Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bir süre daha enflasyonla yaşayacağız”

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, ekonomi yönetiminin kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar yaparak enflasyonla mücadele etmeye çalıştığını, bir süre daha enflasyonla yaşamanın sürdürüleceğini belirtti. Serteser, “Afyonkarahisar ve Kütahya ile TR33 Bölgesi’nin birlikte hareket etmesi hâlinde büyük işler başarabileceğini düşünüyoruz” dedi

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser,

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclisi’nin 2023 yılı Temmuz ayı olağan toplantısında güncel gelişmeleri değerlendirdi.
“YARIŞMADA FİNALA KALAN
ODALARI TEBRİK EDİYORUM”
Sözlerine ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yücel Albay’ın vefat eden babası İhsan Albay’a başsağlığı dileyerek başlayan Serteser, “Merhum İhsan Albay’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dilerim. Yine geçtiğimiz günlerde Odamız’da iki dönem Yönetim Kurulu Sayman Üyeliği yapan, değerli dostum Muammer Türker’i kaybetmekten büyük üzüntü duydum. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dilerim. Allah rahmet eylesin; mekânı cennet olsun. Meclis Üyemiz Süleyman Kırlıoğlu’nun da bir rahatsızlık geçirdiğini öğrendim. Sayın Kırlıoğlu’na geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, kendisini Meclis toplantımızda görmekten mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Geçen Meclis toplantımıza katılamamıştım. Meclis toplantımızın olduğu hafta, İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Dünya Odalar Kongresi’ne Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak, TOBB’u temsilen katıldım. Dünya Odalar Kongresi 2 senede bir düzenleniyor. Burada milletlerarası iş heyetleri ile birçok görüşmeler yapılırken aynı zamanda Odalar yarışması düzenleniyor. Belli konularda başvurular yapıldıktan sonra 4 kategoride dünyadan 4’er Oda, finale kalıyor. İstanbul Sanayi Odası, Ankara Ticaret Odası ve Gaziantep Ticaret Odası 4 kategorinin 3’ünde projeleriyle finale kaldılar. Ankara Ticaret Odası ve Gaziantep Ticaret Odası birincilik ödülü aldılar. Kendilerini buradan bir kez daha tebrik ediyorum. Geçen Meclis toplantımızda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz’deki görevlerim dolayısıyla tebriklerini ileten Sayın Meclis Başkanımız’a ve siz kıymetli Meclis Üyelerimiz’e teşekkür ediyorum. Bu sırada, TOBB’un kurullarında görev alan Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet Mühsürler’i, Meclis Üyemiz Sayın Mehmet Özer’i, AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Kadir Sayın’ı ve ilçelerimizdeki Oda-Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarımız’ı tebrik ediyorum. 79.TOBB Genel Kurulu’nda ve sonrasında beni sıralayacağım görevlere layık gören Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
“VAKIF YÖNETİM SEÇİMİ İÇİN
YOĞUN ÇALIŞMA YAPIYORUZ”
“31 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen TOBB 79. Genel Kurulu ile birlikte Birliğimiz’in ve bağlı kurulların yönetim kadroları da yenilendi. 31 Mayıs’tan bu yana Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından layık görüldüğüm görevlerimi sıralamak isterim.” diyen Serteser, “TOBB Genel İdare Kurulu Üyeliği, TOBB’u temsilen KOSGEB Genel Kurulu Üyeliği, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyeliği, TOBB’un iştiraklerinden Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, 3. kez Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliğidir. Her zaman olduğu gibi, şahsıma layık görülen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için var gücümle çalışacağım. ‘Güçlü temsil, rekabetçi şehir’ yaklaşımıyla hareket ederek siz kıymetli Meclis Üyelerimiz’in, Meslek Komitelerimiz’in, tüm üyelerimizin sorunlarını birebir görüşmelerle çözme fırsatımız olacak. Bununla birlikte, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Hayrettin Güzbey de Faaliyet Raporu sunumunda bahsetti. Genel Sekreterimiz Sayın Ali Şenol, Türkiye Odalar, Borsalar ve Birlik Personeli Sigorta ve Emekli Sandığı Vakfı Ege Bölgesi delegesi seçildi. Ali Bey, 365 Oda-Borsa arasında seçimle gelen 40 delegeden biri oldu. Ağustos ayında yapılacak Vakıf Yönetim Kurulu seçimleri için de Ali Bey ile birlikte yoğun bir çalışma yapıyoruz. Çalışmalarımızın neticesinde ilimizden ilk kez Genel Sekreterlik düzeyinde Emekli Sandığı Vakfı’nda temsil edilmeyi ümit ediyoruz. ‘Güçlü temsil, rekabetçi şehir’ yaklaşımımızın Odamız’a ve şehrimize sağlayacağı faydaları da inşallah hep birlikte göreceğiz.” diye konuştu.
“VERİMLİ GEÇEN
TOPLANTILARA KATILDIK”
Görevleri doğrultusunda toplantılara da katılmaya başladıkların ve geçen haftanın çok verimli geçtiğini dile getiren Serteser, “Önce Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır ve TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısına iştirak ettim. Sayın Bakanımız, Türkiye’nin sanayi potansiyeli ve yapmayı planladıkları hamleler hakkında bizlere ayrıntılı bilgiler verdi. OSBÜK toplantımızdan sonra Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi Genel Kurulu toplantısına katıldım. Genel Kurul toplantımızdan sonra ilk Yönetim Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Bu toplantımızda da ülkemizin ihracat ve ithalat politikaları hakkında istişare etme imkânımız oldu. Geçen Cumartesi, Gümrük ve Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi’nin programı çerçevesinde Hamzabeyli ve Kapıkule Gümrük Kapıları’nı ziyaret ettik ve bilgi aldık. Pazar günü ise, Gümrük ve Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından modernize edilen Pazarkule Gümrük Kapısı Açılış Töreni’ne katıldım. Törende Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat ve TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu da önemli konuşmalar yaptı. Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş., 2005 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz’in girişimiyle, 137 Oda ve Borsa’nın ortaklıklarıyla kuruldu. Gümrük kapılarımızın modernize edilmesi çalışmalarını kurulduğundan bu yana sürdüren şirket, bugüne kadar 650 milyon dolarlık yatırım yaptı. Bu yatırımların sonucunda devletimiz, 340 milyon dolar daha fazla vergi geliri sağlamış oldu. Bu süreçte 13 gümrük kapısı modernize edildi. Ardahan’da da Türkoğlu Gümrük Kapısı’nın modernizasyonu bitmiş, Eylül ayında da o gümrük kapımızı açmış olacağız.” şeklinde konuştu.
“BİR SÜRE DAHA ENFLASYONLA YAŞAMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”
Temsil görevini yerine getirirken, Oda faaliyetlerini de tüm hızıyla sürdürdüklerini belirten Serteser, şöyle konuştu: “Bir yandan Meslek Komitelerimiz’in toplantılarını devam ettiriyor, toplantılardaki istişareler sonucunda lobi faaliyetlerimizi hazırlıyoruz; bir yandan gelenekselleşen ATSO KOBİ Akademisi eğitimlerini düzenliyoruz; Zafer Haftası’nda açılışını yapacağımız 17. ATSO Spor Oyunları için de hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada bir hatırlatma yapmak isterim. Bu yıl 17’cisini düzenleyeceğimiz ATSO Spor Oyunları, üyelerimizin destek ve katkıları ile bugünlere geldi. Her geçen yıl daha da geliştirmeyi planladığımız ATSO Spor Oyunları’na siz değerli Meclis Üyelerimiz’den de destek bekliyoruz, destek olan Meclis Üyelerimiz’e gönülden teşekkür ediyorum. Sadece sponsorluk olarak değil, sizin ve çalışanlarınızın ATSO Spor Oyunları’nın tören ve müsabakalarına katılmasını da çok önemsiyoruz. Bu vesile ile Meclis Üyelerimizi, Meslek Komiteleri Üyelerimizi ve tüm üyelerimizi 29 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştireceğimiz 17. ATSO Spor Oyunları Açılış Töreni’ne davet ediyorum. Ekonomide yaklaşık iki yıldır yüksek enflasyon-yüksek döviz kuru sarmalı dolayısıyla sıkıntılar yaşıyoruz. Sabit gelirli vatandaşlarımız, yapılan iyileştirmelere rağmen aldığı ücretle geçinemez duruma geldi; işletmelerimiz ise bir yandan istihdamı korumak, bir yandan ise ayakta durabilmek için büyük fedakârlıklar yapıyor. Ekonomi yönetimi kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar yaparak enflasyonla mücadele etmeye çalışıyor. Bugün Merkez Bankası Başkanımız Sayın Hafize Gaye Erkan, Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı’nda ayrıntılı bir sunum yaptı. Erkan, enflasyonun Haziran ayında 38,2’ye düştüğünü belirtti; yılsonu enflasyonu hedefinin ise yüzde 58’ye yükseltildiğini açıkladı. Bu da gösteriyor ki bir süre daha enflasyonla yaşamayı sürdüreceğiz.”
“KISA SÜREDE İSTİKRARA KAVUŞULMASINI
GÖNÜLDEN DİLİYORUM”
Afyonkarahisar iş dünyası olarak enflasyonla mücadelenin sonuç almasını gönülden dilediklerinin altını çizen Serteser, şunları söyledi: “Yüksek enflasyon, kira bedelleri ve her gün değişen etiketlerle insanlar arasındaki güven duygusunu zedelediği gibi; işletmelerin de yatırım ufkunu daraltıyor. Sektör temsilcileri, işletmelerini büyütmek, yeni fabrika binaları yapmak, yeni iştigal alanlarında yer almak konusunda endişeler taşıyor. Ekonomi yönetimimizin enflasyonla mücadele gayretinin, Hükümetimiz tarafından birçok konuda yapısal reform yapılarak desteklenmesini; böylece kısa zamanda ülke ekonomisinin vatandaşın ve iş dünyasının özlediği istikrara kavuşmasını gönülden diliyorum. Bu bağlamda, TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bir uyarısını burada tekrar vurgulamak isterim. Başkanımız Hisarcıklıoğlu, ticari kredilerin aniden ve sert bir şekilde kesilmemesi gerektiğini belirtti; vergi ve yargı alanlarında da reformlar yapılmasının elzem olduğunu vurguladı. Sayın Hisarcıklıoğlu’nun dile getirdiği konular, iş dünyamızın talepleridir.”
“AFYON KÜTAHYA BİRLİKTE
HAREKET EDERSE BAŞARILI OLURUZ”
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni Oda’da ağırladıklarını hatırlatan Serteser, “ Afyonkarahisar ve Kütahya ile TR33 Bölgesi’nin birlikte hareket etmesi hâlinde büyük işler başarabileceğini düşünüyoruz. Bu bakımdan son derece yararlı bir görüşme oldu. İnşallah TR33 bölgesindeki Oda ve Borsalarımız’la daha fazla istişare içinde olacağız. Aşure Günü dolayısıyla Afyonkarahisar Belediyemiz tarafından geleneksel hâle getirilen Şifalı Aşure Töreni, Cuma Namazı’nın ardından Mevlevi Camii’nde gerçekleştirildi. Biz de Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu anlamlı etkinliğe katkı sağladık. Oda üyelerimizin de Aşure Günü’nü kutluyorum.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti