Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilim fuarında 20 proje sergilendi

Dumlupınar Bilim ve Sanat
Bilim fuarında 20 proje sergilendi

Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte hazırladığı, TÜBİTAK’ın destekleyip İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce organize edilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı dün yapıldı.
ÖĞRENME MERAKI GELİŞİYOR
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılış konuşmasını Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hakan Gümüş yaptı. Gümüş, bu öğretim yılında hizmete giren Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi’nde TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl ilki düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışını gerçekleştirmekten mutlu oldukların söyledi. Gümüş; “Bilindiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır” dedi.
ÖĞRENCİLER BÜYÜK BULUŞLAR YAPABİLİR
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı içeriğini anlatan Merkez Müdürü Hakan Gümüş, fuarda fizik alanında 2, edebiyat alanında 2 projeye yer verildiğini belirtti. Sosyal bilimler alanında 2, matematik alanında 5, kimya alanında 1, biyoloji alanında 1, teknoloji tasarım alanında 4, bilişim alanında 1, görsel sanatlar alanında 1 ve İngilizce alanında 1 proje olmak üzere toplam 20 projeyi 39 öğrencinin hazırladığını söyleyen Gümüş; “Öğrencilerimiz 14 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalar ortaya koydu. Fuar kapsamında görsel sanatlar sergimiz ve BİLSEM orkestramızın sunumları takdim edilecek. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler” diye konuştu.
20 PROJE
YAKINDAN İNCELENDİ
Fuarın açılış kurdelesini Vali Aziz Yıldırım,  Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ertan Göv, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın birlikte kesti. Vali Yıldırım ve konuklar öğrencilerin hazırladığı 20 projeyi yakından inceledi. Fuar açılışında; Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’ın yanında, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ertan Göv, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu. >> Burcu Aydın’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti