Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bir daha darbe olmasın diye Anayasa’yı değiştiriyoruz”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili
“Bir daha darbe olmasın diye Anayasa’yı değiştiriyoruz”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, anayasa değişikliğini anlatmak üzere gittiği Bolvadin’de ilçeye yapılan yatırımları yerinde inceledi. Referandum çalışmaları kapsamında ilk olarak Bolvadinli muhtarlarla bir araya gelen Milletvekili Hatice Özkal, muhtarlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı. Muhtarların anayasa değişikliğine ilişkin sorularını yanıtlayan Milletvekili Özkal; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara büyük değer verdiğini hatırlatarak, muhtarlardan CHP’nin iddialarına inanmamalarını istedi. Muhtarlıklarının kaldırılacağı iddiasının saçma bir yalan olduğunu ifade eden Özkal, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı üzere artık muhtarlarımızın sigorta primlerinin bile devlet ödeyecek” dedi.
Bolvadin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Bolvadin Belediyesi, Bolvadin Halk Eğitim Merkezi ve Bolvadin Kadınlar Kulübü Derneği ortaklığıyla faaliyete geçirilen Sosyal Destek Merkezi (SODAM) açılışını da gerçekleştiren Milletvekili Hatice Özkal, İlçe Kaymakamı Kenan Eskin ve Belediye Başkanı Fatih Kayacan’la birlikte kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinden oluşan sergiyi gezdi. Açılış sonrası Bolvadinli kadınlarla buluşan Milletvekili Özkal, kadınlara kendilerini geliştirmenin yanı sıra yeteneklerini ekonomik kazanca dönüştürmeleri tavsiyesinde bulundu. Halk eğitim, bilgi evi ve sosyal destek merkezi gibi kurumlarda pek çok eğitim verildiğini ifade eden Özkal, kadınların KOSGEB ve benzeri desteklerle becerilerini hem ev hem de ülke ekonomisine yararlı hale getirebileceklerini ifade etti. Özkal, kadınlara birlik ve kooperatif olarak satış yapmalarını da önerdi.
Hastanenin ardından huzurevini ziyaret eden Milletvekili Hatice Özkal, huzurevi sakinleriyle yakından ilgilendi. Huzurevinde kalan yaşlılarla uzun uzun sohbet eden Hatice Özkal, huzurevi sakinlerinden darbe ve ihtilal anılarını dinledi. Kendisinin hem 1980 darbesini hem de 28 Şubat’ı acı tecrübelerle yaşadığını ifade eden Milletvekili Özkal, Türkiye’de bir daha darbe olmaması için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesinin hedeflendiğini söyledi. Türkiye’de halkın iradesi üzerinde hiçbir güç olmaması amacıyla anayasa değişikliğinin yapıldığını kaydeden Özkal, halkın seçtiği hükümet ve milletvekillerinin hiçbir güç tarafından devrilmemesi amacıyla sistemin ve TBMM’nin güçlendirildiğini kaydetti. Huzurevi ziyaretinin ardından ilçe merkezinde seçim bürosunun da açılışını gerçekleştiren Özkal, seçim bürosu önünde toplananlara referandumun Türkiye’nin geleceği açısından önemini anlattı. Türkiye’nin geleceğinin mevzu bahis olduğunu ifade eden Özkal, hangi partiden olursa olsun vatan, millet, bayrak için herkesi ‘evet’ tercihinde buluşmaya davet etti.

 

HASTALAR OY KULLANMAYA GÖTÜRÜLECEK

 

Bolvadin temasları kapsamında Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Milletvekili Hatice Özkal, hastane yönetiminden hastanenin durumuyla ilgili bilgi aldı. Personel ve hasta sayısının yanı sıra hastanenin bir eksik veya ihtiyacı olup olmadığını soran Milletvekili Özkal, tedavi gören hastaları yataklarında ziyaret etti. Doktorlara hastaların sağlık durumu ve tedavi süreçlerini soran Özkal; acil şifalar dileği hastaların taleplerini de dinledi. Hastalardan referanduma kadar iyileşmelerini isteyen Özkal, oy kullanamaya gitmek isteyen hastaların Sağlık Bakanlığına bağlı ambulans ve araçlarla oy kullanmaya götürüleceğini söyledi. Hastalara ve refakatçilere anayasa değişikliğini anlatarak, ‘evet’ tercihinde bulunmalarını isteyen Özkal, “Sağlık reformunu gerçekleştiren AK Parti’nin yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır. Ancak anayasa değişikliği parti değil ülke meselesi, Ülkemizin bekası ve geleceği söz konusu. Bu yüzden parti ayırmadan ülkemiz için ‘evet’ diyoruz” şeklinde konuştu.
Koğuş sistemli hastane odalarını unutmadıklarını söyleyen hastalar ise, artık ilçelerde bile beş yıldızlı otel kalitesinde hastaneler olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin geleceğine sahip çıkacaklarının sözünü verdiler.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti