Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilge Gençlik Spor Kulübü’nden miniklere çok yönlü yaz okulu

Bu haberin fotoğrafı yok
Bilge Gençlik Spor Kulübü'nden miniklere çok yönlü yaz okulu

Bilge Gençlik ve Spor Kulübü, 5-15 yaş arası çocuklara yönelik Yaz Spor Okulu uygulamasını başlattı. Hedef ise 3 ay boyunca 8 ayrı branşta çocukların spor eğitimi almalarını sağlamak ve onların dolu dolu bir yaz tatili geçirmelerine imkan vermek

Bilge Gençlik ve Spor Kulübü daha yeni kurulmuş olmasına rağmen faaliyetlerde birhayli hızlı. Yaz mevsiminin gelmesiyle de minikler için bir çok spor branşında yaz okulu projeleri hazırlayan kulüp yöneticileri, tam 8 branşta miniklere spor eğitimi veriyor. Bu yaz dönemine yönelik açılan kurslara 5-15 yaş arası çocuklar katılabiliyorlar. Yaz okulu faaliyetlerine katılan minikler, 3 ay boyunca hem en iyi şekilde spor eğitimi alacaklar hem de dolu dolu bir yaz tatilini eğlenerek geçirecekler. 4 ay boyunca belirli periyodlarla hafta içi 5 gün 8 ayrı branşta miniklere spor eğitimi veriliyor. Yüzme, futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, tenis, jimastik dallarında minikler kendilerini geliştiriyorlar. Ayrıca eğitsel oyunlarla da miniklerin sadece spora değil aynı zamanda da eğlenmelerine vakit ayırmaları sağlanıyor.

Her güne ayrı branş

Bilge Gençlik ve Spor Kulübü, 5-15 yaş arası çocuklara yönelik Yaz Spor Okulu uygulamasını sürdürüyor. Tam 8 ayrı branşta verilen spor eğitimleri bir hayli eğlenceli de geçiyor. Her güne ve zamana ayrı ayrı branş çalışmaları yapan minikler Salı-Perşembe yüzme çalışmalarıyla hem yaz sporu olan yüzmeden faydalanıyorlar hem de eğleniyorlar. Pazartesi-Çarşamba ve Cuma günleri ise diğer branşlarda çalışmalar yapılıyor.

Çocuklarımız stres atıyorlar
Bilge Gençlik ve Spor Kulüp Başkanı Fevzi Çınar da yaptığı açıklamada çocukların bir yıl boyunca, sınav ve stres dolu bir sezon geçirdiğini bunu da yaz tatilinde spor yaparak atlatabileceklerini ifade etti. Fevzi Çınar Kocatepe Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Bilge Gençlik ve Spor Kulübü’nün en büyük amacının çocukların öğrenirken eğlenmesini de sağlamak olduğunu kaydetti. Çınar şöyle konuştu: “Yoğun bir eğitim öğretim yılından sonra çocuklarımızın enerjilerini atabilecekleristresten uzak durabilecekleri bir ortam sağlıyoruz. Spor yaparak fiziksel gelişimlerinin yanında sosyal olarak da onların gelişmelerini pekiştirmek istiyoruz. Yeni arkadaşlıklar edinme, öz güveni geliştirme kazanımları vererek miniklerin geleceğine de yansıyacak önemli duyguları kazandırıyoruz.”

“Herkese kapımız açık”

Bilge Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Fevzi Çınar, kulübün kapılarının herkese açık olduğunun da altını çizdi. Çınar, “Millet Caddesi Turunç Hanı’ndaki yerimize herkesi bekliyoruz. Yine internetten de kulübümüz ve faaliyetlerimiz hakkında herkes bilgi edinebilir. İnternet adresimiz www.bilgegenclikspor.com” diye konuştu.

14 Eylül’de yaz dönemi
faaliyetleri sona erecek
Bilge Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Fevzi Çınar, yaz dönemi çalışmalarının 14 Eylül’e kadar yapılacağını söyledi. Çınar konuşmalarını şöyle tamamladı: “Yaz dönemi kamp çalışmalarımız 14 Eylül’e kadar sürecek. Bu süreçte de yetenekli sporcular da tespit edilecek. Hangi branşta sporcu başarılıysa okul döneminde de o branşta çalışmalarına devam edecek.”

İkindi kahvaltısı ve kitap okuma etkinliği

Çalışma süreleri içerisinde çok çeşitli faaliyetler yaptıklarını ifade eden Fevzi Çınar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her gün ikindi kahvaltısı ve kitap okuma etkinlikleriyle miniklerimiz çok renkli zamanlar geçiriyorlar. Stresten uzak duruyorlar. Onlara çok güzel bir ortam sağlıyoruz. Bu tür faaliyetler onları kötü alışkanlıklardan da uzak tutuyor.”

Haberler: R. Hüseyin Biçer