Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir ve beraber olursak dünyayı dize getiririz

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç
Bir ve beraber olursak dünyayı dize getiririz

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun şehitlerimiz için yaptığı duadan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.
AFYON DA GAZİ BİR ŞEHİRDİR
Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, “Zaman zaman ittifaklarımız oluşuyor. Fakat bizlerle dostluk kuran ülkeler de çıkarları için bizimle dost kalmaktadır. Bu yüzden bize düşen millet olarak güçlü olmaktır. Ekonomide güçlü olmalıyız. Teknolojide güçlü olmak zorundayız. Savunma sanayinde güçlü olmak zorundayız. En önemlisi de milli ve manevi duygular içerisinde birbirimize sımsıkı sarılmalı ve birlik beraberlik içerisinde güçlü olmalıyız. Eğer biz bunu sağlarsak dünyayı bir bir dize getiririz. Tarihte bunların örnekleri çoktur. 1’inci Dünya Savaşı tamamen bizim yok edilmemiz üzerine kurulmuştur. Burada hedef Osmanlı İmparatorluğudur. Bunun sonucu olarak verilen Kurtuluş Savaşı üzerinde bulunduğumuz bu topraklarda verilmiştir. Kurtuluş Savaşı’nda büyük önemi olan Afyonkarahisar’da bu yönüyle gazi bir şehirdir. Bu yörenin insanlarının ataları gazi ve şehit olarak bu zaferin bir parçası olmuştur. Ülkemizi bölmek isteyenler o zaman başaramadılar” dedi.
40 YILDIR TERÖRLE
MÜCADELE EDİYORUZ
Vali Tutulmaz, ülke üzerinde oynanan oyunları hatırlatarak, “Hepimizin ailesinde ve yakınında gerek Kurtuluş Savaşında, gerek 1’inci Dünya Savaşı’nda, gerek terörle mücadelede ve gerekse 15 Temmuz’da gazilerimiz ve şehitlerimiz vardır. Bu millet terörle neredeyse 40 yıldır mücadele içerisindedir. Ayrılıkçı ve ülkeyi bölmeye yönelik terör faaliyetleri bu milletin 7’den 70’e tamamını hedef almıştır. Bu milletin gazi unvanı bulunduğu müddetçe bu topraklarda gözü olanların iştahı kabartmaktadır. Daha sonra da 60’lı 70’li yıllardan itibaren terör örgütlerini kullanarak bir şeyler yapmaya çalıştılar, ama bunda da başarılı olamadılar. Daha sonra sınırımızdaki başka terör örgütlerini organize ederek bizi bir kafeste tutmaya çalışıyorlar. Ama milletimizin dik duruşu, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin ciddi kararlarıyla bu cendereyi de birer birer kırıyoruz. Son günlerde Afrin’de gerçekleştirdiğimiz mücadele de bunun bir parçasıdır. İnşallah orada ordumuz Milletimizin desteğiyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Hükümetimizin ve üst yöneticilerimizin kararlı tutumlarıyla bununda üstesinden geleceğiz inşallah” diye konuştu.
ALLAH BU
MİLLETİ
MUZAFFER KILSIN
Tutulmaz, konuşmasına şöyle devam etti:
“Şehit ailelerimize verilen madalya ve beratla milletimiz sizlere; ‘Sizler bizim gönlümüzdesiniz. Bizim gönlümüzde olmaya da devam edeceksiniz. Çocuklarınız ve onlardan sonra gelen akrabaları tarih boyunca biz bir şehit yakınıyız, şehit torunu ve gazi torunu olarak gurur duyacaksınız.’ anlamındadır. Bu övüncü de son derece hak ediyorsunuz. Bu millette bunun farkında ve değerini bilmektedir. Bizler millet olarak da devlet olarak da sizlerle beraberiz ve daima sizlerin yanındayız. Sizlerin derdi bizlerin derdidir. Sizlerin mutluluğu bizlerin mutluluğudur. Bizler bu bilinçle hareket ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bu millete ve bu devlete Allah sıkıntı vermesin ve bu milleti inşallah Afrin’de iç ve dış güvenlikte ve başka terör örgütlerine karşı muzaffer kılsın.”
VATAN, ŞEHİTLERLE KAZANILIYOR
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Bugün Afrin’deyiz, dün El Bab’taydık. El Bab’ta gelen ilk şehit Ahmet Şahin’di. Şehit vermeden kazanılan hiçbir vatan yok. Başa düştüğü gün bu milletteki herkes gözünü kırpmadan ‘Ya Allah’ der ve öne atılır. Bu aziz millet, böyle bir millettir. Bugün sınırlarımızı tahkim etmek mecburiyetindeyiz. 5 bin tır dolusu silahı 11 bin kilometre öteden getirip birileri veriyorsa yandaki teröristlere, ‘Bu ateş bizim sınırlarımıza girmedi’ diyemeyiz. Yan tarafta çok büyük bir yangın olmaya başladığında o yangının bu binaya sirayet etmesi yüzde yüzdür, kaçınılmazdır. Orada kurulacak bir terör devleti, bize çok daha büyük bir sıkıntı yaşatır. Devletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız’ın başkanlığında bunu gördüğü için hep beraber böyle bir karar verdi. Terör örgütünün desteklediği siyasi parti hariç bütün siyasi partiler açık ve net şekilde ‘Biz bu operasyonu destekliyoruz’ dedi. Demek ki vatanseverliğin partisi olmuyor.”
ŞEHİTLİK HER CANA NASİP OLMAZ
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, “Biz şehitlerin emanetleri olan ailelerinin hizmetlerindeyiz, emirlerine amadeyiz. Vatan dediğimiz bu toprağı şehitlerimizin kanları ile sulayan bir milletiz. Şehitlik her cana nasip olmaz. Nasip olan her can özeldir. Şehitlerimizi büyük bir minnetle anıyorum. Dünyanın gözünü diktiği özel bir coğrafi konumu olan bir ülkeyiz. Afrin’de operasyon sürüyor, şehit veriyoruz. Rabbim sayılarını artırmasın. Biz bu operasyonu yapmak zorundaydık” dedi.  
>> Murat ARISOY’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti