Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilimsel eczacılık 180 yaşında – Kocatepe Gazetesi

33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı
Bilimsel eczacılık 180 yaşında

33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Melih Köken ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dün sabah saat 11:00’de Kocatepe Parkı Atatürk Anıtında düzenlenen törenle anıta çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla tören tamamlandı.
“İLAÇ VE SAĞLIK
HİZMETİ KESİNTİSİZ”
Bilimsel eczacılığın kuruluşunun 180. yılını kutlamak için bir araya geldiklerini söyleyen Oda Başkanı Melih Köken, “14 Mayıs 1839 tarihinde Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane içerisinde açılan eczacılık sınıfı ile ülkemizde eczacılık akademik bir mesleğe dönüşmüştür. O günden bu yana, yaklaşık iki yüz yıldır, mesleğimizi ileriye taşımak, insan ve toplum sağlığına değer katmak için adımlar atıyoruz. ‘Önce zarar vermeyeceksin’ ilkesiyle, halkın sağlığını merkeze alan bir perspektifle hizmet veriyoruz. Eczacılık tarihini, insanlığın tarihinden ayıramayız. Tıpkı eczaneleri mahallelerimizden, yani yaşamın içerisinden ayıramayacağımız gibi. Halka en yakın sağlık danışmanı olan biz eczacılar; köylerden kentlere, ülkenin her köşesine yayılmış hizmet ağı ile en kolay ulaşılan sağlık çalışanları olarak, kesintisiz ilaç ve sağlık hizmeti veriyoruz.” dedi.
“ÇÖZÜM ODAKLI ÇABA
SARF EDİLİYOR”
Eczanelerin kapısından giren, derman arayan hastaların dertlerine ortak olup, çözüm bulmak için her koşulda, canla başla çalıştıklarını belirten Köken, “ Önleme, tarama gibi koruyucu sağlık hizmetleri, farmasötik bakımın yanı sıra ilaç suiistimali ve yanlış ilaç kullanımında denetim mekanizması işlevi görüyor, bir nevi toplum için güvenlik ağı oluşturuyoruz. Bebek, çocuk, genç, yaşlı toplumun her kesiminde, yaşamın her aşamasında sağlıklı yaşamın öncelendirilmesi, ilaç tedavisi sonuçlarının iyileştirilmesi için çabalıyoruz.” diye konuştu.
“BU YILKİ TEMA
ANNE BEBEK SAĞLIĞI”
14 Mayıs tarihini meslekleri ve meslek geleceği açısından önemsediklerini kaydeden Köken, “14 Mayıs, mesleğimiz ve mesleğimizin geleceği açısından önemsediğimiz simgesel bir tarih. Her sene temalar belirliyoruz ve 14 Mayıs’ı bu temalar çerçevesinde, tüm Bölge Eczacı Odalarımızla birlikte çeşitli etkinliklerle bir hafta olarak kutluyoruz. Bu yıl da anne ve bebek sağlığına odaklandık. Biz eczacıların bu alandaki rolünü pekiştirmek amacıyla temamızı ‘Anne Bebek Dostu Eczane’ olarak belirledik. Toplum sağlığını ve kamu yararını her şeyin üstünde tutan sağlık çalışanları olarak hastalarımızın daha iyi bir sağlığa ulaşmaları her zaman öncelikli hedeflerimizden olmuştur.” şeklinde konuştu.
“ANNE BEBEK ÜRÜNLERİNİ İNTERNETTEN ALMAYIN”
Son dönemlerde eczacılar olarak asla kabul edilemeyecekleri uygulamalara üzülerek şahitlik ettiklerini belirten Köken şöyle konuştu:
“Bugüne dek eczanelerde, eczacı danışmanlığında halkımıza sunulan ürünlerin, eczane dışından satılmaya başladığını; ticari kaygılar ile hareket edildiğini, toplum sağlığının hiçe sayıldığını görüyoruz. Bu tarz plansızca atılan adımların toplum sağlığı açısından geri dönüşü olmayan ve istenmeyen sonuçlara yol açabileceği uyarımızı yineliyor, sağlık gibi hassas bir konuda reklamın ve pazarlamanın gücünün değil, sağlık çalışanlarının bilgi ve deneyiminin önemini vurguluyoruz. O nedenle de sizlerin aracılığıyla tüm Türkiye’ye sesleniyoruz: İnternetten pek çok şeyi alabilirsiniz, ancak anne bebek ürünlerini internetten almayın; ilacınızı, ilaç dışı sağlık ürünlerini internetten almayın. Bu ürünleri, bebeğinizin ve sizin hak ettiği şekilde, en güvenilir yer olan eczanelerden, bu konuda kapsamlı bir eğitim görmüş eczacınızın danışmanlığında alın.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti