Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bırakıp gitmedik, gitmeyiz de…” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Bırakıp gitmedik, gitmeyiz de..."

Afyonkarahisarspor’un teknik sorumlusu Yücel Ocak ve takım kaptanları Ayhan Gürbüz ile Gökhan Ant dün yerel bir gazetede çıkan haberle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Kaptanlar, taraftarlara çağrıda bulunarak, “Bizi yanlış bilmeyin, biz onca sıkıntıyı sineye çekip 9 ayı geride bırakıyoruz. O zaman bırakıp gitmedik para yüzünden ligin bitimine 3 hafta kala da bırakıp gidecek değiliz. Onurumuzla mücadele devam edeceğiz. Ligde kalma konusunda yüzde 1’lik bir ihtimal var. O ihtimali bile değerlendirmek istiyoruz” dediler
Afyonkarahisarsporlu futbolcuların moralini yerel bir gazetede önceki gün çıkan bir haber bozmuş durumda. Bu konuyu kamuoyuyla paylaşmak için de teknik sorumlu Yücel Ocak ile takım kaptanları Ayhan Gürbüz ile Gökhan Ant dün bir basın toplantısı düzenledi. Afyonkarahisarspor’da sıkıntılı bir 9 ayı geride bıraktıklarını dile getiren kaptanlar, yalan yanlış yere çıkan bu haberleri okuyunca üzüldüklerini söylediler. Ligi mücadele ederek tamamlayacaklarını ifade eden takım kaptanları, “Ne sıkıntılar çektik. Su bulamadığımız günler oldu. Kahvaltı yapamadığımız zamanlar oldu. Hem maddi hem de manevi yönden yalnız kaldık yine de mücadeleden vazgeçmedik. Vazgeçmeyeceğiz de. Kalan 3 haftada da en iyi şekilde mücadelemizi verip ligi tamamlayacağız” dediler.

Haberler bizi üzdü

Afyonkarahisarspor’un başına iki hafta önce getirilen Yücel Ocak’ın konuşmasıyla basın toplantısı başladı. Yücel Ocak toplantıya şu sözlerle başladı: “Sizinle ilk kez bir araya geliyoruz. Aslında böyle bir konuda sizlerle bir araya gelmek hoş değil. Bir yanlış anlaşılma sonucunda yerel bir gazetede haber çıktığı için bu yanlış anlaşılmanın düzeltilmesi için bu basın toplantısını düzenledik. Afyonspor’u bu darboğazdan kurtarmak için çalışıyoruz. Pazar günü maça gelecek spor severlerin bakış açılarının olumsuz olmaması için bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz. Bu çıkan haber bizleri üzdü. Sezon başından buyana işin tüm yükünü futbolcularımız çekti. Ve onların konuşması daha doğru olur diye düşünüyorum.”

“Bu ‘Aslan Yürekler’e sırtımı dönüp gidemedim”

Ayhan’dan sonra tekrar söz alan Yücel Ocak ise: “Bana bu görevi üstlen dediklerinde futbolcularla bir toplantı yaptım. O toplantıda arkadaşlarımı dinledim. Bu futbolculara dedim ki ‘5 haftalık sürede suyunuz akmaz, paranız verilmezse, yemeğiniz çıkmazsa sahada kazanmak adına mücadele etmez misiniz?’ diye sordum. O sırada kaptanımız Gökhan bana bir söz söyledi. Dediki ‘Hocam, bu çocuklar bunları önemsiyor olsaydı bugün burada kimse kalmazdı. Biz bu işi onur meselesi yaptık. Bizim aramızda hiç tartışma olmadı. Burada aile ortamı var. Elbetteki sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz.’ Onların bu inançları, onların bu güzel yürekleri benim buradan sırtımı dönüp gitmemi engelledi. Şu anda da çocukların söylediği tek bir söz var. O da ‘Önümüzde çok önemli 3 maç var. Ve biz o 3 maçı alacağız. Düşersek de yine o üç maçı alacağız’ diyorlar. Düşme sebebinin bu futbolculardan kaynaklanmadığını göstermek istiyor bu gençler. Bu futbolculara, ‘geriye kalan 3 haftada maaaşlarınız verilecek, yemeğiniz çıkacak ve düşülse bile elleriniz sıkılarak Afyon’a yakışır bir şekilde Afyon’dan uğurlanacaksınız’ denildi. Şimdi onun çalışması var. Bu kaynak arayışları sırasında da yapılan bir haber yanlış anlaşılmalara sebep oldu” diye konuştu.

Ayhan Gürbüz: “Yeri geldi kahvaltı yapamadık”

Gökhan Ant’tan sonra söz alan Afyonkarahisar-spor’un genç kaptanı Ayhan Gürbüz de şu şekilde ko-nuştu: “Burada elimizden geldiğince sahada mücadele etmeye çalıştık. Sahadaki mücadeleden fazlasını içeride de verdik. Yeri geldi kahvaltımız olmadı. Ama ağzımızı açıp tek bir kelime söylemedik. Böyle davranmak da bize yakışmazdı zaten. Bitime 3 hafta kalmış bu tür haberlerin çıkması üzüyor. Biz o yüzde birlik bir ihtimal olsa bile o ihtimali değerlendirmek istiyoruz.”

Gökhan Ant: “Sineye çektik”

Afyonkarahisarspor’un kalecisi ve takım kaptanı Gökhan Ant: “Burada iyi kötü 9 ayı geride bırakıyoruz. Bir sezondur beraberiz. Bu beraberlik sırasında karşımıza çok olumsuzluklar çıktı ama biz sineye çektik. Sadece işimize odaklandık. Son çıkan haberde Afyon’da işlerin ne kadar amatörce yürütüldüğünün göstergesidir. Böyle bir düşünceyi anlamak imkansız. Sorunların dağ gibi olduğu bir yerde son üç haftaya girilmiş ve onurluca mücadele eden bir takımı varsa bu kulübün bir de bu yazıyı okumak insanı üzüyor. Şurada bugün futbolcuların olması bile çok büyük birşey. Çünkü yeri geliyor biz burada yemek yiyemedik, duşumuzu alamadık. Maddi eksiklikler oldu. Burada kendimize muhattap bile bulamadığımız bile oldu. Bu haberler bizi derinden üzüyor ve yıpratıyor. Lütfen artık bu işleri sonlandıralım ve son 3 haftaya bakalım. Biz yüzde 1’lik bile bir ihtimal varken bu ihtimali değerlendirip alnımızın akıyla ligi tamamlamak istiyoruz” dedi.

“Biz bu takımın ligde kalmasını istiyoruz peki şehir istiyor mu?”

Yücel Ocak basın toplantısını şu sözlerle noktaladı: “Ben bu futbolculara güveniyorum. Son 3 maçımızı da kazanacağız. Matematiksel olarak şansımız devam ettiği için ligde kalma adına mücadele edeceğiz. Bu futbolcular, bana ‘biz bu takımın ligde kalmasını çok istiyoruz ama bu takımın ligde kalmasını şehir istiyor mu’ diye sordular ve devam ettiler, ‘Bizi bugüne kadar kimse arayıp sormadı. Biz kimsenin umrunda değiliz’ dediler. Arkadaşlarımız herşeyin farkındalar. Konuşulacak çok şey var. Hatırlarsanız 7 yıl önce de ben bu görevden ayrılıp giderken herşeyi sineye çektim ve konuşmadan gittim. Ama lig bittikten sonra da herşeyi konuşacağız. Artık kırılacak olan varsa da kırılsın, alınacak olan da alınsın. Ben şuna üzülüyorum, iyi günde fotoğraf çektirmeye gelen insanlar kötü günde ortaya çıkmıyorlar. Kötü günde de ortaya çıkmaları lazım.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti