Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Agah Bıyıkoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BİR TEKNİK DİREKTÖRÜN ANILARI

“Bunca yıl uğraştığım halde futbol bana hiçbir şey vermedi’ diyenler yanılır. Futbol kimine para ve şöhret, kimine kimlik ve makam, kimine de pişmanlık ve ders verir”
Yukarıdaki satırlar, Eylül 2020 basımı , “BİR TEKNİK DİREKTÖRÜN ANILARI” adlı kitaptan alıntıdır. Kitabın yazarı Mehmet Püren, yaklaşık elli yıldır futbolcu ve daha sonraları antrenör olarak futbol dünyasının içinde.. Ankara’da amatör futbol oynamış, Ankara bölgesindeki takımlarda çalışmış bir futbol adamı olarak yaşadıklarını, çevresini ,deneyimlerini oldukça akıcı bir biçimde kaleme almış Mehmet Püren Hoca ..
İlginç anılarından biri şöyle: Mehmet Hoca, Türkiye 3. Ligi’nde oynayan Köy Hizmetler Spor’da yardımcı hocalık yapmaktadır… Ne var ki bitime iki hafta kala takım, kümeden düşmüştür.. Mâli gerekçelerle kulüpten ayrılan oyuncular federasyona başvurarak alacaklarını tahsil etmek üzere dava açmışlardır. Teknik sorumluluk da Mehmet Hoca’ya verilmiştir. Son maç, aynı kümede mücadele eden ve şampiyonluğu kesinleşen Zonguldak Kozluspor iledir.. Bir formalite maçıdır son maç.. Ancak Köy Hizmetleri Spor, gitmek istememektedir Kozlu’ya.. Zaten mâli sıkıntı çeken kulüpte yeterli sayıda futbolcu da kalmamıştır… Kozluspor ise şampiyonluğu kesinleştiğinden kentin ileri gelenlerinin de davet edildiği özel bir program düzenlemiş hatta Seda Sayan da konser verecektir..
Köy Hizmetleri Spor’un bu maça çıkmama niyetini öğrenen Kozluspor başkanı rakip takım başkanını arayarak ricada bulunur, “masrafları karşılayalım” der.. Bunun üzerine Mehmet Hoca elde kalan on beş kişilik kadroyu Kozlu’ya götürmek üzere hazırlık yapar. Şöyle anlatıyor bu süreci Mehmet Hoca: “Geriye kalan on beş kişilik kadronun bir kısmı parasal beklentisi olmadan oynayarak bu kriz dönemini fırsata çevirmek isteyen oyunculardan, bir kısmı da alt yapıdan takıma kattığımız gençlerden oluşuyordu.. Kaleci olarak da iki sezon önce aktif futbolculuğu bırakarak kurumda işe başlayan ve kulüpte kaleci antrenörü olarak çalışan otuz dokuz yaşındaki Hüseyin Hoca vardı. Lisansı hâlâ vizeliydi… Stadyuma yaklaştıkça yükselen bir müzik sesi ve büyük bir kalabalık bizi karşıladı. Konser başlamıştı.. Sahada oyun bitiminde yapılacak kupa törenine motive olmuş… varını yoğunu sahaya dökmek isteyen genç bir ekip vardı… İkinci dakikada bir gol yemiştik. Daha sonra rakip takımın üst üste yaptığı atakları kalede devleşen Hüseyin Hoca akıl almaz kurtarışlarla savuşturmuştu… Giderek oyun bizim kontrolümüze geçmişti.. İlk yarının ORTALARINA DOĞRU Kozlu kalecisi talihsiz bir şekilde sakatlanarak hastaneye kaldırılınca Kozlu’da herkesin morali bozulmuştu.
Trübünde bizim başkanla yan yana maçı izleyen rakip takım başkanı bir ara Hüseyin Hocayı kasdederek ‘Başkan böyle bir kalecin varken siz nasıl küme düştünüz diye sormuş..
İlk yarı iki gol, ikinci yarı da iki gol atarak maçı 4-1 galibiyetle bitirmiştik.. Maçın bitiminde stadyumda çıt çıkmıyordu.. Biz de ortamın sakinliğine uygun davranarak sahayı sessizce terk ettik. Maçtan sonra yapılacak eğlencelerin ve akşam verilecek şampiyonluk yemeğinin iptal edildiğini sonradan öğrendik.. Maçı kazandığımıza sevinmiştik fakat sebep olduğumuz durum için de üzülmüştük. Bütün bu olumsuzluklara ve can sıkıcı duruma rağmen Kozluspor’dan bir yetkilinin bizim için planlanmış yemeğe katılarak yola çıkıncaya kadar bize refakat etmesi de takdire şâyân bir davranıştı”
Kitabın sonundaki hüzünlü bölümü “19 Mayıs’ın Amatör yüzü” adlı parçadır. Mehmet Hoca burada:
“Sizlere neredeyse elli yıla yaklaşan futbol hayatımın değişmez uğrak noktalarından biri olan, sevinçleriyle, hüzünleriyle birçok olaya tanıklık eden, kıyasıya mücadelelerden sonra doyasıya dostlukların galip geldiği, Ankara amatör futbolunun kalbi olan 19 Mayıs dış sahalarını, stat altındaki kulüpleri, tribünleri ve bire bir insan ilişkilerini paylaşmak istiyorum” der ve paylaşır..
Bu satırların yazarı da yukarıdakilere benzer süreçleri yaşamış bir futbol adamıdır.. Ve paylaşmak istemiştir sizlerle..

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER