Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

BİR KALEMDE 250 MİLYONLUK YATIRIM

“Ankara’da Afyonkarahisar Bayramı” diyordu dün gazeteniz Kocatepe’nin manşeti…
Gerçekten de bayram yeri gibiydi Gençlik ve Spor Bakanlığı binası. Yüzlerce Afyonkarahisarlı, ilçelerine, beldelerine, memleketlerine kazandırılacak olan yatırımların heyecanına ortak olmak üzere Ankara’ya akın etmişlerdi.
Aslında Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Afyonkarahisar’a aktarılacak olan yatırım miktarı gizli tutuluyordu. Gerekçe; “Diğer iller kıskanmasın” diye…
Kıskanılmayacak gibi değil ki… 220 milyon TL diye başlanan imza töreni sonunda işin “gölgeleri” ile birlikte 250 milyon TL’lik yatırım için sözleşme imzalandı. Afyonkarahisar’a mevcut yatırımlara ilaveten 250 milyon TL’lik yatırım yapacak Gençlik ve Spor Bakanlığı.
Afyonkarahisar Belediye Meclisi kararı ile “Fahri hemşehri” ilan edilecek olan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, “Afyonkarahisar Türkiye’nin özetidir. Afyon gülerse Türkiye güler” diyerek şehrimize verdiği öneme işaret ediyordu. Bakan Kasapoğlu’nun bu sözleri laf olsun kabilinden sözler değildi. Samimiyetinin, Afyonkarahisar’a verdiği değerin göstergesi 250 milyonluk yatırımların altına attığı imzalar oldu.
Bakan Kasapoğlu, “Afyon kültürel hazinesiyle, zengin yeraltı kaynaklarıyla dünyayı kendine hayran bırakan eşsiz lezzetleriyle tarihi dokusuyla, kendine has duruşuyla gönüllerin sultanıdır Afyon. Gönlümüzün sultanıdır Afyon. Afyon’un marka şehir olma noktasında pek çok özelliği var. Turizmi, eşsiz kaynakları var. Bu çerçevede Afyonumuz’un spor alt yapısı bizim için çok büyük bir avantaj. Milli mücadelenin öncüsü olan Afyon artık sporunda, gençliğinde öncüsü olmaya devam edecek. Afyon halkının bir hemşehrisi olmaktan onlara hizmetkar olmaktan dolayı gurur duyuyorum, heyecan duyuyorum” diyerek hedefe de işaret etti.
***
Bugüne kadar birçok Bakanı Afyonkarahisar’da misafir ettik. Ankara’da da toplantılar yapıldı, ama bir ilin taleplerinin hepsinden fazlasının karşılandığı böylesi bir toplantıya rastlanılmamıştı. Kendi hemşehrimiz olan Bakanlarımız İsmet Attila, İbrahim Özsoy, Abdülkadir Akcan, Veysel Eroğlu hariç olmak üzere bir kalemde, bir bakanlıktan böylesine bir yatırım sağanağı eşine az rastlanır bir durumdur Afyonkarahisar için.
Sadece Merkez ilçe değil, 17 ilçenin tamamı ve beldelerin hemen hemen hepsi istedikleri gençlik ve spor yatırımlarına kavuşacak. Hayırlı olsun, içi dolu olsun diyoruz.

 

İMRENİLEN TABLO

 

Törende dikkat çeken manzaraların başında “Afyonkarahisar’ın birlik ve beraberlik manzarası” vardı.
AK Parti teşkilatları ile MHP kurmayları, Cumhur İttifakı gereği tam kadro salondaydılar. Vali Gökmen Çiçek öncülüğünde ilimizin bürokrasi yönetimi zaten törenin organizatörü. Basın, sivil toplum temsilcileri, vatandaşlar… Herkes oradaydı. Bakan Kasapoğlu da bu manzara karşısında kayıtsız kalamadı ve “Bu birliktelik tablosu karşısında ne yapsak azdır” görüşünü dile getirdi.
İşte özlenen Afyonkarahisar manzarası budur. Şehrin kazanımları için biraraya gelebilen… Siyasi farklılıklarını bir kenara bırakabilen… Hizmet ortak paydasında buluşabilen… Bunun için risk alabilen, kendinden fedakarlık edebilen…

ÇİÇEK VE KASAPOĞLU İÇİN ALKIŞ TUFANI

 

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, milletvekillerinin ardından konuşma yapılması için anons edildiğinde salon adeta alkıştan yıkıldı. Bu alkışlar Afyonkarahisar halkının, Vali Gökmen Çiçek’e olan sevgisinin ve sahiplenme duygusunun göstergesidir. Kimse kimseyi zorla alkışlatamaz. Samimi duygular olmasa, Vali Çiçek’in Afyonkarahisar için gösterdiği çabanın samimiyetine inanç olmasa, Afyonlu’ya dayak atsanız o kadar alkışlatamazsınız.
Bir başka alkış tufanı da Bakan Kasapoğlu kürsüye gelirken yaşandı. Sanırsınız Bakan Muharrem Kasapoğlu, Afyon’un Çavuşbaş Mahallesi’nde büyümüş, Afyon’dan milletvekili olmuş!… Afyonlu vatandaşlar sanki yıllardır tanıdıkları “bizimoğlan”ı alkışlıyorlar!…
Biz bu tabloyu hem şaşkınlıkla, hem de memnuniyetle izledik. Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin hizmet edeni, samimi olarak gayret göstereni nasıl sahiplendiğini bir kez daha gördük. Afyonkarahisarlı siyasetçilerimizin, Milletvekillerimizin “hizmet” ortak paydasında nasıl buluşabildiklerine tanık olduk.
Bu ahenk Afyon’u daha ötelere taşıyacaktır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti