Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Birbirimize tahammül etmek zorundayız” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Birbirimize tahammül etmek zorundayız”

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Zafer Yürüyüşü programında çıkan olay sonrası açıklama yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan’ın açıklamasının incitici olduğunu söyledi. Zeybek: “Birbirimize tahammül etmek zorundayız.”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mehmet Zeybek, Şuhut ilçesinde büyük zaferin 91. yıldönümü kutlamaları sırasında yaşanan olumsuzluklardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
“ALKOL DUVARINI AŞMIŞLARDI”
Şuhut ilçesinde 25 Ağustos 2013 Pazar gecesi Zafer Yürüyüşü programına ülkenin her kesiminden insanın katıldığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki genel merkez heyetinin programa teşrif ettiklerini kaydetti. Askeri ve mülki erkânın da hazır bulunduğunu belirten Zeybek; “Program başladığında hiçbir zıtlaşma olmadı. Ama Sayın Kılıçdaroğlu gelmeden önce gençler arasında pet şişelerin fırlatıldığını gördük. Tribünlerde oturan halk partili birkaç grup vardı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer partililer geldikten sonra çevreden aldığım bilgi doğrultusunda isimlerini zikretmek istemediğim alkol duvarını aşmış bildiğimiz kişiler kenarda bekleyen gençler galeyana getirmiş hakaret ve küfürler.” dedi.
ETKİ TEPKİ OLUŞTURDU
Olay sırasında ayağa kalkarak Rabia işareti yapanların üzerine pet şişe fırlatıldığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, etkinin tepki oluşturduğunu kaydetti. Bu olaylar sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun alana geldiğini anlatan Zeybek; “Bizim arkamızda olan grupta ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz.’ diye slogan attılar. Bunların hiçbirine gerek yoktu. Millete mal olan Zafer Bayramını kutlaması için orada toplandık. Önemli olan başlangıç kutlamasının kardeşçe yapılmasıydı. Olaylar büyümeden bastırıldı. Emniyet güçleri alkollü kişileri dışarı çıkarmışlar. Sonrasında olaylar sakinleşti.” diye konuştu.
“BOZDAĞ’I YUMRUKLAYANDA
İNSAN DEĞİL”
Bu olaylarla ilgili olarak kendisinin CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan’ın yaptığı basın açıklaması olduğunu söyleyen Zeybek; “CHP Merkez İlçe Başkanı ‘İnsan dahi değillerdi’ diye açıklama yaptı. İnsanlığı CHP Merkez İlçe Başkanı’ndan öğrenecek değiliz. Herkes haddini bilecek. Oradaki herkes insandı. Olayı başlatanlarda, hakaretleri yapanlarda insandı. Tepki veren arkadaşlarda insandı. İnsan değillerdi diyerek hakaretlerde bulunup ortamı germek kimseye fayda getirmez. Bu kadar tepki gösteren arkadaşlar neden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ’a yumruk atan CHP’liye sahip çıktılar? O kişiye canım gülüm şeklinde iyi ki yaptın havasına giriyorlar Madem onu da tenkit edin. O zaman saldıran kişi de insan değil. Biz aşağılayıcı beyanatta da bulunmadık. Bu ülkede kardeşane yaşayıp birbirimize tahammül etmek mecburiyetindeyiz. Aynı gemideyiz. Olaydan rahatsız olduk. Ama vicdanen müsterihiz çünkü büyümemesi için elimizden geleni yaptık. Ayrıca olayları başlatan tarafta biz değiliz. Oradakiler de emniyette bu işi biliyor. Olayları kendileri başlattı. Kişileri tanıyor ama isimlerini deşifre etmiyoruz.” şeklinde konuştu. Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti