Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bir hekim hoşgörülü olmayı öğrenmek zorundadır”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Bir hekim hoşgörülü olmayı öğrenmek zorundadır"

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, sağlık sektörünün insan hayatı için olmazsa olmazlarından bir olduğunu söyledi

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici Tıp Bayramı Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, sağlık sektörünün insanların doğumdan ölüme kadar geçen bir hayatın her evresinde, mutlaka başvurulan, 7’den 70’e herkesin hizmet aldığı bir sektör olduğunun ifade etti.
Yemenici, bu alanda hizmet veren sağlık çalışanlarının da gece gündüz özveriyle çalıştığını hatırlattı. Ülkenin her köşesinde halka hizmet veren sağlık çalışanları için ‘Tıp Bayramı Haftası’ haftasının başladığını belirten Yemenici, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Bilgisizliğin ve hataların insan yaşamına mal olduğu bir mesleğe sahip olan doktorlar, çok çalışmakta ve bu çalışma temposunu yaşamı boyunca sürdürmektedirler. Bir hekim hoşgörülü olmayı öğrenmek zorundadır. İşinin malzemesi, dertleriyle ve acılarıyla kendisinden şifa ve ilgi bekleyen hasta insanlar ve hasta yakınlarıdır. Uykusunu, tatilini, eğlencesini yarıda bölerek hastasına koşacağı günler yaşamının bir parçasıdır. Maddi değerlerle ölçülemeyecek, kutsal emeğe karşılık, bazen bir teşekkürün bile çok görüldüğü sabır ve meşakkatli bir meslektir.”
Doktorlar başta olmak üzere sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen birçok sorunu bulunduğuna işaret eden Yemenici, “Büyük sorumluluk üstlenerek, çalışmalarını yurdun dört bir yanında özveriyle sürdüren sağlık personelimize hak ettikleri yaşam olanaklarının sağlanması, hasta yoğunluğunun azaltılmasına yönelik düzenlemelerin yapılması, sağlık hizmetlerinde kaliteyi arttıracak etkenlerdendir.” diye konuştu.
Yemenici, Tıp Bayramı Haftası’nın, adı gibi bayram havasında geçeceği, sağlık sektörüne emek veren insanlarımızın sorun ve kaygılarının giderildiği, sağlıklı bir Türkiye dileğiyle, tüm hekimlerin ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti