, bütün ürünümüze zarar veriyor” dedi.
Enes Çiğiltepe ise “Biz yıllarca yol istedik. Bizim için yol yapılmadı, ama bir şirket istediği için taş ocağına yol yapılıyor. Taş ocağında yapılan patlamalardan sonra evlerimiz zarar gördü, hayvanlarımız yavrularını attı” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti