Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

“BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR”

Değerli Hemşehrilerimiz, Çok kıymetli takipçilerim 17/02/2021 tarihinde Corona virüsü salgınına ilişkin yeni tedbirlerin konuşulduğu kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını hep birlikte dinlemiştik. Kademeli olarak normalleşme adımlarının atılacağını duyurduğu toplantıda önemli satır başları ile bazı hususlara dikkat çekmişti. Sn. Cumhurbaşkanımızın sözlerini kısaca tekrar ifade edersek şu şekildeydi konuşma; Türkiye üzerinden hesabı olan çevreler 2013 yılından itibaren PKK’yı yeniden harekete geçirdiler. Türkiye’ye terörden darbeye her yönetimi kullanarak diz çöktürmeye çalışanlara karşı milletimiz canı pahasına sahip çıkarak tarihi bir ders vermiştir. Güney sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun farkındayız ve bu konuda gereken tedbirleri almaya operasyonları yapmaya devam ediyoruz. Konuşma metninin tamamını internetten bulabilirsiniz. Yine aynı kapsamda Bilge Liderim Sn. Devlet Bahçeli’nin Çakal fermanını Bozkurt hükmü yırtar.. Sözü tüm partililerimizin büyük katılımı ile sosyal medyada paylaşılmıştı ilerleyen günlerde. Papa’nın Irak ziyareti sonrası bir pul parçasının fotoğrafı dikkatimi çekti. Gündemi yakından takip edenler bu fotoğrafı muhakkak görmüş ve ince ayrıntıyı fark etmişlerdir.

Yapılan açıklamaların ve sözlerin boş olmadığı bizlerin son derece bilinçli ve farkında olması gerektiği apaçık ortadadır. Elbette Herkes “Papa”sını seçmekte özgürdür.
Harita çizmek ise özgürlük değil egemenlik meselesidir. Önce Tuğrul, Alparslan, Osman, Yavuz yetiştireceksin sonra ordular kurup fethedeceksin. Sonra eline kalem almayı sınır çizmeyi düşüneceksin. Tuğrullar Alpaslanlar yetiştiren bu topraklarda filiz verecek daha çok tohum vardır. Bire bir, bine bin, milyona milyon. Mert dayanır namert kaçar. Yüreği yeten buyursun…
***
Yıllardır ABD-NATO bir yeri işgal eder. Ardından oraya Hristiyan misyonerler gönderilir. Yardım, yaraları sarma karşılığında halkı, gençleri Hristiyanlığa çekerler. ABD Irak’ı işgal edince aynı anda binlerce misyoner de Irak’a gidip faaliyet yaptı. Vatikan da gitti zemin kurdu.
Afrika’daki gibi. Önce Batılı güçler Afrika’yı işgal edip sömürdü. Halkı fakir, aç, çaresiz bıraktı. Tam bu aşamada misyonerleri gönderip halkın ekmek, su karşılığında Hristiyan olmasını sağladılar. Bu sebeple Afrika’da Hristiyan nüfus çok fazla. Vatikan’ın medyası çok güçlü. Doğrudan veya dolaylı olarak sahibi olduğu ve yönlendirdiği günlük, haftalık ve aylık 200’den fazla gazete ve dergi, 154 radyo istasyonu ve emisyonu, 49 TV kanalı ve kablolu yayını bulunmaktaydı. Bu yayınlar dünyayı bir ağ gibi sarmaya devam ediyor. Tüm bu medya ağı ile DAEŞ’in caniliklerini tüm dünyaya gösterip halkları İslam’dan soğutmakta kullandılar. DAEŞ’e karşı PYD’yi destekleyip Kürtlerin İslam’dan soğumalarını ve PKK’ya itilmesini sağladılar ve PYD’li Hristiyan yönetici Kino Gabriel Papa’yı övüp bölgelerine de davet etti.
Papa’nın Irak ziyareti, Suriye de dahil bölgede daha büyük açılım yapacağının işareti. Ayrıca Vatikan’ın petrol-doğalgaz şirketlerinde hisseleri var. Irak ve Suriye petrollerindeki sömürü payını koruyup artırmalı. Bölge yeniden şekillenirken Vatikan da masaya indi. Suriye-Irak savaşla dağıtıldı. Tüm istihbarat servisleri bölgede ciddi hâkimiyet savaşı yapıyor. Vatikan istihbaratı da bölgede. Çok özel ve güçlü bir istihbarat ağı vardır. Belki CIA’dan bile etkinler. Ayrıca Irak işgali ile Protestan misyonerler de ciddi akın etti. Bir de onlar var. Irak ve bölgedeki ülkelerde Çin, Rusya, İran, ABD, Fransa, Türkiye ciddi mücadele ederken Vatikan da Papa ile elde ettiği kazanımları korumak ve etkinliğini artırmak için barış, özgürlük sloganı ile bölgeye resmen indi. İttifaklarda yer alacak. Ve basılan pul parçasıyla da bunu tüm dünyaya ince bir mesaj olarak belirtti.
2015 sonrası kritik bir 10 yıl başladı. Bilindiği gibi saldırılar artacak. Türkiye TSK ve MİT’i temizleyip milli silahlarla modernize ederek savunma için hazır hale getirdi. ABD ve İsrail TSK ve MİT’i hedef tahtasına oturttu. FETÖ’nün temizlenmesi ile TSK ve MİT’i kaybettiler. Almak için gelecekler. Birlik şart! Belki de Türkiye’de iç savaş çıkarıp otorite boşluğu planlıyorlardır. Futbol, parti, ideoloji, ekonomi gibi birçok konu kaşınarak kontrollü kaos oluşturulamaya çalışabilirler. Darbe ve iç savaşın anahtar kelimeleri demokrasi ve özgürlük olabilir. Hedef petrol ve enerji kaynaklarının kontrolü.
2016’dan sonra ABD Yunanistan’ın kuzeyinden güneyine kadar askeri olarak yerleşmeye başladı. Silah ve savaş mühimmatı yığdı. Ve hala yığmaya da devam ediyor. Tam bu arada dünyanın gözü önünde Yunan vekil 2020’de Türkiye bayrağını ikiye yırttı. Mesaj net. Türkiye’yi böleceğiz!

Bir gün işler gerçekten ters gittiğinde kendini Rusya ve Çin’e teslim etme riski en yüksek ülke olan Yunanistan için ABD Yunanistan’da. Hem bunun için hem de gücü ve kontrolü elinde tutabilmek için burada konuşlanıyor. Tüm çevre sınırlarımızda bunlar olup biterken biz önümüzde atılan Sunni gündem ve yalanlara kendi içimizde birbirimize düşüyor etrafımızda tüm olup bitene at gözlüğüyle bakıyoruz. Bakınız son 1 haftada tüm dünya basınında yazılan bazı haber ve manşetleri sizlerle paylaşmak isterim.

İran haber ajansı / MEHR:
“Suudi Arabistan, Yemen savaşında ve Marib cephesinde Türkiye’den askeri destek talebinde bulundu.”

NATO / Stoltenberg:
“Türkiye’nin önemli bir müttefik olduğunu sadece haritaya baksanız bile görebilirsiniz.”

Kırgızistan Dışişleri Bakanı:
“Kırgızistan ile Türkiye dili bir dini bir iki kardeş ülkedir.”

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Dzaferovic:
“Türkiye, dünyada önemli bir ülke ve Batı Balkanlar’da önemli bir istikrar faktörüdür.”

İsrail Enerji Bakanı Steinitz:
“Türkiye ile işbirliğine hazırız. Türkiye’yi bölgesel işbirliğinin bir parçası olarak görmeyi istiyoruz.”
Anlamı: Denedik ama Türkiyesiz olmuyor. 😉

Libya Başbakanı Dibeybe:
“Libya-Türkiye anlaşmasıyla Libya, Akdeniz sularında geniş bir alan kazandı.”

Rus Wagner’lerin yayın organı ANNA News’e bağlı Karchenko:
“Azerbaycan, Türk askeri dehasına güvendi, çok sayıda silaha sahip oldu ve Karabağ savaşını kolayca kazandı.”

Özbekistan Dışişleri Bakanı Kamilov:
“Türkiye’yi stratejik ortak olarak görüyoruz. Türkiye; dünyadaki yüksek siyasi, ekonomik ve kültürel potansiyele sahip bir ülke.”

The Arab Weekly / Analiz:
“Türkiye, Arap halkları üzerindeki gücünü arttırıyor.”

Bloomberg
Etiyopya, Türkiye ile ilişkilerin derinleştirilmesini arzuluyor.

The National İnterest / Analiz:
Türkiye’nin Suriye, Libya ve Karabağ’da ortaklarını desteklemedeki etkileyici başarısı, Türkiye’yi Rusya’ya alternatif olarak gören Orta Asya liderleri arasında yankı uyandırdı.
Bu ve buna benzer Manşetleri siz de dünya basınından kolayca bulabilirsiniz.
Evet…
Bir terör uzmanı aktif saha çalışanı değilim. Bu konuda özel bir eğitim almışta değilim. Yazdıklarım ve kaynaklarımla sizlerde biraz araştırma ile bulabilirsiniz. Uzmanı olduğum tek konu Vatan sevdam. Gayret üzere olduğum yol birliğimiz, dirliğimiz bu yol üzre yazıyorum, çabamı bunun için sarf ediyorum. Satırlarımı ve duygularımı gönüllere nakşedebiliyorsam ne mutlu bana mevcut potansiyelimizi geçmişte tüm dünyaya nizam verdiğimizi özümüzü kaybetmeyelim, kendimize geldiğimizde neler yapabileceğimizi anlatmak gayretindeyim tabii.. Elbette anlamak istemeyene bir şey anlatma imkânınız yoktur. Nasibi olmayana ne verebilirsiniz? Ama bir kişi bile fazladan ulaşabilirsek ne mutlu.Tüm bu duygu ve düşüncelerle sizleri en baki muhabbet ve saygılarımı sunuyorum. Ve son olarak Ulu Önder Atatürk’ün bir sözüyle sizleri Allah’a emanet ediyorum.
1924 yılı Ağustosunda, Kastamonu’da asker koğuşlarını ziyaretten çıkarken; “Bir Türk, on düşmana bedeldir” yazılı levhayı gördü.
Subaya levhayı göstererek sordu:
-“Öyle midir?”
-“Evet Paşam.”
Atatürk bunu görünce birdenbire durdu, yüzü değişti, gözleri daldı. Sonra sert bir sesle:
-Hayır, hayır…. dedi
Bir Türk dünyaya bedeldir.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER