Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilinçli tüketim uygun fiyatlı yerler tercih edilsin

Bu haberin fotoğrafı yok
Bilinçli tüketim uygun fiyatlı yerler tercih edilsin

Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı
Ali Çiloğlu, tüketicinin hem yaş sebze ve meyve de hem de diğer ürünler olmak üzere bilinçli hareket edip uygun fiyatlı yerleri tercih etmesi gerektiğine değindi

Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı ve Hal Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiloğlu, yaş sebze meyve alımında tüketicinin bilinçli hareket etmesini önerdi. Çiloğlu, halde ki fiyatların Belediye tarafından belirlendiğini tüketicinin bu bilinçle tercihlerini belirlemesinin kişisel menfaati olduğunu açıkladı.
FİYAT FARKLILIĞI GÖZE ÇARPIYOR
Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Ali Çiloğlu, insan hayatında mevsimsel yaş sebze tüketiminin günlük zorunlu bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Yaş sebze ve meyve çeşitlerinin halden çıktıktan sonra pazar, manav vb. yerlerde tüketici ile buluştuğunu kaydeden Çiloğlu; “Yaş sebze meyve satıcılarımızın hem kendilerini hem de tüketiciyi düşünerek ürün fiyatlarını bu doğrultu da ayarlamaları gerekiyor. Bir manavda farklı başka bir manavda farklı fiyat etiketleri var. Bu durum pazarlarda da kendisini gösteriyor. Bu duruma bizler hal esnafı ve Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları olarak karşıyız. Bunun günümüzde daha güncel ve iyi bir şekilde değerlendirmeyi hep birlikte yapmak zorundayız” dedi.
AFYON TOPTAN HALİ ÖRNEK
Mevsimlik yaş sebze, meyve tüketiminde yerli ürünlerin de çıktığını dile getiren Ali Çiloğlu, yerli domatesi örnek gösterdi. 10 Ağustos tarihi itibariyle yerli domatesin tarladan sofraya gelebildiğini söyleyen Çiloğlu; “Geçtiğimiz yıllarda yerli domates bu tarihten en az 15 gün önce tezgahlarda olurdu. Örneğin 25 Temmuz da yerli domates tarladan toplanırdı. Ancak bu yıl ki 15 günlük gecikmenin sebebi şiddetli kış şartları ve yağış fazlalığıdır. Halde ürün çeşidimiz bol. Yemişinden üzümüne, elmadan yaz portakalına kadar marul, maydanoz, tere gibi her türlü sebze ve meyveyi bol şekilde halkımıza sunmaktayız. Toptancı halimiz sürekli belirttiğimiz gibi diğer illerde ki hallere göre örnek bir haldir. Çalışma kapasitesi ve düzeni başta olmak üzere herşeyi ile örnektir” diye konuştu.
HALDE Kİ FİYATLARI DİKKATE ALIN!
Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Ali Çiloğlu, son çıkan Hal Yasası doğrultusunda Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hale zabıta ekibi kurulduğunu belirtti. Zabıta ekibinin 24 saat denetim yaptığını söyleyen Çiloğlu; “Halde görev yapan zabıta ekibine yeni bir araç alarak hizmet kalitesini yükselten Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a bu vesile ile hal esnafı olarak teşekkür ediyorum. Hiçbir ürün afaki bir fiyatla Toptancı Halinden çıkış yapmaz. Bilindiği gibi Belediyemiz vasıtası ile Afyon Toptancı Halin’de ki fiyatlar günlük belirleniyor. Nihai tüketici olan vatandaşların bu durumu dikkate alarak çok farklı yüksek fiyatlarla sebze meyve almalarını kendilerine tavsiye ediyoruz. Daha dikkatli alışveriş ederek daha uygun fiyatları olan yerlerden alışverişi kendilerine önerirken tüketicimizin bilinçli olması gerektiğini hatırlatıyoruz” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti