Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir Kan, Bir Fidan’da 4 milyon fidan

“Bir Kan Bir Fidan
Bir Kan, Bir Fidan'da 4 milyon fidan

“Bir Kan Bir Fidan Ağaçlandırma İşbirliği Protokolü” kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Türk Kızılayı’na gönüllü kan veren bağışçılar adına ülkenin her yanında hatıra ormanları tesis ediliyor. Protokolün geçerli olacağı 5 yıl boyunca toplam 15 milyon adet fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor. 2016 yılının ilk 6 ayı itibarıyla ise yaklaşık 4 milyon fidan bağışçılar adına toprakla buluştu.
Bu projenin teklif edildiğinde çok heyecanlandığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu protokol Bakanlık vazifem sırasında imzaladığım en anlamlı belgelerden biri oldu. Bu çalışmalar sürecinde kan bağışının önemini geniş halk kitlelerine duyurarak, gönüllü kan bağışı ve ağaçlandırma hususlarında kamuoyunun dikkatini çekerek toplumda farkındalık oluşturmak istiyoruz.” diye konuştu.
SAĞLIĞI YERİNDE OLAN KİŞİLER KAN VERMELİ
“1 Kan, 1 Fidan Ağaçlandırma İşbirliği Protokolü ”nün önemine değinen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bir gün hepimiz acil olarak kana ihtiyaç duyabiliriz. Herkesin malumu kan üretilemeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan bağışı, yapılabilecek önemli iyiliklerden biridir. Sağlığı yerinde olan her insan kan vermelidir” değerlendirmesinde bulundu.
Protokol kapsamında gerçekleştirilen fidan dikimlerinde orman teşkilatı ile Türk Kızılayı yerel birim temsilcilerinin işbirliği içinde çalışıldığını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Fidan dikim sahalarında etkinlikler düzenliyor. Ayrıca protokol ile ülkemizin değişik yerlerinde vatandaşlarımızın fidan dikimlerinin yanı sıra, gönüllü kan vermelerine de imkan sağlanıyor. Vatandaşların yoğun iştiraki ve desteğiyle gerçekleştirilen çalışmalar ile yüz binlerce fidan toprakla buluşturulurken aynı zamanda gönüllü kan bağışı sayısında da ciddi artış sağlamaya yönelik kutsal bir vazife icra ediliyor” açıklamasını yaptı. (Kocatepe Haber Merkezi)