Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

BİR HAVUZ PROBLEMİ Kİ; ÇÖZ ÇÖZEBİLİRSEN

Hani meşhurdur ya; okul kitaplarındaki havuz problemleri…
Afyonkarahisar’ın öyle bir “havuz problemi” var ki yıllardır çözülemiyor.
Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından milyonlarca TL harcanarak yapılan ve sonrasında Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne devredilen İzmir yolu üzeri, Polisevi arkasındaki “Olimpik Yüzme Havuzu”ndan bahsediyoruz. Bu havuz “yumuşak zemine inşa edildiği” gerekçesiyle yıllardır atıl vaziyette duruyor, kullanılamıyor. Havuz suyla doldurulduğu zaman zemindeki gevşeklik nedeniyle çökme, çatlama ve su kaçakları meydana geliyor. Bununla ilgili olarak yerel ve ulusal basında onlarca haber ve yoruma yer verildi. Bir çok inceleme ve araştırma yapıldı. Sonuç herkesin malumu: Olmuyor.
Türkiye’nin en büyük 3’üncü olimpik yüzme havuzu olarak yıllar önce yapılan havuzda ne yazık ki hiçbir organizasyon yapılması mümkün olmadı bugüne kadar. İnşaatı Özel İdare kaynakları ile tamamlanan havuz sonra AKÜ’ye devredildi. AKÜ milyonları harcadı, olmadı. Sorunlar giderilemedi.
Havuz tam doldurulduğunda 700 ton su alıyor. 700 ton suyun havuza verdiği baskıyla gevşek zemin suyu tutmaya izin vermiyor. Havuz doldurulunca ya zeminde göçmeler ya da su kaçakları yaşanıyor.
Bugüne kadar harcanan paranın haddi-hesabı belli değil. Havuz, havuz değil, sanki kör kuyu mübarek… Attığınızı yutuyor.
Hal böyle iken şimdi duyuyoruz ki “kör kuyu” havuzun Afyonkarahisar Belediyesi’ne devri gündemde. Nasıl bir planlama yapılıyor tam olarak bilmiyoruz ama Özel İdare ve AKÜ’den sonra Belediye kaynaklarının da bu havuz için boşa harcanmasına gönlümüz razı gelmiyor.
***
Duyarlı bir hemşehrimiz 2007 yılında İl Özel İdaresi’ne yazılı olarak başvurarak “kör kuyu” havuza İl Özel İdaresi’nden ne kadar para harcandığını sormuş bir vatandaş olarak. İl Özel İdaresi cevap olarak bu havuzun İl Özel İdaresi’ne maliyetinin 5 milyon 191 bin 518 TL olduğunu bildirmiş.
Dikkatinizi çekerim 2007 yılından bahsediyoruz. O yıllarda SEKA’nın Çay ilçesinde bulunan fabrikası, içerisindeki makinaları ve yaklaşık 2 milyon metrekare arazisi ile birlikte 3 milyon 100 bin dolara özelleştirildi. 2007’de 1 dolar, yaklaşık 1,5 TL’ye karşılık geliyor. Yani neredeyse bu havuza harcanan para SEKA’nın arazisi ve makinaları dahil özelleştirme bedeline yakın bir bedel!
Ve bu bedel sadece İl Özel İdaresi’nin harcadığı miktar. AKÜ’nün harcadıkları buna dahil değil.
Şimdi de harcama sırası Belediye’de…
***
Bu havuzu havuz olarak kullanmak mümkün görünmüyor.
Öğrendiğimiz kadarıyla “Olimpik yüzme havuzları” ile “Olimpik buz pateni sahaları”nın ölçüleri aynı. Bu bina su tutmuyorsa, zeminde gerekli çalışma yapılıp “Olimpik buz pateni sahası”na dönüştürülebilir. Bu güne kadar ki tecrübeler gösteriyor ki; bu binanın “Havuz” olması konusunda ısrarcı olmak, milli servetin heder edileceğini anlamına geliyor. Biliyoruz ki kimse bunu istemez. O zaman, milyonları yeniden boşa harcamayalım. Bu binayı kullanılır hale getirelim, ya da kör kuyuyu kapatalım gitsin…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER